Cum să îți îngrijești pielea pe timpul verii dacă te expui constant la soare

ingrijirea pielii pe timpul verii
Cum să îți îngrijești pielea pe timpul verii dacă te expui constant la soare

Expunerea la soare necesită ca pielea să fie îngrijită atât înainte, cât și în timpul, dar și după respetiva expunere. Știați cum puteți face asta, mai exact?

Aflați din rândurile următoare ce trebuie să faceți mai exact, chiar înainte să vă expuneți la soare, pentru a vă asigura că pielea este protejată așa cum se cuvine, dar și ce se recomandă să faceți în momentul în care pielea necesită îngrijire, pe parcursul zilei. În plus, descoperiți și ce ar trebui să faceți imediat după ce v-ați întors din plină zi în care pielea a fost expusă la soare, timp de mai multe ore.

 

Ce să faci înainte de expunerea la soare ca să îți protejezi pielea

Exfoliază-ți pielea pentru a o pregăti pentru soare

Înainte de toate, ar trebui ca primul pas pe care să îl respecți să fie cel al exfolierii pielii tale. Prin urmare, pentru a-ți pregăti pielea pentru expunerea la soare, exact așa cum se cuvine, ar trebui să nu omiți pasul de a te exfolia, în mod regulat.

Se recomandă ca o exfoliere delicată, să aibă loc o dată sau de două ori pe săptămână, pentru ca pielea moartă să fie eliminată, iar celulelor epidermei să se regenereze. Astfel, vă veți bucura și de un bronz mai uniform și mai durabil.

Hidratează-ți pielea înainte de expunerea la soare

Un alt pas pe care nu ar trebui să îl săriți, constă în hidratarea pielii.

Acesta este unul dintre pașii cheie, pentru a beneficia de o piele sănătoasă. Cu toate acestea, este important ca pielea să fie hidratată în mod corespunzător pe tot parcursul anului, nu doar atunci când vă pregătiți să fiți expuși pentru o perioadă mai lungă de timp, la soare.

Astfel, se recomandă să vă hidratați în mod corespunzător, atât corpul, cât și fața, pentru a preveni totodată și petele cauzate de soare.

Atunci când vine vorba despre ten, ar trebui să alegeți un produs care să se potrivească tipului de piele pe care îl aveți.

Hidratează-ți organismul

Hidratarea poate avea loc la nivel exterior, dar și interior. Prin urmare, va trebui să vă hidratați organismului și intern. Specialiștii recomandă să consumăm cel puțin 1,5 litri de apă pe zi, în mod ideal, pentru ca pielea noastră să se hidrateze într-un mod mai natural.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

ce sa faci inainte sa te expui la soare
Cum să îți îngrijești pielea pe timpul verii dacă te expui constant la soare[Sursa foto: unsplash]

 

Îngrijirea pielii pe parcursul zilei în timpul verii

Folosește loțiunea de protecție solară potrivită pentru tipul tău de piele

Pentru a beneficia de o piele frumoasă, iar totodată și pentru a preveni arsurile solare, un aspect esențial constă în utilizarea unei loțiuni de protecție solară.

Astfel încât, aceasta trebuie să fie folosită încă din prima zi de expunere, pentru ca pielea să fie protejată împotriva razelor soarelui, prevenind astfel și arsurile solare.

Loțiunea recomandată este cea cu un factor potrivit tipului de piele pe care îl aveți. Prin urmare, cu cât pielea este mai deschisă și mai sensibilă, cu atât factorul de protecție trebuie să fie mai mare.

Evit ă orele în care radiațiile ultraviolete sunt cele mai puternice

Deși ai tendința să mergi la plajă sau la piscină și după-amiază, de preferat ar fi să eviți pe cât de mult posibil cele mai fierbinți ore, mai exact intervalul orar 10:00 – 15:00. Acesta este intervalul cu indicele UV este cel mai ridicat, prin urmare, și cel mai periculos pentru piele.

Pe de altă parte, intervalul orar recomandat de către dermatologi este dimineața între 06:00 și 10:00 și după-amiază, însă după ora 17:00.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

ce sa faci pentru a te proteja de soare
Cum să îți îngrijești pielea pe timpul verii dacă te expui constant la soare[Sursa foto: unsplash]

Modalități de îngrijire a tenului după o zi de expunere constant ă la soare

Hidratează-ți pielea și după expunerea la soare

Deși expunerea la soare s-a sfârșit, de menționat este și faptul că dacă vă doriți să vă prelungiți cât mai mult bronzul, va trebui să continuați să vă hidratați în mod corespunzător pielea, chiar și după ce ați fost expuși la soare. Doar în această manieră, se va menține un bronz de calitate, care cu siguranță va dura și mai mult.

Exfoliază-ți pielea și după expunerea la soare

Deși există multe persoane care consideră că imediat ce ați fost expuși la soare, nu ar trebui să ne exfoliem, aflați că acest aspect nu este deloc adevărat, ba chiar dimpotrivă. Celulele moarte cauzate de expunerea la soare sunt cele care încă se găsesc în piele și sunt și cele care îți pot strica strălucirea bronzului. Prin urmare, este chiar recomandat să-ți exfoliezi pielea și după ce ai fost expus la soare.

ce sa faci dupa ce te-ai expus la soare
Cum să îți îngrijești pielea pe timpul verii dacă te expui constant la soare[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: 3 sfaturi pentru un bronz perfect la solar



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Care este diferența dintre UVB și UVA și care sunt efectele lor asupra organismului

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies