Cum sa iti ingrijesti trandafirii ca sa infloreasca mai mult

Cum sa iti ingrijesti trandafirii ca sa infloreasca mai mult
Cum sa iti ingrijesti trandafirii ca sa infloreasca mai mult

Când ne gândim la trandafiri, ne gândim la momente de sărbătoare, la evenimente superbe de familie, cum ar fi o nuntă sau un botez, sau chiar un Sfant Valentin

Când ne gândim la trandafiri, ne gândim la momente de sărbătoare, la evenimente superbe de familie, cum ar fi o nuntă sau un botez, sau chiar un Sfant Valentin, ori o zi de naștere, unde iubirea se dăruiește. Și nu oricum, ci cu un superb buchet de trandafiri roșii, care semnifică pasiunea evenimentului, ori un buchet înmiresmat de trandafiri albi care semnifică puritatea și inocenţa.

Oricare ar fi motivul evenimentului, trandafirii au făcut dintotdeauna parte din decor ori din cadourile dăruite cu mult drag către cei apropiați.

Cum sa iti ingrijesti trandafirii ca sa infloreasca mai mult
Cum sa iti ingrijesti trandafirii ca sa infloreasca mai mult[Sursa foto: PixaBay]

Sunt atât de iubiți și îndrăgiți trandafirii, încât în ziua de azi poți dărui un aranjament floral criogenat care să reziste o veșnicie, simbol al iubirii transmise cu ocazia dăruirii acestuia.

Conform specialiștilor, trandafirul este una din cele mai cultivate specii pentru flori tăiate. Tradafirii sunt utilizați și în obținerea parfumurilor, parfumul fiind extras din glandele microscopice aflate în componenţa petalelor.

Trandafirul este o plantă lemnoasă ce creşte sub formă de tufă de lăstari, fiecare dintre aceștia având tulpini cu o singura floare în vârf (trandafirul standard) sau cu mai multe flori în vârf (trandafirul miniatur).

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Trandafirul este o plantă bună de oraș

Trandafirul este o specie care nu este pretențioasă atunci când vine vorba de temperatura ambientului, pragurile termice variind în funcție de soiul trandafirului.

Acesta are însă pretenții ridicate când vine vorba de intensitatea luminii, întrucât lipsa de lumină determină compromiterea înfloririi.

Când vine vorba de udarea pământului în care acesta este plantat, trandafirul are pretenții moderate, dar prezintă însă pretenții ridicate faţă de umiditatea din atmosferă, aceasta trebuind să fie de până la 85% la începutul creșterii și de 65% în timpul perioadei de înflorire. Trandafirul răspunde bine la fertilizările cu dioxid de carbon, ceea ce îl face drept o plantă bună de oraș.

Solurile preferate de trandafir trebuie să fie profunde, bine drenate și cu un pH neutru.

Cum sa iti ingrijesti trandafirii ca sa infloreasca mai mult
Cum sa iti ingrijesti trandafirii ca sa infloreasca mai mult[Sursa foto: PixaBay]

Culturile forțate de trandafiri

Știai că există în lume culturi forțate de trandafiri? Sunt create special pentru producția florilor și distribuția acestora în lume în florarii și alte instituții specializate. Conform specialiștilor, culturile forțate de trandafir au o durată de exploatare de până la 8 ani.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Dintre lucrările de îngrijire aplicate într-o cultură de trandafir, tăierile sunt cele care determină caracterul culturii; astfel tăierile pot fi în uscat (scurte și lungi) și se aplică la sfârșitul perioadei

de vegetație și în verde (ciupit, tăierea florilor), acestea aplicându-se în timpul vegetației. Modul de aplicare a acestor tăieri poate conduce la trei tipuri de culturi forțate de trandafir: cultura cu repaus iarna; cultura cu repaus vara; cultura fără repaus.

Cum se înmulțesc trandafirii

Exista câteva trucuri de înmulțire a trandafirilor pe care le vom prezenta în cele ce urmează. Astfel, aceștia se înmulțesc cel mai bine prin butași.

Butășirea se realizează perfect pe timpul verii și, daca soiurile sunt sănătoase, rata de succes este de 90%. Trandafirii mai pot fi plantați și prin semințe, acestea putând fi achiziționate de la magazine specializate de genul bricolaj. Prețul unui trandafir în ghivechi pornește de la 12 lei, dar poate ajunge și până la 150 de lei, în funcție de tipologia acestuia, precum și de locul din care este achiziționat.

Citeste si: Cum ingrijim orhideele: cele mai bune sfaturi

Citeste si: Ce să pui în apa florilor pentru a rezista mai mult. „Ştiaţi că apa cu clor, luată de la conductă, scurtează viaţa florilor?"



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Adda, despre frica de boala Lyme, încă dinainte să afle că o are. Ce simptome a avut artista până să fie diagnosticată? „Momentan mă lasă să trăiesc.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies