Checul cu portocale și cacao este ideal pentru seara de Crăciun. Aroma sa va aduce, cu siguranță, sărbătoarea în casa dumneavoastră.
Checul reprezintă cea mai la îndemână variantă atunci când vine vorba de deserturi. Poate fi preparat în foarte multe moduri, de la rețeta banală până la cele mai sofisticate variante. Astăzi vă spunem cum să faceți chec cu portocale și cacao.
Checul cu portocale și cacao, desertul perfect pentru Crăciun
Luna decembrie a început și toate gospodinele se gândesc deja la meniul pentru masa de Crăciun.
Vă propunem să încercați un chec rafinat, cu aromă de iarnă, care va aduce, cu siguranță, un plus de savoare Crăciunului dumneavoastră.
Este vorba despre checul cu portocale și cacao, ușor de făcut, dar absolut delicios. Singurul dezavantaj este că se va termina imediat.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Glazura de lămâie îi va da un gust și un aspect și mai rafinat acestui desert banal. Iată ce ingrediente vă trebuie pentru a prepara pufosul chec cu portocale și cacao:
- 250 g făină
- 50 g amidon de porumb
- 3 ouă
- o lingură cu vârf de cacao
- 180 g zahăr
- 130 ml ulei
- 180 ml suc de portocale proaspăt
- coaja rasă de la 3 portocale
- un plic praf de copt
- un vârf de cuțit de bicarbonat
- un praf de sare
Ingrediente pentru glazură:
- 200 g zahăr pudră
- sucul de la o lămâie
Cum se face checul cu portocale și cacao
Într-un castron puneți toate ouăle, întregi, adăugați un praf de sare și zahărul și mixați-le foarte bine. La final, trebuie să obțineți o compoziție deschisă la culoare, iar ouăle își vor tripla volumul.
Puneți sucul de portocale, coaja rasă de la cele 3 portocale și uleiul și amestecați ușor, până când toate ingredientele vor fi omogenizate.
Separat, într-un alt castron, amestecați făina cu amidonul, cu praful de copt și cu bicarbonatul de sodiu și după aceea, adăugați-le peste compoziția de ouă. Făina trebuie pusă treptat, în ploaie.
Omogenizați foarte bine aluatul și puneți jumătate din el într-o tavă de chec, tapetată cu hârtie de copt. În cealaltă jumătate de aluat adăugați cacao și amestecați bine.
Puneți compoziția obținută în tavă, peste aluatul alb.
Băgați tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 30 de minute. Înainte de a scoate checul, faceți testul cu scobitoarea. După ce este copt, îl scoateți din tavă și îl puneți pe un grătar. Între timp, pregătiți și glazura de lămâie. Zahărul pudră se amestecă bine cu zeama de lămâie și apoi se toarnă peste chec. Lăsați glazura să se întărească, cel puțin 30 de minute, și după aceea puteți tăia checul.