Chec cu semințe de mac și cireșe. Aduce un răsfăț dulce și plăcut care completează o masă de familie!

retete de gustare

Chec cu semințe de mac și cireșe

Chec cu semințe de mac și cireșe, o rețetă ideală pentru aniversări și petreceri. Un desert atrăgător și delicios, capabil să impresioneze invitații și să aducă un plus de rafinament ocaziei.

Checul cu semințe de mac și cireșe este un desert elegant și gustos, care combină texturi și arome variate pentru a oferi o experiență culinară sofisticată și plăcută. Acest preparat se remarcă printr-un blat pufos și aromat, îmbogățit cu semințe de mac care adaugă un element crocant și un gust subtil de nucă.

În centrul checului se află un strat generos de vișine sau cireșe, care aduc un contrast dulce-acrișor și o explozie de culoare. Glazurat cu zahăr pudră, acest chec este extrem de delicios.Un desert versatil, potrivit pentru o varietate de ocazii. Fie că este servit la mese de familie, sărbători, evenimente corporate sau întâlniri casual, acest chec va aduce întotdeauna un strop de rafinament și delectare, fiind un favorit în orice context.

Citește și: Prăjitură cu cafea, rețeta maicii de la Mănăstirea Suzana. „Este o prăjitură foarte ușor de făcut și foarte gustoasă.”

chec cu seminte de mac si cirese
Chec cu semințe de mac și cireșe[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de ciocolată Dubai, pregătită de Cristina Șișcanu: „Nu e foarte aspectuoasă, dar e bună. E crocantă.”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final,

să ne putem bucura de savoarea desertului.

Ingrediente

Ingrediente pentru blat
- 200 g de unt (la temperatura camerei)
- 200 g de zahăr granulat
- 4 ouă
- 250 g de făină
- 2 linguri de semințe de mac
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 linguriță de esență de vanilie
- 1/2 cană de lapte
- 1/4 linguriță de sare

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Ingrediente pentru s trat de fructe
- 300 g de vișine proaspete sau cireșe, curățate de sâmburi
- 2 linguri de zahăr
- 1 lingură de suc de lămâie

Ingrediente pentru decor
- 2-3 linguri de zahăr pudră

chec cu seminte de mac
Chec cu semințe de mac și cireșe[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare desert

Mod de preparare fructe

  1. Dacă folosești vișine sau cireșe proaspete, curăță-le de sâmburi și taie-le în jumătăți. Dacă sunt congelate, lasă-le să se decongeleze și să se scurgă bine de excesul de lichid.
  2. Într-un bol mic, amestecă vișinele/cireșele cu zahărul și sucul de lămâie. Lasă-le să stea timp de 15-20 de minute pentru a se impregna cu zahărul și a elibera sucul.

Mod de preparare blat

Citește și: Bianca îi pune la zid pe Giuly și Robert: "Calci pe cadavre pentru bani..." Care ar fi planul celor doi concurenți din ''Casa iubirii''? Aflați ce se va întâmpla joi, 12 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D - kanald.ro

Citește și: "S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică din Timișoara ucisă la Constanța. Un copilaș de doar 5 ani, rămas fără mamă- stirilekanald.ro

  1. Încălzește cuptorul la 175°C. Pregătește o tavă de chec de 25 cm x 11 cm (sau similară) ungând-o cu unt și tapetând-o cu hârtie de copt.
  2. Într-un bol mare, bate untul cu zahărul granulat folosind un mixer electric până când devine cremos și ușor. Acest proces ar trebui să dureze aproximativ 3-5 minute. Adaugă ouăle, câte unul pe rând, bătând bine după fiecare adăugare pentru a le incorpora complet.
    Încorporează esența de vanilie și amestecă bine.
  3. Într-un alt bol, amestecă făina, praful de copt și sarea. Adaugă acest amestec treptat în compoziția de unt, alternând cu laptele, începând și terminând cu amestecul de făină. Amestecă până când compoziția este uniformă.

Asamblarea și servirea

  1. Toarnă aluatul de chec în tava pregătită și nivelează-l ușor. Încorporează semințele de mac în aluat, turnându-le în centrul acestuia, pentru a se crea un interior cu acestea. Distribuie vișinele sau cireșele pregătite uniform peste aluat.
  2. Coace în cuptorul preîncălzit timp de 50-60 de minute sau până când un băț introdus în centrul checului iese curat. Dacă partea de sus se rumenește prea repede, acoperă cu folie de aluminiu pentru ultimele 10-15 minute de coacere.
  3. Lasă checul să se răcească în tavă timp de 10 minute, apoi scoate-l din tavă și lasă-l să se răcească complet pe un grătar. După ce checul s-a răcit complet, presară zahăr pudră deasupra folosind o sită mică pentru un aspect uniform și elegant.
  4. Taie checul în felii și servește-l ca desert sau ca o gustare dulce. Se potrivește excelent alături de o cană de ceai sau cafea.

retete pentru desert
Chec cu semințe de mac și cireșe[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de Supă cremă de dovleac. Un preparat deosebit care va impresiona invitații!, pentru un preparat delicat, cu o textură catifelată și o aromă subtilă de dovleac dulce. Îmbogățită cu condimente și servită cu smântână lichidă și crutoane crocante, această supă aduce un gust de toamnă într-o formă plină de savoare. Ideală pentru a încheia o masă într-o notă mai sofisticată.

retete de prajituri de casa
Chec cu semințe de mac și cireșe[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Rețeta de ciocolată Dubai, pregătită de Cristina Șișcanu: „Nu e foarte aspectuoasă, dar e bună! E crocantă.”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Detalii cutremurătoare despre crima care a șocat o lume întreagă! Cum și-a găsit sfârșitul Kristina Joksimovic, fostă Miss Elveția?

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Birkan Sokullu, actorul care joacă rolul principal Han în serialul “Vinovați de iubire”, în cele mai tandre ipostaze alături de iubita sa, pe insula Mykonos

„Patru cuie cu patru scânduri" Primele declarații ale Șacalului sunt terifiante! Filmul tragediei pas cu pas


Cookies