Poți dormi cu crini în cameră? Ce spun specialiștii

Poți dormi cu crini în cameră? Ce spun specialiștii
Poți dormi cu crini în cameră? Ce spun specialiștii

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre crini!

Plantele de apartament au devenit o parte integrantă a designului interior în multe case deoarece aduc un plus de prospețime și frumusețe. Cu toate astea, niște plante generează controverse atunci când vine vorba de amplasarea lor în dormitor. Află din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre crini!

Poți dormi cu crini în cameră?

Poți dormi cu crini în cameră[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să ai grijă de plantele de apartament în 4 pași. Iată cum trebuie menținute pentru a fi mereu verzi

Crinii sunt iubiți de majoritatea oamenilor datorită frumuseții lor și mirosului plăcut intens, însă acest lucru poate aduce și unele dezavantaje. Deși pentru unii oameni parfumul lor este plăcut și relaxant, pentru alții poate deveni deranjant, mai ales pe timpul nopții. Spre exemplu, mirosul puternic al crinilor poate produce dureri de cap, amețeli sau chiar greață dacă stau pe o perioadă îndelungată în acel loc.

De asemenea, crinii eliberează polen, lucru care poate fi problematic pentru persoanele alergice. Polenul de crin este destul de fin și provoacă, de obicei, strănutul, mâncărimile nazale și chiar dificultăți respiratorii. Astfel, dacă ești predispus la alergii sau astm, ar trebui să eviți păstrarea crinilor în dormitor.

Poți dormi cu crini în cameră[Sursa foto: freepik]

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Cu toate astea, unii specialiști susțin că prezența crinilor în dormitor poate avea efecte benefice, deoarece anumite specii de crini au capacitatea de a purifica aerul. Crinul păcii este cunoscut pentru abilitatea lui de a absorbi toxinele din aer, mai exact formaldehida, benzenul și tricloretilena, lucru care contribuie la crearea unui mediu mai sănătos în dormitor, în special în spațiile urbane unde poluarea aerului este o problemă reală.

Pe lângă acest lucru, femeile care au un somn ușor sau sunt sensibile la mirosuri puternice ar putea găsi crinii prea intruzivi în dormitor.

Alte flori interzise în cameră 

Poți dormi cu crini în cameră[Sursa foto: freepik]

Citește și: 7 sfaturi pentru a crea cea mai bună configurație pentru biroul de acasă pentru a maximiza productivitatea

Alegerea tipurilor flori pentru dormitor trebuie făcută cu atenție, ținând cont de efectele pe care acestea le pot avea asupra sănătății și confortului.

Deși crinii și alte flori cu miros puternic pot fi frumoase și benefice în anumite privințe, acestea nu sunt întotdeauna cele mai bune alegeri pentru o cameră destinată odihnei.

Leandru

Leandrul este o plantă populară folosită pentru garduri vii, deoarece crește rapid și produce flori spectaculoase. Cu toate acestea, acesta este extrem de toxic și trebuie evitat în case. De asemenea, consumul oricărei părți a plantei poate fi letal.

Frunzele sale au un aspect verde-argintiu, sunt ascuțite, iar florile sunt formate din cinci petale și pot fi de culoare roz, roșii sau albe.

Iasomia

Iasomia este populară datorită mirosului dulce și intens. Cu toate astea, această floare poate fi prea puternică pentru unii oameni deși are efecte relaxante și chiar afrodisiac. Parfumul puternic al iasomiei perturbă somnul unor persoane, provocând insomnie sau dureri de cap.

Citește și: Bianca, primele semne de gelozie, după ce îl vede pe Patrick alături de Virginia! Giuly izbucnește în lacrimi. Care este motivul?- kanald.ro

Citește și: "Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!- stirilekanald.ro

Tuberoza

Poți dormi cu crini în cameră[Sursa foto: freepik]

Tuberoza este apreciată pentru parfumul puternic și plăcut, fiind chiar utilizată în industria parfumeriei. Cu toate acestea, mirosul ei poate deveni copleșitor într-o cameră mică. Aceasta poate afecta calitatea somnului și poate declanșa reacții alergice pentru multe persoane.

Narcisa

Deși sunt simboluri ale primăverii, narcisele sunt periculoase dacă sunt păstrate în dormitor deoarece reușesc să emită un miros subtil, dar destul de persistent, care poate deveni deranjant pe timpul nopții. Mai mult decât atât, unele specii de narcise sunt toxice dacă sunt ingerate atât de animale cât și de oameni.

Crizantema

Crizantemele sunt îndrăgite și folosite pentru a aduce un strop de culoare în interiorul casei, dar ele pot elibera compuși organici volatili care nu sunt întotdeauna benefici pentru sănătate. Deși contribuie la purificarea aerului, crizantemele pot deveni rapid o sursă de alergii pentru persoanele cu sensibilitate ridicată.

Poți dormi cu crini în cameră[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

7 modificări simple pe care le poți face pentru a aduce sănătatea în casă

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Cine este tânăra moldoveanca de 26 de ani care i-a cucerit inima celebrului actor Sean Penn

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Lizge Cömert, actrița care joacă rolul Susen în serialul Totul pentru familia mea, apariție uluitoare în mediul online, după ce a recurs la o nouă intervenție estetică la nivelul feței Iată cum arată în prezent

"S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică din Timișoara ucisă la Constanța. Un copilaș de doar 5 ani, rămas fără mamă


Cookies