Rețeta de scovergi pregătită de maica Agafia, de la Mănăstirea Suzana! „Se pot servi la ceai, la cafea, când ți-e foame.”

Rețeta de scovergi pregătită de maica Agafia, de la Mănăstirea Suzana! „Se pot servi la ceai, la cafea, când ți-e foame.”
Rețeta de scovergi pregătită de maica Agafia, de la Mănăstirea Suzana! „Se pot servi la ceai, la cafea, când ți-e foame.”

Află din rândurile următoare cum prepară maica Agafia rețeta sa de scovergi.

În cadrul unui video postat pe canalul de YouTube „Trinitas TV”, maica Agafia de la Mănăstirea Suzana ne-a prezentat rețeta sa de scovergi.

Se pot servi la ceai, la cafea, când ți-e foame. Cu zahăr, usturoi, de exemplu. Și cu smântână, se pune cu smântână și cașcaval ras pe deasupra .”, a precizat maica Agafia.  

Rețeta de scovergi pregătită de maica Agafia

Citește și: Rețeta de cornulețe cu gem de mere, pregătită de maica Hristofora de la mănăstirea Parepa: „E important uleiul, pentru că le face fragede.”

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Rețeta de scovergi pregătită de maica Agafia, de la Mănăstirea Suzana[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Rețeta de supă de linte a maicii Nicolaida: „Este o rețetă relativ simplă, însă foarte bună! Lintea este bogată în proteine, în general, în vitamine.”

Ingrediente:

  • 500 g de făină;
  • 350 ml de apă călduță;
  • 7 g drojdie uscată;
  • 1 linguriță zahăr;
  • 1,5 linguriță de sare;
  • 2-3 linguri ulei;
  • 1 lingură nucă măcinată;
  • 1 lingură semințe floarea soarelui.

Mod de preparare:

Maica Agafia a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei:

O linguriță de sare, o linguriță de zahăr, o linguriță și jumătate de drojdie și amestecăm cu făina. Pun apă călduță. Pun și un pic de ulei. Aluatul se face mai moale la scovergi, că atunci cresc mai bine. Acum începe să se lege. S-a legat și pun semințele de floarea soarelui.

Eu pun la ochi, dar nu trebuie puse nici prea multe, că pe urmă nu mai crește. Punem și nucă. Mai pun un pic de ulei și o las la dospit. Pun o folie și cam o oră trebuie să stea la dospit. După ce cresc prima dată, le mai frământ și le mai las iar să crească și atunci ies sigur pufoase. Punem apă cu o lingură de ulei și îmi înmoi mâinile, ca să se lucreze mai bine aluatul.
Așa trebuie să fie, elastic. Le facem nici prea groase, nici prea subțiri. Eu la fac în mână, nu pe masă. Uleiul trebuie să fie mai mult în tigaie. Așa le fac eu, să fie mai aurii. La foc nici prea încet, nici prea tare. Se întorc de mai multe ori, nu trebuie să pleci de lângă ele.”
, a explicat maica Agafia pe YouTube.



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Salată Baba Ganoush, rețeta Alinei Laufer. “Aici se îmbină aromele Orientului.”

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România

Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Andreea Mantea, anunț important pentru concurenți! „În această Gală, părăsește Casa iubirii...” Aflați ce reacții se vor stârni și ce se va întâmpla duminică, 8 septembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Daniel a dispărut fără urmă. A plecat cu mașina de acasă și nu s-a mai întors


Cookies