Maica de la Mănăstirea Suzana a dezvăluit rețeta unei prăjituri delicioase cu cafea incorporate în blat.
Maica de la Mănăstirea Suzana a explicat, pentru canalul de Youtube Trinitas TV, cum realizează o prăjitură delicioasă cu cafea incorporată în blat. Aceasta a dezvăluit care sunt ingredientele și cum realizează totul.
Blat
- 6-7 ouă
- 300 g zahăr
- 7 linguri de cafea
- 4-5 linguri apă
- 250 g făină
Cremă
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
- 250 g unt 82%
- 250 g zahăr
- 2 linguri amidon
- 3 linguri făină
- 500 ml lapte
- 3 plicuri zahăr vanilinat
- 50 g nucă măcinată
Cum realizează maica aluatul pentru prăjitură
Citește și: Tartă cu cremă de lămâie și bezea. Aduce o notă dulce, perfectă pentru a încheia o seară specială!
Maica de la mănăstire începe prin a amesteca ingredientele din care formează blatul, separă ouăle, zbate albușurile, apoi gălbenușurile, le încorporează cu zahăr și adaugă lingurele de cafea cu apă clocotită. Amestecă și compoziția dintre albuș și gălbenuș, peste care pune făina.
„Vom face o prăjitură delicioasă cu cafea instant. Prima dată vom separa ouăle, să nu se amestece, apoi batem spuma. Este o prăjitură foarte ușor de făcut și foarte gustoasă. După ce am separat ouăle, vom pune zahărul peste gălbenușuri și mixăm până se încorporează zahărul. Acum vom pune șapte linguri de cafea. Vom pune apă clocotită, exact atâtea linguri câte sunt de cafea, adică șapte, apoi mixăm totul. Vom pune un pic de sare și amestecă albușurile cu ea. Amestecăm și adăugăm și făină. O cernem pentru că se încorporează mai bine. Amestecăm totul prin învăluire, nu prin frecare. Vom unge un pic tava ca să se prindă hârtia de copt, cu unt sau ulei, ce avem la îndemână. O lăsăm la cuptor jumătate de oră, 40 de minute, depinde de cuptor și verificăm cu o scobitoare când este gata.Cum realizează maica de la Mănăstirea Suzana crema pentru prăjitură
Crema este, de asemenea, foarte ușor de realizat, din unt, zahăr, două linguri de amidon, făină zahăr vanilat și nucă măcinată. Prăjitura este una delicioasă și foarte ușor de pregătit. „La cremă avem nevoie de jumătate de litru de lapte cu făină și amidonul. Jumătate din cantitatea de lapte se amestecă cu amidonul și făină și jumătate se pune la fiert. În clipa în care clocotește laptele, vom pune și amidonul cu făină, facem ca o ciulama mai groasă. Amestecăm încontinuu să nu se facă cocoloașe, până când se îngroașă. Gata, îl luăm și îl punem la răcit. Amestecăm untul cu zahărul, punem și zahăr vanilat și încorporăm în crema de lapte cu făină și amidon. Acum asamblăm. Se taie în două blatul, iar acum punem cremă, nu toată, lăsăm să pună și deasupra cam un sfert. Pun cremă și deasupra și presărăm nucă măcinată. De preferat e nuca, nu alune, nu cocos. Se potrivește bine gustul de nucă.”, a mai spus măicuța.