Rețeta de dulceață din coji de pepene și gogoși de post, pregătită de maica Ecaterina! „Facem ceva util, plăcut și gustos. E ceva inedit, nu toată lumea face.”

Rețeta de dulceață din coji de pepene și gogoși de post, pregătită de maica Ecaterina! „Facem ceva util, plăcut și gustos. E ceva inedit, nu toată lumea face.”
Rețeta de dulceață din coji de pepene și gogoși de post, pregătită de maica Ecaterina! „Facem ceva util, plăcut și gustos. E ceva inedit, nu toată lumea face.”

Află din rândurile următoare cum să prepari o dulceață din coji de pepene, după o rețetă mănăstirească.

Maica Ecaterina a pregătit o rețetă inedită din cojile de pepene. Este vorba despre dulceață din coji de pepene, un preparat delicios, care poate fi servit ca desert, pe pâine sau în combinație cu alte preparate. Rețeta a fost difuzată pe canalul de YouTube Trinitas TV.

Astăzi ne-am gândit să pregătim o rețetă foarte simplă. De fapt, o rețetă gratuită.

Cumpărăm pepene de la piață, mâncăm conținutul, dar aruncăm coaja. Așa că, ne-am gândit ca din coajă să facem ceva util, plăcut și gustos. E ceva inedit, nu toată lumea face. Nici noi nu am știut mult timp de această dulceață .”, a spus maica Ecaterina pe YouTube.

Rețeta de dulceață din coji de pepene a maicii Ecaterina

Citește și: Chec cu avocado! Rețeta italienească, pregătită de maica Ecaterina: „E un chec sățios, sănătos și hrănitor.”

Citește și: Rețeta de scovergi pregătită de maica Agafia, de la Mănăstirea Suzana: „Se pot servi la ceai, la cafea, când ți-e foame.”

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Ingrediente:

  • un kg de coji de pepene;
  • ⁠un kg zahăr;
  • ⁠o lămâie;
  • anason stelat;
  • un baton de scorțișoară.

Mod de preparare:

Maica Ecaterina a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.

Pentru început, vom pune puțină apă în tuciul înfierbântat. Vom pune zahărul în această apă, să facem siropul și cât timp se va face siropul, avem de curățat coaja în prealabil spălată. Amestecăm din când în când, să se omogenizeze zahărul cu apa și să se facă un sirop consistent.

Tăiem cubulețe potrivite și pregătim pentru a fi pus la fiert. A început să fiarbă și siropul. Ne pregătim să punem cuburile de coji de pepene și cu lămâia tăiată feliuțe. Tăiem lămâia în felii subțirele, deoarece o să rămână în compoziția dulceții. Omogenizăm ușor și lăsăm să fiarbă în tihnă. 30 de minute la foc potrivit. La fiert, după ce am pus lămâie, asta ca să nu se caramelizeze și să dea și un gust bun, vom pune câteva bucățele de anason stelat.
Pe lângă anason, mai puteți pune un bețișor sau chiar două de scorțișoară, pentru un plus de savoare. Le lăsăm frumos să fiarbă la foc mic. Acasă încercați până când trece testul cu lingura
.”, a explicat maica Ecaterina pe YouTube.

Rețeta de gogoși de post a maicii Ecaterina

Între timp, cât dulceața era pe foc, maica Ecaterina a pregătit și o rețetă delicioasă de gogoși de post.

Citește și: Bianca îi pune la zid pe Giuly și Robert: "Calci pe cadavre pentru bani..." Care ar fi planul celor doi concurenți din ''Casa iubirii''? Aflați ce se va întâmpla joi, 12 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D - kanald.ro

Citește și: „Patru cuie cu patru scânduri" Primele declarații ale Șacalului sunt terifiante! Filmul tragediei pas cu pas- stirilekanald.ro

Ingrediente:

  • 1 kg făină;
  • 15 g drojdie uscată;
  • 600 ml apă;
  • ⁠5 pliculețe de zahăr vanilat;
  • 100 ml ulei;
  • esență rom;
  • ⁠esență vanilie;
  • un praf de sare.

Mod de preparare:

Maica Ecaterina a explicat modul de preparare al gogoșilor de post.

Pentru început, punem puțină sare peste făină. Adăugăm drojdia. Punem și zahărul vanilat. Acum punem esența de rom și de vanilie. Acum frământăm aluatul. Adăugăm puțină apă. Se simt la mână câtă apă îi trebuie aluatului. Eu aluatul la aceste gogoși îl las mai moale, deoarece le modelez cu mâna. La final, vom punem puțin ulei în aluat. Lăsăm să dospească până când se face dublă cantitatea.”, a explicat maica Ecaterina.

Rețeta de dulceață din coji de pepene[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

VIDEO Supă de pui cu găluște, rețeta Alinei Laufer. “Găluște pufoase de fiecare dată.”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Motivul pentru care actorii de la Bollywood au refuzat să joace în filmul "Phir Milenge". Salman Khan și-a asumat gratuit acest rol: " Întreaga industrie a spus nu"

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Teo Trandafir, în lacrimi după ce a discutat cu Andrei Bănuță! Ce relație are prezentatoarea „Follow us!” cu celebrul cântăreț: „Mă ajută să trec prin viață”

Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie


Cookies