Cum să pregătești cocktailuri fără alcool. Rețete pentru băuturi răcoritoare, ideale pentru vară

Cum să pregătești cocktailuri fără alcool. Rețete pentru băuturi răcoritoare, ideale pentru vară
Cum să pregătești cocktailuri fără alcool. Rețete pentru băuturi răcoritoare, ideale pentru vară

Vara este momentul ideal pentru a te bucura de soare, de valurile mării și de ieșirile cu prietenii. La o astfel de atmosferă se potrivește perfect o băutură răcoritoare. Dacă totuși vrei ceva mai special însă nu îți dorești să consumi alcool, trebuie să știi că există multe variante de cocktialuri fără alcool. Află din acest articol câteva idei gustoase de mocktailuri de vară.

Un mocktail este de fapt un cocktail fără alcool, obținut din diverse combinații de sucuri, siropuri sau alte băuturi gustoase. O astfel de băutură este perfectă atunci când ești șofer sau pur și simplu vrei să te bucuri de arome excepționale, fără să consumi alcool. Descoperă în rândurile de mai jos câteva rețete pe care le poți face cu ușurință acasă, de cocktailuri fără alcool.

Mocktail cu grapefruit

Citește și: Chec cu semințe de mac și cireșe. Aduce un răsfăț dulce și plăcut care completează o masă de familie!

reteta cocktail fara alcool
reteta cocktail fara alcool[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bruschette cu roșii cherry, mozzarella, măsline și busuioc. Sunt gustoase atât calde, cât și reci, ceea ce le face ideale pentru ieșirile în aer liber!

Această băutură este excelentă pentru zilele toride de vară, fiindcă va combina gustul excelent al citricelor.

De cele mai multe ori, variantele de cocktail fără alcool sunt asemănătoare cu anumite cocktailuri și doar se înlocuiește alcoolul. Această rețetă se aseamănă cu varianta unui cocktail numit Paloma, care este pe bază de tequila. În acest caz, ai nevoei de suc de grapegruit, sirop de agave sau de rozmarin, lime și apă minerală. Adaugă într-un pahar sucul de grapefruit, o lingură de sirop de agave sau arțar, stoarce jumătate de lime, iar apoi amestecă.
Ulterior, adaugă multă gheață, iar la final adaugă puțină apă minerală și o felie de grapefruit, pentru décor.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Limonada de piersici

reteta cocktail de vara
reteta cocktail de vara[Sursa foto: freepik]

Limonada este una dintre cele mai consumate băuturi pe timpul verii și este minunat că există o mulțime de rețete de limonadă.

Așadar, putem combina diverse arome, pentru o băutură delicioasă. Pentru a face siropul propriu de piersici, trebuie să adaugi câteva fructe, alături de apă și o linguriță de zahăr, la fiert, timp de 10 minute. Ulterior, stoarce fructele și vei obține un suc excelent, pe care trebuie să îl lași la răcit. După ce siropul s-a răcit, stoarce lămâi, adaugă siropul și multă gheață și te poți bucura de o limonadă cu piersici.

Cocktail fără alcool pe bază de pepene

Toată lumea iubește pepenele roșu și este fără discuție vedeta verii. Merită să profităm de gustul excepțional al acestui fruct din plin, chiar și în băuturi. Adăugă jumătate din pepene verde, o cană de apă, o linguriță de zahăr, sucul de la o lămâie și un praf se dare într-un blender. Mixează până când compoziția se subțiază și strecoară totul cu ajutorul unei strecurătoare.

Adaugă apoi gheață și fructele tale preferate pentru decor. De asemenea, menta îi va oferi un gust excepțional!

 Mocktail cu mure 

Citește și: Bianca îi pune la zid pe Giuly și Robert: "Calci pe cadavre pentru bani..." Care ar fi planul celor doi concurenți din ''Casa iubirii''? Aflați ce se va întâmpla joi, 12 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D - kanald.ro

Citește și: „Patru cuie cu patru scânduri" Primele declarații ale Șacalului sunt terifiante! Filmul tragediei pas cu pas- stirilekanald.ro

Tot ce ai nevoie pentru această băutură este: sirop de mure, lime, apă, gheață și mure de decor. Poți să faci propriul tău sirop de mure sau să îl folosești pe cel din comerț. Tot ce trebuie să faci este sa adaugi un sfert din pahar de sirop de mure, peste care să adaugi apă minerală, zeama de la jumătate de lime și multă gheață. Pentru decor, dar și pentru un gust rafinat, adaugă câteva mure proaspete și frunze de mentă.  

Limonadă cu soc și căpșuni 

retete cocktail fara alcool
retete cocktail fara alcool[Sursa foto: freepik]

Este minunat să ne bucurăm de ceea ce ne oferă natura la maxim. Ce poate fi mai răcoritor și gustos decât o limonadă? Pentru a obține o rețetă deosebită, combină zeama de la o lămâie, cu puțin sirop de soc, sirop de căpșuni și frunze de mentă, pentru un gust divin. Nu uita să amesteci bine totul și să pui cât mai multă gheață. De preferat ar fi dacă siropurile ar fi preparate de tine în casă, fiindcă așa va fi și mai sănătos.

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Plăcintă cu brânză și stafide servită cu dulceață. Adaugă un plus de rafinament mesei tale!

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Cine este femeia cu cea mai lungă limbă din lume? A intrat în Cartea Recordurilor: "Cei mai mulți sunt doar șocați și râd"

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Decizie radicală luată de Bianca Giurcă, după confruntarea cu Giuly si Robert! Ce se întâmplă între concurenta de la „Casa Iubirii” și Patrick: „S-au acumulat mai multe lucruri”

Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie


Cookies