Cum să remediați un fermoar rupt. 15 moduri simple

cum sa reparati un fermoar rupt
Cum să remediați un fermoar rupt

Atunci când ne așteptăm mai puțin, fermoarul se poate rupe. Însă știați cum îl puteți repara simplu și ușor?

Aflați din rândurile următoare, cum puteți repara un fermoar rupt, în 15 moduri diferite.

 

15 Cele mai bune moduri de a repara un fermoar spart ușor și rapid

15. Înlocuiți opritorul superior și cursorul

În cazul în care s-a întâmplat ca fermoarul de la rochie, geantă sau pantaloni să se rupă, îl puteți repara înlocuind opritorul superior, dar și cursorul.

Tot ce trebuie să faceți este să folosiți un clește pentru a scoate opritorul superior al fermoarului rupt, apoi să scoateți complet glisorul fermoarului de pe lanț, pentru a pune un nou glisor pe dinți, pornind din partea de sus a fermoarului, apăsând apoi ușor cursorul pentru a vă asigura că fermoarul este blocat corect.

Citește și: 7 genți la modă în 2024. Au cucerit privirile doamnelor de pe întreg globul

Cum să remediați un fermoar rupt[Sursa foto: freepik]

Citește și: De ce se pune o minge de tenis în mașina de spălat. Trucul simplu și eficient pe care trebuie să îl încerci

14. Folosiți un creion de grafit

O altă modalitate de a repara un fermoar rupt constă și în utilizarea unui creion de grafit. Tot ce trebuie să faceți este să frecați vârful unui astfel de creion ascuțit de-a lungul dinților fermoarului închis, încercând în același timp să îl coborâți ușor, ajutându le astfel să alunece mai simplu.

Imediat apoi, odată ce fermoarul este complet jos trebuie să începeți să îl închideți din nou cu mișcări scurte.

fermoar rupt
Cum să remediați un fermoar rupt[Sursa foto: freepik]

13. Utilizarea săpunului de rufe

Chiar și săpunul special pentru spălarea rufelor vă poate ajuta să reparați un fermoar stricat. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați puțină apă cu o cantitate mică de săpun într-un bol de dimensiuni mici, în care ulterior veți înmuia o bucată de material din bumbac, cu ajutorul căruia veți aplica acest amestec pe dinții fermoarului, veți lăsa să acționeze câteva secunde,

iar apoi veți încerca ușor să desfaceți fermoarul. Acest proces se poate face și cu un plasture, pentru a vă asigura că fermoarul rupt revine în poziția sa inițială și funcționează.

Cum să remediați un fermoar rupt[Sursa foto: freepik]

12. Folosiți un inel de chei

Puține persoane știau faptul că se pot folosi de un inel de chei pentru a repara un fermoar stricat. Tot ce trebuie să faceți este să atașați un astfel de inel pentru chei prin clapeta cu fermoar, în momentul în care glisorul acestuia se desprinde, iar deși reprezintă o remediere temporară a fermoarului stricat,

acesta va putea fi totuși utilizat.

Cum să remediați un fermoar rupt[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

11. Rearanjați dinții fermoarului

In cazul în care aveți nevoie să rearanjați dinții fermoarului, tot ce trebuie să faceți este să aduceți glisorul până la capăt, asigurându-vă în același timp că fermoarul nu se desprinde complet, urmând ca ulterior să neteziți dinții acestuia și să-i aliniați în mod corespunzător, încercând funcționarea sa mutându-l de sus în jos.

Cum să remediați un fermoar rupt[Sursa foto: freepik]

10. Folosiți o pereche de pensete

Pensetele se pot utiliza și pentru rutina de îngrijire personală, dar și pentru a repara un fermoar stricat. Tot ce trebuie să faceți este să trageți dinții fermoarului care duc la blocarea acestuia cu o pensetă, mișcând ușor glisorul acestuia în sus și în jos.

Cum să remediați un fermoar rupt[Sursa foto: freepik]

9. Folosește-te de vaselină

Acest truc este unul extrem de vechi, însă care se utilizează și în zilele noastre, și anume, constă în utilizarea de vaselină, pentru a vă asigura că fermoarul va funcționa fără probleme, după ce s-a stricat. Tot ce trebuie să faceți este să acoperiți dinții fermoarului în cauză cu vaselină, folosind o bucată de material din bumbac.

fermoar stricat reparare
Cum să remediați un fermoar rupt[Sursa foto: freepik]

8. Agrafe de birou sau un ac de siguranță

Chiar și agrafele de birou sau acele de siguranță ne pot ajuta în astfel de cazuri, exact ca utilizarea inelului pentru chei. Tot ce trebuie să faceți este să agățați o agrafă de birou sau un ac de siguranță în golul extractorului, pentru a glisa fermoarul.

