Prăjitură cu cafea, rețeta maicii de la Mănăstirea Suzana. „Este o prăjitură foarte ușor de făcut și foarte gustoasă.”

Prăjitură cu cafea, rețeta maicii de la Mănăstirea Suzana. „Este o prăjitură foarte ușor de făcut și foarte gustoasă.”
Prăjitură cu cafea, rețeta maicii de la Mănăstirea Suzana. „Este o prăjitură foarte ușor de făcut și foarte gustoasă.”

Maica de la Mănăstirea Suzana a dezvăluit rețeta unei prăjituri delicioase cu cafea incorporate în blat.

Maica de la Mănăstirea Suzana a explicat, pentru canalul de Youtube Trinitas TV, cum realizează o prăjitură delicioasă cu cafea incorporată în blat. Aceasta a dezvăluit care sunt ingredientele și cum realizează totul.

Blat

  • 6-7 ouă
  • 300 g zahăr
  • 7 linguri de cafea
  • 4-5 linguri apă
  • 250 g făină

Cremă

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

  • 250 g unt 82%
  • 250 g zahăr
  • 2 linguri amidon
  • 3 linguri făină
  • 500 ml lapte
  • 3 plicuri zahăr vanilinat
  • 50 g nucă măcinată

Cum realizează maica aluatul pentru prăjitură

Citește și: Tartă cu cremă de lămâie și bezea. Aduce o notă dulce, perfectă pentru a încheia o seară specială!

Citește și: Preparate rapide și gustoase, ideale pentru o întâlnire romantică. Impresionează-l cu abilitățile tale culinare

Maica de la mănăstire începe prin a amesteca ingredientele din care formează blatul, separă ouăle, zbate albușurile, apoi gălbenușurile, le încorporează cu zahăr și adaugă lingurele de cafea cu apă clocotită. Amestecă și compoziția dintre albuș și gălbenuș, peste care pune făina.

„Vom face o prăjitură delicioasă cu cafea instant. Prima dată vom separa ouăle, să nu se amestece, apoi batem spuma. Este o prăjitură foarte ușor de făcut și foarte gustoasă. După ce am separat ouăle, vom pune zahărul peste gălbenușuri și mixăm până se încorporează zahărul. Acum vom pune șapte linguri de cafea. Vom pune apă clocotită, exact atâtea linguri câte sunt de cafea, adică șapte, apoi mixăm totul.
Vom pune un pic de sare și amestecă albușurile cu ea. Amestecăm și adăugăm și făină. O cernem pentru că se încorporează mai bine. Amestecăm totul prin învăluire, nu prin frecare. Vom unge un pic tava ca să se prindă hârtia de copt, cu unt sau ulei, ce avem la îndemână. O lăsăm la cuptor jumătate de oră, 40 de minute, depinde de cuptor și verificăm cu o scobitoare când este gata.
O punem la 180 de grade.”,
a spus maica de la mănăstirea Suzana.

Citește și: Bianca îi pune la zid pe Giuly și Robert: "Calci pe cadavre pentru bani..." Care ar fi planul celor doi concurenți din ''Casa iubirii''? Aflați ce se va întâmpla joi, 12 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D - kanald.ro

Citește și: "S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică din Timișoara ucisă la Constanța. Un copilaș de doar 5 ani, rămas fără mamă- stirilekanald.ro

Cum realizează maica de la Mănăstirea Suzana crema pentru prăjitură

Crema este, de asemenea, foarte ușor de realizat, din unt, zahăr, două linguri de amidon, făină zahăr vanilat și nucă măcinată. Prăjitura este una delicioasă și foarte ușor de pregătit. „La cremă avem nevoie de jumătate de litru de lapte cu făină și amidonul. Jumătate din cantitatea de lapte se amestecă cu amidonul și făină și jumătate se pune la fiert.

În clipa în care clocotește laptele, vom pune și amidonul cu făină, facem ca o ciulama mai groasă. Amestecăm încontinuu să nu se facă cocoloașe, până când se îngroașă. Gata, îl luăm și îl punem la răcit. Amestecăm untul cu zahărul, punem și zahăr vanilat și încorporăm în crema de lapte cu făină și amidon. Acum asamblăm. Se taie în două blatul, iar acum punem cremă, nu toată, lăsăm să pună și deasupra cam un sfert. Pun cremă și deasupra și presărăm nucă măcinată. De preferat e nuca, nu alune, nu cocos. Se potrivește bine gustul de nucă.”, a mai spus măicuța.

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Chec cu avocado! Rețeta italienească, pregătită de maica Ecaterina: „E un chec sățios, sănătos și hrănitor!”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Detalii cutremurătoare despre crima care a șocat o lume întreagă! Cum și-a găsit sfârșitul Kristina Joksimovic, fostă Miss Elveția?

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Birkan Sokullu, actorul care joacă rolul principal Han în serialul “Vinovați de iubire”, în cele mai tandre ipostaze alături de iubita sa, pe insula Mykonos

„Patru cuie cu patru scânduri" Primele declarații ale Șacalului sunt terifiante! Filmul tragediei pas cu pas


Cookies