Tartă cu nuci pecan. Perfectă pentru iubitorii de nuci!

Tartă cu nuci pecan. Perfectă pentru iubitorii de nuci!
Tartă cu nuci pecan. Perfectă pentru iubitorii de nuci!

Tarta cu nuci pecan se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tartă cu nuci pecan.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă tartă cu nuci pecan, preparata așa cum se cuvine. 

Rețetă de tartă cu nuci pecan 

Citește și: Cei mai buni cârnați de casă. Reteta tradițională și savuroasă pentru o delicatesă casnică!

retete pentru desert
Tartă cu nuci pecan[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tort Cheesecake cu sos de ciocolată. Pas cu pas către perfecțiune!

Rețeta delicioasă de tartă cu nuci pecan, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli! 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Timpul de pregătire pentru această rețetă de tartă cu nuci pecan este de 30 de minute 

Timp de preparare - o oră și 30 de minute 

Timp total - 2 ore 

Rețeta de tartă cu nuci pecan este pentru 6 persoane 

prajitura cu nuca
Tartă cu nuci pecan[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – tartă cu nuci pecan 

  •  O cană și 1/4 de făină 
  • 2 lingurițe de zahăr granulat 
  • un praf de sare 
  • 1/2 de cană de unt, la temperatura camerei 
  • un ou 
  • 5 linguri de unt, la temperatura camerei 
  • o cană de zahăr brun 
  • sirop de porumb, opțional 
  • un praf de sare fină 
  • 2 căni de nuci pecan 
  • o esență de vanilie 
  • 3 ouă 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

retete de gustare
Tartă cu nuci pecan[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare - tartă cu nuci pecan 

  1. In primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru prepararea rețetei de tartă cu nuci pecan, este să începeți prin a prepara aluatu. Astfel, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom amesteca făina, zaharul, dar și sarea. Odată incorporate aceste ingrediente vom amestecate bine tot acolo, apoi vom adăuga în bol și untul, pe care de asemenea îl vom încorpora foarte bine și vom amesteca pentru ca toate ingredientele să
    se unească uniform. Acum a venit momentul să adăugăm și oul, dar și să continuăm să amestecăm pentru ca toate ingredientele să se omogenizeze corespunzător. Atenție însă! În cazul în care observați că aluatul este mult prea uscat, mai puteți adăuga o lingură de apă rece în el. 
  2. Odată obținut aluatul nostru pentru tarte, acesta se va întinde cu ajutorul unui sucitor, direct pe o folia alimentară, în formă de cerc, ulterior, acesta se va acoperi complet cu folia de plastic și se va pune în frigider pentru a se răci pentru cel puțin o oră. 
  3. Tartă cu nuci pecan. Perfectă pentru iubitorii de nuci![Sursa foto: freepik]
  4. După acest interval de timp, vom scoate aluatul din frigider și îl vom așeza într-o tavă specială de tarte, lăsând totuși marginea ridicată. Tava se va introduce în frigider pentru aproximativ 30 de minute.
  5. Între timp, vom preîncălzi cuptorul la 200 °C, pentru ca ulterior după acest interval de timp de 30 de minute, să punem tava acoperită cu hârtie de copt, împreună cu aluatul timp de aproximativ 20 de minute la cuptor. După acest interval de timp, vom mai reduce temperatura la 180 °C, și vom mai lăsa tarta pentru încă 10 minute la cuptor.
  6. În tot acest timp, noi vom pregăti și umplutura. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, în care vom combina untul, zahărul brun, siropul de porumb, în cazul în care îl adăugați, dar și praful de sare. Tot conținutul se aduce la punctul de fierbere, la foc mediu, timp în care noi vom amesteca constant în compoziție. Imediat apoi vom mai lăsa încă un minut pe foc, iar apoi vom stinge focul și vom adăuga și nucile zdrobite, dar și esența de vanilie. Timp de 5 minute se lasă deoparte să se răcească, peste acestea vom adăuga și ouăle bătute, iar umplutura se va turna imediat după intervalul de timp de 10 minute, direct peste crusta fierbinte de tartă. 
  7. În continuare, vom pune tarta noastră delicioasă cu nuci pecan, înapoi în cuptor, timp de aproximativ 40 de minute sau până când observați că este gătită complet. După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor, ulterior și tarta din tavă, se mai poate orna, opțional, cu alte câteva nuci pecan, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete de prajturi de casa
Tartă cu nuci pecan[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Cei mai buni cârnați de casă. Reteta tradițională și savuroasă pentru o delicatesă casnică!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies