Stiai despre cartofii dulci ca sunt originari din America Centrala? Acestia devin tot mai populari si in bucataria romaneasca.
Cum sa pregatesti la cuptor cartofi dulci cu parmezan. Afla reteta delicioasa chiar aici! Stiai despre cartofii dulci ca sunt originari din America Centrala? Acestia devin tot mai populari si in bucataria romaneasca. Si motivele pentru care romanii ii consuma tot mai mult sunt cat se poate de simple: cartofii sunt foarte sanatosi, sunt extrem de gustosi si sunt si usor de preparat.
Avem pentru tine o metoda extrem de rapida pentru a-i gati, si anume la cuptor cu parmezan si usturoi.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ce ingrediente ai nevoie pentru a pregati cartofi dulci la cuptor
Pentru a pregati aceasta reteta ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 cartofi dulci, usturoi pe care sa il pisezi in 2 lingurite, o lingura de ulei de masline, 2 linguri cu unt topit, 4 linguri cu parmezan ras, patrunjel uscat, sare dupa gust.
Citeste si: Afla de la noi cum sa pregatesti o tarta delicioasa cu dovlecei si branza! Avem reteta perfecta pentru tine!
Cum sa pregatesti cartofii dulci la cuptor
Dificultatea de preparare a acestei retete este una usoara. Timpul de preparare este de aproximativ 30 de minute. Din ingredientele anterior mentionate poti pregati 4 portii. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa incingi cuptorul la 200 de grade Celsius.
Curata bine cartofii dulci si taie-i in cubulete. Presara peste ei usturoiul, uleiul, untul, sarea si parmezanul si amesteca bine ingredientele. Acum poti sa pregatesti o tava intinsa, pe care sa pui folie de aluminiu si sa o ungi cu putin ulei. Aseaza cartofii dulci asezonti cu ingredientele alese in tava, intr-un singur strat uniform. Pune tava la cuptorul incins si lasa timp de aproximativ 20 de minute. Serveste cartofii fierbinti si presara deasupra lor patrunjel uscat. Ai acum o masa delicioasa pentru 4 persoane, usor de preparat si care poate fi servita alaturi de alte alimente, precum o salata cu verdeturi alaturi, sau niste pulpe de pui. Pofta mare iti dorim!