Cum să pregătești casa pentru Paște. 3 lucruri pe care trebuie să le faci înainte de marea sărbătoare

Cum să pregătești casa pentru Paște
Cum să pregătești casa pentru Paște

Află din rândurile următoare cum trebuie să îți pregătești casa pentru Paște. Descoperă cele mai utile trucuri de curățenie.

Sărbătorile de Paște se apropie cu pași repezi și odată cu acestea, pe lângă pregătirea spirituală pe care o facem pentru întâmpinarea Învierii Domnului, trebuie să ne pregătim și casa pentru această sărbătoare importantă.

Așadar, este foarte important să profităm de vremea frumoasă de afară și să facem așa cum se cuvine celebra curățenie de Paște pe care în fiecare an gospodinele o fac în detaliu și cu multă sârguință, astfel încât totul în jur să fie lună și bec.

Descoperă în continuarea articolului câteva trucuri esențiale care te vor ajuta să realizezi curățenia de Paște și îți vor ușura considerabil munca.

Cum să pregătești casa pentru Paște

Dă startul curățeniei de Paște

Citește și: Ce produs îți va dezinfecta saltelele sau canapelele. Nu este scump și te va ajuta de fiecare dată

Cum să pregătești casa pentru Paște
Cum să pregătești casa pentru Paște[Sursa foto: pexels]

Dacă în cursul anului nu ai timp suficient pentru o curățenie generală, atunci perioada de dinainte de sărbătorile de Paște este potrivită pentru astfel de activități. Așadar, poți să începi pregătirile pentru Paște cu o săptămână înainte prin curățenia generală pe care trebuie să o realizezi.

Pentru acest lucru, în cadrul rubricii „Dimineața cu noi”, difuzată pe Kanal D, Lucian Neagu, antreprenor în servicii de curățenie a oferit câteva sfaturi care să facă din această activitate a curățeniei generale una mai ușoară și eficientă.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

El a vorbit mai ales despre codul culorilor de curățenie, care presupune o lavetă specială pentru fiecare suprafață pe care trebuie să o cureți. Acest lucru te va ajuta și îți va eficientiza treaba pe care o ai de făcut.

Fiecare lavetă trebuie folosită pentru o anumită treabă.

Cele albastre se folosesc pe geamuri și pe mobilă. Cele verzi se folosesc în bucătărie. Laveta galbenă se folosește pe chiuvetă, cadă și faianță, iar cea roșie se folosește doar pentru toaletă .”

De asemenea, potrivit specialistului în domeniu, este foarte important să avem la ustensilele necesare și produsele potrivit atunci când ne apucăm de curățenia generală.

Cel mai des întâlnită în curățenie este laveta din microfibră.

Sunt fabricate dintr-un material sintetic, nu din bumbac, dar ele au proprietatea de a agăța mizeria și de a o înmagazina în ele, iar tu poți să te duci să o clătești și să o faci din nou curată .”, spune specialistul în domeniu.

Iar când vorbim despre spălatul ferestrelor, este foarte important să folosim și o anumită tehnică pentru a nu rămâne nicio urmă.

Trebuie să folosim tehnica adecvată și ustensilele adecvate. Trebuie să folosim o soluție pe bază de alcool, trebuie să folosim un degresant pentru tocuri și avem metoda spălător și racletă. Cu ajutorul unui spălător umezești foarte bine geamul și în același timp și dizloci mizeria, după care vii cu o racletă cu cauciuc și tragi într-un anume fel încât să nu îți rămână nicio urmă .”, a explicat specialistul în domeniu.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Donează lucrurile de care nu mai ai nevoie

Acest pas este foarte important atât din punct de vedere social, cât și spiritul. În primul rând, dacă te hotărăști să donezi din lucrurile de care nu mai ai nevoie, îți faci și ție un bine pentru că scapi de toate lucrurile inutile care îți ocupă spațiul prin casă, și în același timp faci un bine unei persoane care are într-adevăr nevoie de ele.

Alege decorațiunile de Paște

Cum să pregătești casa pentru Paște
Cum să pregătești casa pentru Paște[Sursa foto: pexels]

Decorațiunile de Paște așteaptă cuminți să fie puse în funcțiune. Astfel, decorează-ți casa cu diferite decorațiuni pe care le-ai achiziționat în anul trecut sau cumpără unele noi. În această perioadă rafturile magazinelor sunt pline cu diferite decorațiuni cu tematică pascală, iar dacă ești o persoană mai talentată căreia îi plac activitățile de lucru manual, poți chiar să le confecționezi singură.

De ce este important să existe curățenie în locuință, la Învierea Domnului

Citește și: Cum curățăm petele cu soluții făcute în casă. „Dacă acționăm imediat, pata va ieși în proporție de 90%”

Cum să pregătești casa pentru Paște
Cum să pregătești casa pentru Paște[Sursa foto: pexels]

Curățenia de Paște este cunoscută încă din cele mai vechi timpuri, făcând parte din tradițiile și obiceiurile specifice sărbătorii Învierii Domnului. Acest obicei are atât valoare utilitară, cât și spirituală. Odată cu această sărbătoare cu siguranță că locuința ta va fi plină de rude și prieteni, iar curățenia este un aspect foarte important de care orice gazdă bună ar trebui să țină cont. Totodată, din punct de vedere spiritual, curățenia de Paște reprezintă un obicei prin care îl primim pe Domnul Iisus Hristos așa cum se cuvine în casele noastre.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Trucuri utile pentru a avea un apartament curat. De unde începem curățenia?

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies