Cum să prepari cea mai gustoasă plăcintă cu mere. Gospodinele din Moldova știu secretul

Cum să prepari cea mai gustoasă plăcintă cu mere. Gospodinele din Moldova știu secretul
Cum să prepari cea mai gustoasă plăcintă cu mere. Gospodinele din Moldova știu secretul

Desertul clasic al copilăriei, plăcinta cu mere, ne incită simțurile prin armonia dintre blatul crocant și merele îmbietoare cu nuanțe de scorțișoară. Descoperă secretul gospodinelor din Moldova care conferă acestui desert un gust distinct, oferindu-i un caracter special pe care îl vei putea recrea cu succes de acum înainte!

Unul dintre cele mai ușoare deserturi pregătite în propria bucătărie este plăcinta cu mere. Economice și simple de realizat, astfel de plăcinte pot fi pregătite oricând, indiferent de sezon, datorită durabilității merelor disponibile pe piață la prețuri accesibile pe tot parcursul anului.

Citește și: „Din păcate am trăit un asemenea episod, dar am încercat să-l gestionăm. Am lucrat împreună cu directoarea grădiniței.” Ce s-a întâmplat cu fiicele Gabrielei Cristea, în timp ce se aflau la grădiniță

Cum să prepari cea mai gustoasă plăcintă cu mere

Orice gospodină își are propria rețetă preferată de plăcintă cu mere, pe care o pregătește cu bucurie pentru familia sa. Abordarea variată în ceea ce privește textura aluatului variază de la o bucătărie la alta și de la o regiune a țării la alta.

În timp ce unii optează pentru un blat moale și pufos, alții preferă crocant sau sfărâmicios.

În special, gospodinele din Moldova îmbogățesc compoziția blatului pentru plăcintă cu mere prin adăugarea de smântână.

Acest ingredient conferă aluatului o textură cremoasă care îl face extrem de gustos. În alte stiluri culinare, se utilizează iaurt grecesc în loc de smântână sau chiar iaurt băut.

Rețetă de plăcintă cu mere, pas cu pas

Ingrediente:

-500 g făină

-200 g unt

-2 gălbenușuri

-150 g zahăr

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

-1 plic praf de copt

-200 g smântână

-coajă de portocală

-1 lingură suc de portocale

-un praf de sare

Pentru umplutură:

- 1,5 kg mere

-1 linguriță scorțișoară

-150 g zahăr

-50 g unt

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Mod de preparare

Făina este delicat cernută într-un bol, în care se îmbină untul, gălbenușurile amestecate cu dulceața de zahăr, smântâna, praful de copt și esența portocalelor, alături de o prindere de sare. După amestecare atentă, aluatul se amestecă până devine mai puțin lipicios, apoi este lăsat să dospească, timp în care ne concentrăm asupra pregătirii merelor.

Se divide aluatul în două porțiuni de mărime egală și se întinde prima porțiune într-un strat uniform.

Acesta este așezat într-o tavă căptușită cu hârtie de copt, după care se adaugă umplutura și se nivelează. Urmează să se întindă și a doua porțiune de aluat pentru a se potrivi dimensiunii tăvii și a se plasa deasupra.

Furculița se folosește pentru a înțepa merele și a permite aburului să iasă. Tava cu plăcintă este apoi introdusă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 35-40 de minute sau până când plăcinta capătă culoarea dorită.

După răcirea ușoară, se presară zahăr pudră deasupra.

Citește și: Ce trebuie să pună femeile în frișcă pentru a se întări. Trucul cofetarilor pricepuți!

 

 

 

 

 



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

„Din păcate am trăit un asemenea episod, dar am încercat să-l gestionăm. Am lucrat împreună cu directoarea grădiniței.” Ce s-a întâmplat cu fiicele Gabrielei Cristea, în timp ce se aflau la grădiniță

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies