Cum sa prepari ceaiul verde: idei garantate

Cum sa prepari ceaiul verde
Cum sa prepari ceaiul verde

Pentru foarte multi dintre noi, ceaiul este o bautura perfecta pentru intalnirile cu prietenii, pentru intalniri de afaceri

Pentru foarte multi dintre noi, ceaiul este o bautura perfecta pentru intalnirile cu prietenii, pentru intalniri de afaceri, sau chiar inainte de a merge la culcare, pentru un somn linistitor.

In prezent, ceaiul verde a devenit unul dintre cele mai populare ceaiuri, intrucat aduce foarte multe beneficii pentru sanatate, celor care il consuma. Pentru femei s-a constat ca acesta reduce riscul de accidente vasculare cerebrale si este corelat cu o sanatate mai buna a creierului.

Anumite molecule din compozitia ceaiului verde pot ajuta la incetinirea si prevenirea anumitor forme de cancer, astfel ca aceasta bautura devine indispensabila pentru iubitorii de ceai, care isi doresc sa aiba o sanatate mai buna.

Cum sa prepari ceaiul verde
Cum sa prepari ceaiul verde[Sursa foto: PixaBay]

Afla de la noi cateva retete de ceai verde care iti pot reda sanatatea si puterea:

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Ceai verde cu ghimbir si menta

Pentru aceasta bautura ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 portocale, o bucata de ghimbir, 2 crengute de menta, o cana cu frunze de ceai verde. Curata portocalele de coaja. Feliaza ghimbirul in felii groase de 2 centimetri. Scoate frunzele de menta de pe crengute si sfarama-le.intr-un bol, adauga ghimbirul, frunzele de menta, coaja de la portocale si frunzele de ceai.

Pune-le la fiert pana la primul clocotsi apoi lasa la infuzat 5 minute. vei avea 30 de portii de ceai.

Cum sa prepari ceaiul verde
Cum sa prepari ceaiul verde[Sursa foto: PixaBay]

Ceai verde rece cu mentă și citrice

Pentru aceasta bautura ai nevoie de urmatoarele ingrediente: o jumatate de cana de frunze proaspete de menta, 3 portocale, 3 lamai, 3 lime, 6 pliculete de ceai verde, o jumatate de cana de zahar granulat.

Intr-o oala mare pune frunzele de menta, pliculetele de ceai verde, feliile de portocale, lamai si lime si toarna peste acestea apa clocotita. Lasa la infuzat timp de 10 minute. strecoara amestecul si adauga zahar. Poti servi ceaiul cald, ori rece, cu gheata.

Ceai verde cu mușețel și mentă

Pentru aceasta bautura ai nevoie de urmatoarele ingrediente: doua lamai, o cana de frunze de menta, o cana de frunze de ceai verde, un sfert de cana de flori de musetel, o lingura de lavanda.

Curata lamaile de coaja si lasa coaja la uscat, impreuna cu frunzele de menta. Dupa ce s-au pregatit, amesteca-le cu frunzele de ceai verde, florile de musetel si lavanda. Toarna peste acestea apa clocotita. Din ceaiul pregatit poti servi 30 de portii.

Citește și: Când ceaiul se poate transforma ceaiul într-o otravă



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Sibel Taşçıoğlu, actrita din serialul „O dragoste”, vizitează România pentru un motiv surprinzător

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies