Cum să îți protejezi părul de efectele dăunătoare ale uscătorului de păr și a plăcii de întins

Cum să îți protejezi părul de efectele dăunătoare ale uscătorului de păr și a plăcii de întins
Cum să îți protejezi părul de efectele dăunătoare ale uscătorului de păr și a plăcii de întins

Fiecare femeie apelează la instrumente electrice pentru a-și aranja părul în diferite feluri. În momentul în care ne expunem părul la temperaturi înalte, acesta își schimbă din structură, devine uscat și nu mai are aceeași elasticitate.

Dacă vă doriți să nu aveți parte de un asemenea episod, în care părul să vă miroasă a ars, trebuie să țineți cont de câteva sfaturi foarte importante pentru a-l menține sănătos.

Înainte să îți aranjezi părul trebuie să ai în vedere rutina zilnică de îngrijire a acestuia. Îți poți da seama că totul începe în duș, în timp ce șamponați. Atunci când șamponați părul, trebuie să apelați la o îngrijire care să vă întărească firul degradat.

Cum să îți protejezi părul de efectele dăunătoare ale uscătorului de păr și a plăcii de întins
Cum să îți protejezi părul de efectele dăunătoare ale uscătorului de păr și a plăcii de întins[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Ce accesorii fac cu adevărat diferența în garderoba ta? Iată 3 dintre piesele în care merită să investești, dacă îți dorești ca ținuta ta să arate de milioane

Cum să-ți protejezi părul de efectele uscătorului de păr

Dacă vrem să avem parte de un păr frumos, căldura poate fi un ajutor foarte benefic.

Cu toate că ondulatorul, placa sau uscatul îl poate face frumos în acel moment, pe o perioadă mai lungă de timp firele de păr se vor rupe cu ușurință, iar părul tău nu va mai avea aceeași strălucire.

Femeile trebuie să fie foarte atente la cum își îngrijesc părul, înainte să îl coafeze termic. Trebuie să înceapă mereu cu un păr uscat, iar ulterior să folosească produse pentru protecție termică.

Dacă părul  tău nu este uscat în totalitate, înainte să folosești orice instrument de coafat, există posibilitatea ca acesta să se ardă și să se deterioreze.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Înainte să folosiți aceste instrumente, părul trebuie protejat cu un produs special care să aibă un stat de protecție termică și să îi mențină hidratarea naturală a acestuia.

Trebuie aplicată o cantitate în conformitate cu lungimea părului. Dacă aveți părul scurt, este de ajuns să puneți doar un vârf de deget.

Pentru păr fin și rar este bine să folosiți o soluție de protecție termică, deoarece va fi mai ușor de aplicat, iar pentru părul des cel mai indicat ar fi un ulei sau o cremă.

Cum să-ți menții sănătatea părului pentru mai mult timp

Cu toate că produsele de îngrijire a părului constă într-o curățare fără niciun ingredient, cum ar fi dimethicone sau cyclomethicone, derivații comuni ai siliconului, care există în lumea cosmeticii, pot fi foarte benefici dacă aveți un păr subțire și fin.

Siliconul îmbracă firele de păr într-o peliculă fină și protectoare, care îi va susține elasticitatea și se va remedia, de-a lungul timpului.

Uleiurile naturale ale părului, care au rol de protecție și de menținere a nivelului de hidratare, sunt înlăturate de apa fierbinte, motiv pentru care specialiștii recomandă o curățare blândă a părului, care

se axează pe un șampon fără surfactanți duri și o clătire cu apă călduță.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Evită uleiurile în tratamentul mătreții

Mătreața este un simptom care necesită un tratament specific și nu are nimic de-a face cu scalpul uscat, în ciuda faptului că este însoțită de descuamarea pielii. Ungerea rădăcinilor părului cu ulei nu va vindeca mătreața, așa că este recomandat să evitați acest lucru și să alegeți un șampon special conceput pentru a combate mătreața.

Evită uscătoarele de păr foarte puternice, pentru a-ți menține părul sănătos

Uscătoarele puternice sunt preferate pentru că  usucă mai repede, dar studiile arată că timpii de uscare sunt similari în cazul uscătoarelor mai puțin puternice. Acestea au, de asemenea, temperaturi mai ridicate ale aerului, ceea ce poate afecta calitatea părului în timp.

Este foarte important să aveți grijă de podoaba capilară, deoarece un păr sănătos va arăta întotdeauna mai bine și vă veți bucura mai mult timp de o catifea și o strălucire pe care nu multe femei o au.

Cum să îți protejezi părul de efectele dăunătoare ale uscătorului de păr și a plăcii de întins
Cum să îți protejezi părul de efectele dăunătoare ale uscătorului de păr și a plăcii de întins[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Rinoplastia, între urgență medicală și înfrumusețare! "Rinoplastia este intervenția cu cea mai mare rata de reintervenție."



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

”Mi-e dor de părul meu lung!” Theo Rose vrea să își facă o nouă schimbare de look

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies