Rutina de frumusețe pentru weekend. Îți va reîmprospăta tenul

rutina de frumusete
Rutina de frumusețe pentru weekend

Deși avem tendința ca rutina de seară să nu se mai afle atât de des în programul nostru, rutina de frumusețe pentru weekend ar trebui să fie nelipsită.

Aflați din rândurile următoare care sunt produsele pe care ar trebui să le includeți în rutina de frumusețe, pe timp de weekend, dar și care sunt doar câteva dintre motivele pentru care ar trebui să acordați mai multă importanță îngrijirii tenului, la sfârșit de săptămână. În plus, descoperiți și care sunt pașii pe care îi puteți urma, pentru ca tenul să fie reîmprospătat și în weekend.

 

Ce să incluzi în rutina ta de frumusețe în weekend

Aplică o mască cu efect calmant

Din cauza faptului că pielea este supusă stresului și diverșilor factori de poluare în mod constant, alegeți să aplicați o mască, care deține proprietăți calmante, în rutina de frumusețe, în weekend. Aceasta este numai bună pentru a ajuta pielea să se regenereze.

Aplică o mască detoxifiantă

O astfel de mască, detoxifiantă, este potrivită pentru a îndepărta impuritățile tenului, dar și pentru revigorare.

Aplică o crem ă de noapte

Cremele de noapte, dețin o textură și o consistență mai bogată, în comparație cu cremele de zi. Scopul principal al acestora este de a hidrata și de a hrăni pielea.

Prin urmare, înainte să te pregătești de culcare, nu uita să aplici o astfel de cremă de noapte, potrivită pentru tenul tău.

produse pentru rutina de frumusete
Rutina de frumusețe pentru weekend[Sursa foto: freepik]

Citeste si: „Ăsta este secretul cel mai important!” Cum se menține Loredana Groza

Aplică un ser antirid

O altă recomandare constă în introducerea unui ser antirid, în rutina ta de frumusețe. Dacă vei face asta, vei vedea cum micilor imperfecțiuni ale pielii, vor întârzia.

Aplică o mască de păr

Nu uita ca în rutina ta de frumusețe, ar trebui să incluzi și îngrijirea părului tău. Astfel încât, ai putea să folosești, chiar în mod regulat, anumite măști și tratamente speciale pentru părul tău, atât la salon, cât și acasă, bineînțeles, atât cât îți permite timpul.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Aplică un scrub pentru față

De reținut este faptul că scrub-urile nu sunt numai pentru corp, ci și pentru față. Totuși, trebuie să te asiguri că acestea sunt suficient de blânde pentru tenul tău. Cel potrivit va asigura o exfoliere blândă și te vei bucura de o piele moale și catifelată.

cum imi pot improspata tenul
Rutina de frumusețe pentru weekend[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Mic ghid de frumusețe pentru femei. Este tot ce ai nevoie

 

De ce să acorzi mai multă importanță îngrijii tenului la sfârșitul săptămânii

Un prim motiv pentru care ar trebui să acordați mai multă atenție îngrijirii tenului, la sfârșit de săptămână, constă în faptul că numai așa veți putea preveni apariția unor diverse probleme ale tenului, printre care se numără și acneea sau punctele negre.

Totodată, cu o îngrijire potrivită a tenului, acesta va fi protejat împotriva factorilor agresanți și de asemenea, va încetini și procesul de îmbătrânire. Îngrijirea tenului poate să constea fie în utilizarea tonerelor, a serumurilor, a gelurilor și a diverselor creme, însă cele potrivite.

În al doilea rând, un alt motiv pentru care tenul nostru care nevoie de  îngrijire corespunzătoare, la final de săptămână, este și datorită faptului că vă încetini procesul de îmbătrânire a pielii, iar totodată va îmbunătăți și regenerarea celulară. De menționat este faptul că, în momentul în care veți avea grijă de ten, în mod constant, este posibilă îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, reducerea aspectului porilor și hidratarea profundă, pentru un aspect mai tânăr al pielii.

Iar nu în ultimul rând, un alt motiv pentru care trebuie să acordăm atenție la rutina de îngrijire, chiar și la sfârșit de săptămână este pentru că ne va ajuta să prevenim posibilele probleme ale tenului (pete pigmentare, deshidratare sau acnee). Prin urmare, pentru a te asigura că vei avea o barieră în fața acestor probleme, ar trebui să utilizați în mod corect, produsele de îngrijire.

de ce este important sa ai o rutina de frumusete
Rutina de frumusețe pentru weekend[Sursa foto: freepik]

Citeste si: 3 idei de machiaj pentru rochie neagră

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

 

Îngrijirea intensivă în weekend îți va reîmprospăta tenul

Demachierea

Primul pas pentru a te asigura că tenul este reîmprospătat atât în timpul săptămânii, cât și în weekend, ține de demachiere. Astfel încât, o demachiere corectă, ar trebui să fie realizată folosind un   demachiant specific tipului de ten pe care îl ai.  De menționat este faptul că ar trebui să folosești un demachiant care să se aplice inclusiv în zona sensibilă a ochilor.

Tonifierea

Al doilea pas pentru un ten reîmprospătat, pe timp de weekend, ține de aplicarea unei ape tonice sau a unei loțiuni tonice, la nivelul tenului, imediat după demachiere. Astfel, tenul se va revigora și va fi numai bun pentru pasul următor.

Hidratarea

Un ultim pas, dar nu cel din urmă, constă în aplicarea unei creme hidratante, atât dimineața, cât și seara. Se recomandă ca în unele momente, să mai renunțați la crema de noapte și la machiajul din timpul zilei, pentru ca tenul să fie lăsat să respire, astfel, produsele de îngrijire nu vor mai bloca secrețiile pielii, iar apariția coșurilor și punctelor negre va întârzia.

trucuri pentru un ten curat
Rutina de frumusețe pentru weekend[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cum aplicăm corect fondul de ten



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

3 Idei de machiaj pentru rochie neagră

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies