Cum să prepari chec cu portocale și cacao. Perfect pentru seara de Crăciun

Cum să prepari chec cu portocale și cacao. Perfect pentru seara de Crăciun
Cum să prepari chec cu portocale și cacao. Perfect pentru seara de Crăciun

Checul cu portocale și cacao este ideal pentru seara de Crăciun. Aroma sa va aduce, cu siguranță, sărbătoarea în casa dumneavoastră.

Checul reprezintă cea mai la îndemână variantă atunci când vine vorba de deserturi. Poate fi preparat în foarte multe moduri, de la rețeta banală până la cele mai sofisticate variante. Astăzi vă spunem cum să faceți chec cu portocale și cacao.

Checul cu portocale și cacao, desertul perfect pentru Crăciun

Luna decembrie a început și toate gospodinele se gândesc deja la meniul pentru masa de Crăciun.

Pe lângă preparatele tradiționale, bineînțeles că deserturile nu au cum să lipsească de la așa o sărbătoare.

Vă propunem să încercați un chec rafinat, cu aromă de iarnă, care va aduce, cu siguranță, un plus de savoare Crăciunului dumneavoastră.

Este vorba despre checul cu portocale și cacao, ușor de făcut, dar absolut delicios. Singurul dezavantaj este că se va termina imediat.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Glazura de lămâie îi va da un gust și un aspect și mai rafinat acestui desert banal. Iată ce ingrediente vă trebuie pentru a prepara pufosul chec cu portocale și cacao:

  • 250 g făină
  • 50 g amidon de porumb
  • 3 ouă
  • o lingură cu vârf de cacao
  • 180 g zahăr
  • 130 ml ulei
  • 180 ml suc de portocale proaspăt
  • coaja rasă de la 3 portocale
  • un plic praf de copt
  • un vârf de cuțit de bicarbonat
  • un praf de sare

Ingrediente pentru glazură:

  • 200 g zahăr pudră
  • sucul de la o lămâie

Cum se face checul cu portocale și cacao

Într-un castron puneți toate ouăle, întregi, adăugați un praf de sare și zahărul și mixați-le foarte bine. La final, trebuie să obțineți o compoziție deschisă la culoare, iar ouăle își vor tripla volumul.

Puneți sucul de portocale, coaja rasă de la cele 3 portocale și uleiul și amestecați ușor, până când toate ingredientele vor fi omogenizate.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Separat, într-un alt castron, amestecați făina cu amidonul, cu praful de copt și cu bicarbonatul de sodiu și după aceea, adăugați-le peste compoziția de ouă. Făina trebuie pusă treptat, în ploaie.

Omogenizați foarte bine aluatul și puneți jumătate din el într-o tavă de chec, tapetată cu hârtie de copt. În cealaltă jumătate de aluat adăugați cacao și amestecați bine.

Puneți compoziția obținută în tavă, peste aluatul alb.

Faceți modele în chec cu ajutorul cozii de la o lingură.
Băgați tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 30 de minute. Înainte de a scoate checul, faceți testul cu scobitoarea. După ce este copt, îl scoateți din tavă și îl puneți pe un grătar. Între timp, pregătiți și glazura de lămâie. Zahărul pudră se amestecă bine cu zeama de lămâie și apoi se toarnă peste chec.
Lăsați glazura să se întărească, cel puțin 30 de minute, și după aceea puteți tăia checul.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies