Cum să rămâi concentrat pe obiectivelor tale

Cum să rămâi concentrat pe obiectivelor tale

Obiectivele sunt foarte importante pentru evoluția noastră în viața de zi cu zi. Însă știai cum poți rămâne concentrat pe ele?

Află din rândurile următoare, în funcție de tipul tău de persoană, cum poți rămâne concentrat asupra obiectivelor pe care le ai.

 

Tipul 1: Reformatorii

Cei care au acest tip de mentalitate caută mereu să îmbunătățească lucrurile, inclusiv pe ei înșiși, și sunt de obicei orientați spre stabilirea obiectivelor. Una dintre cele mai mari provocări pe care le întâmpină este gândirea lor alb-negru, totul sau nimic.

Dacă nu pot da 100%, pot decide să renunțe complet în loc să ajusteze planul pentru a se potrivi stilului lor de viață. Pentru a depăși această provocare, poți folosi metoda ABC pentru a crea un plan de rezervă care să te ajute să faci progrese chiar și în zilele mai dificile. Focusează-te pe finalizarea sarcinii, nu pe perfecțiune.

Tipul 2: Ajutoarele

Tipul 2 este adesea foarte dedicat celor din jur și poate ajunge să-și neglijeze propriile obiective, deoarece pune nevoile altora înaintea propriilor sale. Ei sunt dispuși să renunțe la tot pentru a ajuta și susține pe cei dragi, ceea ce este admirabil, dar adesea își lasă deoparte propriile nevoi și visuri. Dacă te regăsești în acest tip, începe să exersezi să îți pui pe tine pe primul loc prin mici practici, pe care să le programezi în calendarul tău ca fiind esențiale.

Pe măsură ce te obișnuiești cu aceste practici mici, vei putea stabili obiective mai mari. Pașii mici vor fi cea mai bună soluție.

Tipul 3: Performanții

Tipul 3 reușește adesea să își atingă obiectivele, dar nu acordă suficient timp să verifice dacă acele obiective sunt cu adevărat ceea ce își doresc. Ei sunt adesea foarte concentrați pe cum își prezintă viața altora și pe imaginea succesului ideal, fără a se opri să reflecteze asupra sentimentelor lor reale în legătură cu aceste obiective. Nu e nevoie să faci un spectacol din asta. Faptul că ești productiv nu înseamnă că trebuie să te tratezi sau să lași pe alții să te trateze ca pe o mașinărie.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citește și: 5 moduri de a-ți simplifica stilul de viață atunci când ai un program plin

Cum să rămâi concentrat pe obiectivelor tale [Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să scapi de energiile negative din hainele second hand achiziționate

Tipul 4: Individualiștii

Tipul 4 este adesea diferit de tipul 3 prin faptul că se concentrează mai mult pe sentimentele și dorințele lor autentice, fiind adesea mai puțin consecvenți în urmărirea obiectivelor. Acești indivizi pot fi foarte afectați de comparații atunci când își stabilesc obiective, poate chiar mai mult decât altele. Este important pentru ei să se deconecteze de la rețelele sociale când simt că se compară excesiv cu alții. Fiind atât de creativ, ai nevoie de timp pentru a te reconecta cu propria viziune și a nu lăsa progresul altora să te copleșească. Transformă obiceiurile pe care încerci să le adopți în ritualuri.

Tipul 5: Anchetatorii

Tipul 5 este foarte curios și adesea se adâncește în subiectele care îi fascinează, dar uneori această explorare poate deveni o modalitate de a evita urmărirea lucrurilor pe care și le doresc cu adevărat în viață. Acești indivizi pot avea tendința de a se izola, iar multe obiective necesită implicarea altor persoane și acceptarea ajutorului sau perspectivei acestora. Tipul 5 are tendința de a se retrage în sine, iar deși a lucra singur este perfect acceptabil, este important să invite alții să participe și să își împărtășească progresul, având astfel o anumită responsabilitate în ceea ce privește obiectivele lor.

Tipul 6: Loialii

Tipul 6 adoră planificarea, mai ales atunci când au la dispoziție un planificator pe hârtie de calitate! Acest tip poate experimenta multe gânduri negative și anxietate pe parcursul urmăririi obiectivelor. Deși sunt foarte muncitori, pot fi destul de critici cu ei înșiși. Este esențial ca cei de tip 6 să își ofere încredere proprie, dar este, de asemenea, plăcut să primească validare din exterior. Dacă te regăsești în acest tip, poți crea un folder pe telefonul sau computerul tău unde să aduni toate mesajele de încurajare primite de la alții. Fie că sunt de la prieteni sau clienți, aceste mesaje pot fi de ajutor.

Citește și: Care sunt noile zile de difuzare ale serialului “Totul pentru familia mea”! Iată când va putea fi urmărită îndrăgita producție turcească, din 30 septembrie, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere- stirilekanald.ro

Cum să rămâi concentrat pe obiectivelor tale [Sursa foto: freepik]

Tipul 7: Entuziaștii

Când un tip 7 îți vorbește despre obiectivele lor, entuziasmul lor este contagios și nu ai cum să nu te împărtășești de aceeași energie. Totuși, ceea ce se poate întâmpla cu cei de acest tip este că, după entuziasmul inițial, se pot plictisi sau se pot distrage și pot dori să treacă la un alt obiectiv sau proiect. Pentru a ajuta tipul 7 să rămână concentrat, este util să aloce timp pentru a reflecta, un lucru pe care adesea nu îl fac suficient deoarece sunt mereu în mișcare. Acest timp de reflecție poate fi combinat cu activități fizice, precum o plimbare, sau alte distracții care să ajute la clarificarea gândurilor.

Tipul 8: Provocatorii

Ești de neoprit când vrei ceva și vei face orice este necesar pentru a obține acel lucru. Problema cu cei de tip 8 este că adesea își asumă prea multe responsabilități și pot simți frustrare față de ceilalți care nu contribuie la fel de mult. Ei nu vor să se simtă exploatați și pot deveni suspicioși față de intențiile celor din jur. Dacă obiectivele tale implică colaborarea cu alții, fii conștient că nu toată lumea are aceeași energie și abordare ca tine. Asta nu înseamnă neapărat că sunt slabi sau că te vor dezamăgi. Fiecare are propriile priorități și metode de lucru, și asta este complet în regulă.

Tipul 9: Făcătorii de pace

Cei de tip 9 sunt adesea cei mai puțin înclinați să-și stabilească obiective, deoarece pot găsi pacea interioară fără să „strălucească” pentru ceva anume. Ei caută stabilitate și liniște, iar crearea unui plan de acțiune poate părea copleșitoare, mai ales când vine vorba de obiective mari. Tipul 9 funcționează adesea mai bine cu intenții și obiceiuri decât cu planuri elaborate. Începe cu un „obicei de bază” care poate avea un impact pozitiv și asupra altor aspecte ale vieții tale. Cu cât planul este mai simplu, cu atât e mai probabil să te ții de el. Focalizează-te pe moment.

Cum să rămâi concentrat pe obiectivelor tale [Sursa foto: freepik]



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Cum să scapi de energiile negative din hainele second hand achiziționate

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Astăzi, de la ora 20:00, în serialul ”Totul pentru familia mea”, difuzat la Kanal D Șoc total pentru Asiye

Cine este și câți ani are Bertan Asllani, chipeșul actor dă viață personajului Alaz Soysalan, în noul serial „Inimă rebelă”! Publicul din România l-a cunoscut recent în producția „Tablou de familie”, în rolul Yalin

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare