Tiramisu la pahar cu zmeura deasupra. Savurează-l indiferent de moment!

retete pentru desert

Tiramisu la pahar cu zmeura deasupra

Tiramisu la pahar cu zmeură deasupra se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tiramisu

la pahar cu zmeură deasupra. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos tiramisu la pahar cu zmeură deasupra, preparat așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de tiramisu la pahar cu zmeură deasupra 

Rețeta delicioasă de tiramisu la pahar cu zmeura deasupra, absolut minunat, se prepară în doar 6 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de tiramisu la pahar cu zmeură deasupra este de 20 de minute 

Timp de preparare - 10 minute 

Timp total - 30 de minute 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Rețeta de tiramisu la pahar cu zmeură deasupra este pentru 4 persoane  

retete de prajituri de casa
Tiramisu la pahar cu zmeura deasupra[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – tiramisu la pahar cu zmeură deasupra 

  •  20 de pișcoturi 
  • 300 g de mascarpone 
  • 250 ml de smântână pentru frișcă 
  • 200 g de zahăr granulat 
  • 3 gălbenușuri de ou 
  • 300 ml de cafea expresso 
  • 3 linguri de amaretto 
  • 3 linguri de pudră de cacao 
  • zmeură 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această

cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

tiramisu reteta clasica
Tiramisu la pahar cu zmeura deasupra[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tartă cu nuci pecan. Perfectă pentru iubitorii de nuci!

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Mod de preparare - tiramisu la pahar cu zmeură deasupra 

  1. In primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de tiramisu la pahar cu zmeură deasupra, este să începeți prin a prepara cafeaua. Este necesar ca acest pas să fie făcut primul, tocmai pentru că este nevoie ca, lichidul să se răcească înainte de a începe să montăm paharele. 
  2. În continuare, într-un bol de dimensiuni potrivite, vom mixa, cu ajutorul mixerului, gălbenușurile, cu zahărul granulat, în momentul în care vom obține o cremă spumoasă acest vas se va așeza pe un alt vas cu apă fierbinte, timp în care noi vom amesteca pana în momentul în care crema de ou se va încălzi foarte bine. Atenție însă! Această cremă nu trebuie totuși să fie încălzită prea mult, tocmai pentru că vom risca să obținem o omletă, în locul unei creme delicioase de ou.
    Imediat apoi, o luam de pe foc și vom lăsa crema de ou să se răcească complet.
  3. Între timp, într-un alt bol, vom amesteca foarte bine smântâna, cu mixerul, astfel încât să obținem o frișcă, pe care ulterior o vom amesteca cu brânza mascarpone. 
  4. Așadar, a venit timpul să adăugăm crema de ou răcită, peste crema de mascarpone și să le omogenizăm împreună abia apoi vom turna și 2 linguri de amaretto sau 3, după preferințe, în cafeaua răcită. În acest conținut vom înmuia pișcoturile, rând pe rând, însă nu mai mult de o secundă pentru ca ulterior să nu se rupă în bucățele.
  5. Așadar, începem să ornăm paharele noastre. Vom avea nevoie de 4 pahare, după preferințe, în ceea ce privește dimensiunea, astfel încât vom începe să așezăm în pahare un strat de pișcoturi, peste care vom adăuga 2 linguri de cremă, apoi un altul de pișcoturi și tot așa până când vom termina crema și toate cele 4 paharele ale noastre. Atenție însă! Nu uitam ca ultimul strat trebuie să fie neapărat de cremă, pentru ca ulterior să cernem peste acesta un strat de pudră de cacao.
  6. Se va lăsa la frigider pentru cel puțin 4 ore, iar rețeta este gata de servit, câteva bucățele de zmeură deasupra. Pofta buna! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete de gustare
Tiramisu la pahar cu zmeura deasupra[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cei mai buni cârnați de casă. Reteta tradițională și savuroasă pentru o delicatesă casnică!



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Chec cu afine. Rețeta perfectă pentru un desert delicios și sănătos!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies