Cum să pregătești tort Ferrero Rocher cu mascarpone

Cum să pregătești tort Ferrero Rocher cu mascarpone
Cum să pregătești tort Ferrero Rocher cu mascarpone

Acest tort Ferrero Rocher este un desert delicios. Nu necesita mult timp de preparare, iar familia ta il va adora.

Ingrediente:

Citeste si: HOROSCOP pentru luna iunie 2019. Cariera și banii sunt în centrul atenției


Pentru blat:
5 oua
3 linguri cacao
250 gr zahar
100 ml apa
250 gr faina
100 ml ulei
1 plic praf de copt

Pentru crema:
300 ml smantana pentru frisca
500 gr mascarpone
250 gr alune de padure
4-5 linguri nutella

Pentru sirop:

50 gr zahar
250 ml apa
1/2

lingurita esenta de rom

Citeste si: Beatrice Olaru se mărită azi! Ce rochie va purta câștigătoarea Exatlon în cea mai importantă zi din viața ei! ”Cinci croitorese au lucrat la ea manual, timp o lună”! Avem toate detaliile

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Adelina Pestriţu, dezvăluiri incredibile despre sarcina cu Zeny! „Am mers pe tocuri de 14 centimetri în luna a opta”



Mod de preparare:


Alunele le punem intr-o tava si le coacem la 100g timp de aproximativ 15 minute pana se prajesc putin apoi le lasam sa se raceasca, le frecam putin in palma sa se decojeasca, lasam cateva deoparte pentru decor si restul  le zdrobim cu robotul,  nu foarte fin trebuie sa se simta in crema.

Mixam galbenusurile cu 50 ml apa si zaharul pana acesta se topeste.

Dizolvam cacao in restul de apa calda si o adaugam la amestecul de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu putina sare. Adaugam uleiul si apoi alternativ  faina amestecata cu praful de copt si spuma de albusuri.

Turnam blatul in forma unsa cu putin ulei si tapetata cu grasime si coacem 30-35 de minute la 180g C. pentru mai multa siguranta facem proba cu scobitoarea. Eu dupa 20 min am acoperit cu o folie de aluminiu blatul deoarece mi s-a parut ca incepe sa se arda deasupra, asa ca atentie la el:).


Pana se coace blatul preparam siropul; punem apa la fiert cu zaharul si cand  acesta s-a topit adaugam esenta de rom. Eu as fi preferat sa fac cafea mai slaba indulcita pentru insiropat insa a mancat si Adrian din tort asa ca am preferat varianta cu rom. Smantana mascarpone o scoatem din frigider cu 30 de minute inainte de a ne apuca de crema
Scoatem blatul, il lasam sa se raceasca si il taiem in 3.


Pentru crema mixam smantana pana se transforma in frisca. Punem intr-un bol mascarpone, mixam putin si adaugam nutella lingura cu lingura, apoi frisca. La sfarsit adaugam alunele si amestecam usor cu o paleta. Rezulta o crema super buna. Daca doriti sa ornati cu crema asa cum am facut eu, lasati cateva linguri deoparte inainte de a adauga alunele.

Pe platoul in care urmeaza sa fie tortul asezam inelul de la forma de tort apoi incepem sa asamblam tortul; insiropam prima parte de blat( insiropati bine), apoi punem 1/3 din crema, din nou blat, crema, blat,
crema. Bagam tortul la frigider cam 1 ora si apoi ornam cu crema, bomboane ferrero rocher si alune zdrobite.
Taiem felii cu un cutit bine ascutit trecut prin apa.

Observatii: puteti decora acest tort cu o glazura de ciocolata, frisca.

Sursa



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Un bărbat de 74 de ani a murit după ce a fost împins din autobuz de o tânără

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies