Află din rândurile următoare cum prepară maica Agafia rețeta sa de scovergi.
În cadrul unui video postat pe canalul de YouTube „Trinitas TV”, maica Agafia de la Mănăstirea Suzana ne-a prezentat rețeta sa de scovergi.
„ Se pot servi la ceai, la cafea, când ți-e foame. Cu zahăr, usturoi, de exemplu. Și cu smântână, se pune cu smântână și cașcaval ras pe deasupra .”, a precizat maica Agafia.
Rețeta de scovergi pregătită de maica Agafia
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente:
- 500 g de făină;
- 350 ml de apă călduță;
- 7 g drojdie uscată;
- 1 linguriță zahăr;
- 1,5 linguriță de sare;
- 2-3 linguri ulei;
- 1 lingură nucă măcinată;
- 1 lingură semințe floarea soarelui.
Mod de preparare:
Maica Agafia a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei:
„ O linguriță de sare, o linguriță de zahăr, o linguriță și jumătate de drojdie și amestecăm cu făina. Pun apă călduță. Pun și un pic de ulei. Aluatul se face mai moale la scovergi, că atunci cresc mai bine. Acum începe să se lege. S-a legat și pun semințele de floarea soarelui.
Eu pun la ochi, dar nu trebuie puse nici prea multe, că pe urmă nu mai crește. Punem și nucă. Mai pun un pic de ulei și o las la dospit. Pun o folie și cam o oră trebuie să stea la dospit. După ce cresc prima dată, le mai frământ și le mai las iar să crească și atunci ies sigur pufoase. Punem apă cu o lingură de ulei și îmi înmoi mâinile, ca să se lucreze mai bine aluatul.