Cum sa lupti impotriva ridurilor prin alimentatie

Cum sa lupti impotriva ridurilor prin alimentatie
Cum sa lupti impotriva ridurilor prin alimentatie

Alimente care luptă împotriva ridurilor. Ar trebui să le consumi zilnic!

Alimente care luptă împotriva ridurilor. Ar trebui să le consumi zilnic! Este foarte important sa ai o rutina de ingrijire a pielii insa, daca iti doresti cu adevarat sa ai un ten sanatos, ar trebui sa te orientezi catre alimentatie, aceasta fiind cheia succesului. Pe langa protectia solara zilnica, care are capacitatea de a preveni imbatranirea prematura a pielii, dieta este un alt factor care joaca un rol major in lupta pentru a-ti mentine tenul tanar si sanatos, pentru cat mai mult timp.

Iti prezentam in continuare cateva alimente pe care sa le consumi des, asta daca iti doresti sa ai o piele impecabila, indiferent de varsta pe care o ai.

Cum sa lupti impotriva ridurilor prin alimentatie
Cum sa lupti impotriva ridurilor prin alimentatie[Sursa foto: PixaBay]

Afinele

Afinele sunt bogate in antioxidanti, cat si vitamina C, si sunt considerate superalimente pe care sa le consumi cat mai des, daca iti doresti sa combati efectele imbatranirii. Afinele au puterea de a oferi protectie impotriva radicalilor liberi aparuti la nivelul pielii, urmare a expunerii la soare, ori din cauza stresului si a poluarii.

Turmericul

Turmericul are in compozitia sa curcumina, ce reprezinta pigmentul care ofera culoarea galbena a acestuia. Curcumina are capacitatea de a combate degradarea pieliila nivel celular. In plus, reduce inflamatia si imbunatateste starea pielii la modul general.

Ardeiul

O jumatate de ardei rosu iti ofera 158% din necesarul zilnic de vitamina C. Este un antioxidant foarte puternic si esential pentru sistemul imunitar, cat si pentru combaterea degradarii celulare la nivelul pielii, provocata de expunerea la soare si procesul natural de imbatranire.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Ciupercile

Ciupercile contin vitamina D in mod natural si sunt printre putinele alimente care se lauda cu acest aspect. Vitamina D este esentiala pentru frumusetea si sanatatea pielii, cat si pentru starea de spirit si sanatatea oaselor.

Ciocolata neagra

Ciocolata neagra este bogata in flavonoizi, acestia contribuind la circulatia sangvina de la nivelul pielii. In plus, ciocolata neagra imbunatateste fermitatea pielii. Flanovoizii protejeaza pielea de efectele nocive ale razelor UV.

Cum sa lupti impotriva ridurilor prin alimentatie
Cum sa lupti impotriva ridurilor prin alimentatie[Sursa foto: PixaBay]

Nucile braziliene

Nucile braziliene contin cantitati mari de seleniu. Acest nutrient joaca un rol important in sintetizarea ADN-ului celular.

Pestele gras

Daca iti doresti sa ai o piele frumoasa din interior, poti consuma pestele gras precum somon, sardine sau macrou, multumita acizilor grasi omega-3.

Acestia protejeaza intregul organism de inflamatie, inclusiv pielea. In plus, contribuie la mentinerea unui ten hidratat si ofera o stralucire naturala.

Rodiile

Semintele din rodie cresc capacitatea organismului de a sintetiza colagenul, proteina ce ofera fermitate pielii. Rodiile sunt bogate in antioxidanticare lupta impotriva radicalilor liberi, prevenind astfel imbatranirea prematura.

Citește și: Rutina de frumusețe pentru weekend. Îți va reîmprospăta tenul



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu au rămas fără bani în vacanță. Ce au făcut cei doi soți în miez de noapte? „Nu sunt bancomate.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies