Află din rândurile următoare cum să prepari ketchup de casă.
În cadrul unui video postat pe canalul de YouTube Trinitas TV, fratele Daniel, de la mănăstirea Slănic, a pregătit ketchup de casă, după o rețetă tradițională.
„ Este vorba de sosul de roșii cu mere și cu ardei capia. O să facem astăzi un ketchup de casă, așa cum făceau bătrânii noștri .”, a spus fratele Daniel.
Rețeta de ketchup de casă de la mănăstirea Slănic
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Chec cu avocado! Rețeta italienească, pregătită de maica Ecaterina: „E un chec sățios, sănătos și hrănitor.”
Ingrediente:
- 3 kg roșii;
- 1 kg ceapă;
- 5 mere dulci;
- 2 ardei capia;
- 200 ml ulei;
- 1 căpățână de usturoi;
- 1 ardei iute;
- 1 linguriță boia dulce;
- 3 linguri sare;
- 2 linguri zahăr;
- 1 linguriță piper;
- busuioc;
- pătrunjel;
- cimbrișor;
- oregano;
- turmeric;
- 1 legătură frunze de țelină.
Mod de preparare:
Fratele Daniel de la mănăstirea Slănic a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ Prima dată începem cu ceapa la călit, pentru că ea trebuie să se călească 20 de minute la foc încet. Vom pune ulei mai mult. Trebuie să o preparăm mai mult, ca să nu o mai fierbem la final cu sucul de roșii.
Mestecăm puțin. Începe călitul. Acum condimentăm ceapa. Ea trebuie la început condimentată. Punem sarea, ierburile și cățeii de usturoi, pe care îi punem întregi. Când ceapa se va înmuia complet, 10-15 minute, maxim 20, o să stingem cu sucul de roșii. Roșiile o să le facem cuburi mari, ca să le dăm la blender. O să tocăm toate roșiile și ardeiul capia, pe care le dăm la blender și le adăugăm peste ceapă.