Cum să îţi menţii o greutate corporală normală. Lista alimentelor care scad glicemia

Cum să îţi menţii o greutate corporală normală. Lista alimentelor care scad glicemia
Cum să îţi menţii o greutate corporală normală. Lista alimentelor care scad glicemia

Prunele, portocalele, merele, ceapă şi quinoa sunt alimente care ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Medicii nutriţionişti afirmă că acestea ajută şi la menţinerea greutăţii corporale.

● Prunele nu doar că ajută la scăderea glicemiei, ci ajută şi la prevenirea diabetului zaharat. Fibrele solubile din prune încetinesc viteză cu care produsele alimentare părăsesc stomacul şi, că urmare, întârzie absorbţia de zahăr în fluxul sangvin. De asemenea, oferă o cantitate importantă de vitamina B. 

● Portocalele conţîn numeroşi fitonutrienţi, cum sunt flavonoizii, carotenoidele şi pectinele, care fac acest fruct „eligibil” pentru a intră în categoria de alimente care scad glicemia, ajutănd în lupta împotriva diabetului.

O portocală este formată în proporţie de 90% din apă, iar sucul de portocale hidratează şi întăreşte sistemul imunitar datorită aportului de vitamina C.

● Merele ajută la echilibrarea nivelului de glicemie. Potrivit nutriţioniştilor, coajă de măr conţine quercitină, un antioxidant care reduce riscul de diabet. Apă din mere ajută la antrenarea unei părţi din glucoză pentru a fi eliminată prin urină. În plus, merele au un conţinut ridicat de fibre care asigură un tranzit intestinal mai bun. 

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Horoscop octombrie. Vibraţia lunii octombrie 2018. Află ce-ţi rezervă această lună

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Ardei umpluţi în stil mexican - O bunătate de reţetă de făcut toamna aceasta

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies