Cum sa ramai calma în situații stresante

Cum sa ramai calma în situații stresante
Cum sa ramai calma în situații stresante

Stresul afecteaza corpul atat fizic, cat si psihic. Poate genera multe probleme de sanatate sau le poate agrava pe cele deja existente.

Cum sa ramai calma în situații stresante. Stresul afecteaza corpul atat fizic, cat si psihic. Poate genera multe probleme de sanatate sau le poate agrava pe cele deja existente. Poti experimenta dureri de cap, probleme cardiace si chiar diabet. Este important sa stii cum sa gestionezi stresul si sa il reduci cat de mult poti. Poti oricand sa apelezi la anumite tehnici si exercitii, care sa te ajute sa obtii o viata mai echilibrata, mai fericita si, bineinteles, sa iti calmezi gandurile anxioase, in momente in care te simti depasita de situatie.

Cum sa ramai calma în situații stresante
Cum sa ramai calma în situații stresante[Sursa foto: PixaBay]

Tehnicile de respiratie

Poate ca iti este foarte greu sa stai calma si sa respiri adanc. Este ok, poti face asta in timp ce mergi usor. Tehnicile de respiratie active sunt mai eficiente si mai rapide si, cat timp esti in situatia in care inima iti bate tare in piept, nu vei mai simti asa puternic daca esti in miscare.

Pune sare pe limba

Ti se pare ciudat, insa te va ajuta. Gestul iti poate abate atentia de la gandurile tale anxioase. Ai grija insa sa o scuipi dupa, nu este indicat sa o inchiti. Apoi, mergi si ia-ti un pahar cu apa. Apa te va hidrata si iti va ajuta corpul, chiar si la nivel psihic. Iti va ajuta anxietatea.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Tehnicile de impamantare

Este foarte important, atunci cand te simti pierduta, sa te inradacinezi bine in structura vietii tale. Cand simti ca pamantul ti se termina, adu-ti aminte ca in realitate nu este asa. Adu-ti aminte in primul rand ca esti sanatoasa si ca viata ta continua. Fii recunoscatoare pentru asta. Adu-ti aminte ca viata ta este securizata si da, ai niste probleme, dar asta nu inseamna ca viata ta s-a sfarsit.

Aplica aceasta tehnica de impamantare si gaseste-ti structura interioara care sa te calmeze si sa te faca sa mergi mai departe.

Cum sa ramai calma în situații stresante
Cum sa ramai calma în situații stresante[Sursa foto: PixaBay]

Sari coarda cateva minute

Daca esti extrem de nelinistita si nervoasa, s-ar putea sa iti fie imposibil sa incerci sa te relaxezi si sa respiri adanc intr-un singur loc. Te ajuta foarte mult sa faci cateva minute de miscare intensa.

Te vor scoate instant din stare. Poti incerca sa sari coarda, ori sa iesi la alergat, ori la inot, orice iti este la indemana. Sportul ajuta mult la psihic si te regleaza.

Terapie prin vorbire

Daca te simti foarte rau, posibil sa ai nevoie sa te descarci la cineva. Cea mai buna prietena iti va fi la indemana. Sau, o terapie saptamanala te poate ajuta.

Poate sa iti fie greu sa astepti programarea terapiei, insa poti oricand sa iti suni mama si sa te destainui unei persoane iubite, care iti doreste binele. Iti va oferi inclusiv sfaturi pentru situatie si vei sti ca ai un sprijin emotional langa tine.

Citeste si: Ce sa NU faci, pentru a ajunge in cea mai buna forma a vietii tale

Citeste si: Cum te ajută cărțile de dezvoltare profesională să avansezi în carieră?



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

8 greșeli care îți pot strica mâncarea atunci când gătești în multicooker

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies