Află din rândurile următoare cum poți să salvezi frișca atunci când este pre moale.
Frișca este un adevărat deliciu culinar, fiind una dintre cremele preferate ale multora dintre noi, care poate fi folosită pentru ornarea deserturilor și prăjiturilor, dar și compoziție de sine stătătoare sau în combinați cu alte creme, astfel încât să ofere un gust de-a dreptul delicios deserturilor.
Din păcate, o mare problemă pe care o întâmpină gospodinele atunci când prepară frișca este legată de consistența acesteia.
În acest caz, este foarte important să știm că există anumite trucuri la care putem să apelăm astfel încât să salvăm frișca și să obținem consistența dorită, astfel încât să ne bucurăm de utilitatea acesteia.
Ingrediente care întăresc frișca de casă
Citește și: Ce se întâmplă dacă pui zahăr pe carne, înainte să o gătești. Marii bucătari folosesc des acest truc
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
În primul rând, în comerț există întăritor de frișcă. Acesta este nelipsit din compoziția frișcăi de casă, dar câteodată nu este suficient. Astfel, cofetarii pricepuți apelează și la alte ingrediente menite să stabilizeze frișca. Descoperă în rândurile următoare care sunt acestea și cum le poți folosi.
Amidon de porumb
Amidonul de porumb poate fi folosit în cazul în care observi că frișca nu capătă deloc textura dorită. Tot ce trebuie să faci este să dizolvi o lingură de amidon de porumb cu zahăr pudră în puțină smântână, iar apoi să amesteci într-o jumătate de cană de smântână rece. Bateți smântâna rămasă până se formează vârfuri moi, apoi adăugați și mixați amestecul de amidon de porumb până se încorporează complet.
Gelatină
Pentru a putea folosi gelatina în procesul de întărire al frișcăi, trebuie să te asiguri mai întâi că ai achiziționat una fără aromă. Ulterior, trebuie doar să hidratezi gelatina într-un castron, iar apoi să o pui la microunde până se lichefiază. Turnați amestecul de gelatină în frișcă și continuați să bateți până se formează vârfuri tari.
Smântână bătută
Smântâna bătută este un alt ingredient util pe care îl poți folosi atunci când observi că frișca nu capătă consistența dorită. Tot ce trebuie să faci este să adaugi smântână deja bătută și întărită în frișcă. Amestecă-le ușor pentru a obține o consistență uniformă.
Cremă de brânză sau mascarpone
Citește și: Tiramisu la pahar cu zmeura deasupra. Savurează-l indiferent de moment!
Grăsimea din crema de brânză ajută frișca să aibă o textură fermă. Astfel, poți folosi cu încredere o lingură de cremă de brânză în compoziție, mai ales că îi oferă un gust special. Mai mult decât atât, în rețetele de tiramisu, frișca amestecată cu mascarpone formează un adevărat deliciu culinar.