Cum să remediați un fermoar rupt[Sursa foto: freepik]

7. Eliminarea acumulărilor inutile

In funcție de articolul vestimentar sau accesoriu la care se găsește fermoarul stricat, pot exista momente în care materialul se prinde, având automat anumite acumulări absolut inutile care pot duce la stricarea fermoarului. Prin urmare, tot ce trebuie să faceți este să spălați respectivul articol vestimentar pentru a vă asigura că se elimină această acumulare sau o puteți elimina chiar la fața locului, utilizând un balsam de păr pentru a spăla fermoarul.

Cum să remediați un fermoar rupt[Sursa foto: freepik]

6. Repararea dinților deteriorați

La fel cum acumulările inutile trebuie să fie eliminate cu orice preț, la fel ar trebui să reparați și dinții deteriorați ai unui fermoar. Tot ce trebuie să faceți în acest sens este să deplasați cursorul extractor peste zona dinților deteriorați și să coaseți un nou punct de oprire chiar deasupra acestora pentru a scurta lungimea fermoarului, asigurându-se în același timp că secțiunea inferioară a noului opritor rămâne închisă.

Cum să remediați un fermoar rupt[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

5. Încearcă lacul de unghii

Deși puține persoane ar fi crezut acest lucru, chiar și utilizarea unui lac de unghii poate ajuta ca fermoarul să fie reparat. Tot ce trebuie să faceți este să aplicați un strat gros de lac de unghii transparent peste dinții subțiri ai fermoarului și să-l lăsați să se usuce complet, în cele din urmă acesta ajută la îngroșarea dinților și readucerea de strălucire a fermoarului.

Cum să remediați un fermoar rupt[Sursa foto: freepik]

4. Evitați tragerea agresivă

În momentul în care observăm că un fermoar este stricat, deseori avem tendința să-l tragem cu forță, pentru a-l face să meargă. Cu toate acestea, tot ce vom face este să cauză în ruperea fermoarului, ajungând să fie imposibil de reparat. Pentru a putea evita această situație, tot ce trebuie să faceți este să utilizați o presiune ușoară asupra sa, să-l tragem constant însă ușor. În cazul în care nu reușim, putem aplica vaselina, ceară sau chiar balsam de buze în jurul fermoarului rupt și a dinților pentru ca acestea să funcționeze iar.

Cum să remediați un fermoar rupt[Sursa foto: freepik]

3. O parte a fermoarului este în afara pistei

In cazul în care observați că o parte a fermoarului este în afara pistei sale, tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a tăia firele sau fragmentele de îmbrăcăminte rămase blocate în fermoar, pentru ca ulterior să îl glisați până la capăt, în partea de jos a lanțului, începând mai apoi să înfigeți partea liberă în glisor și să parcurgeți fermoarul de sus până jos, pentru a vă asigura că funcționează așa cum trebuie. În cazul în care acest lucru nu a funcționat, puteți folosi o pereche de clești pentru a regla și alinia dinții lanțului.

cum poti repara un fermoar rupt
Cum să remediați un fermoar rupt[Sursa foto: freepik]

2. Fixați-l cu o șurubelniță

Dacă aveți la îndemână, puteți folosi chiar și o șurubelniță pentru a repara un fermoar stricat, iar tot ce trebuie să faceți este să găsiți capătul fermoarului care are în partea de jos o ureche în formă de pătrat, pentru a conecta dinții încet și individual la acel capăt al glisorului, astfel încât aceștia să fie aliniați în mod precis și ușor, iar odată ce ați terminat, trebuie să trageți cu atenție urechea fermoarului în sus și în jos.

Cum să remediați un fermoar rupt[Sursa foto: freepik]

1. Încercați să utilizați produse asemănătoare cu vaselina

In cazul în care nu dețineți vaselină, dar tot aveți un fermoar stricat, puteți utiliza și alte produse asemănătoare cu acesta. Tot ce trebuie să faceți este să vă asigurați că fermoarul nu deține diverse murdării sau resturi, ștergând-ul prima dată cu o cârpă curată, iar ulterior cu vârful degetelor sau o bucata de material din bumbac, puteți aplica un astfel de produs de-a lungul dinților, pe ambele părți ale fermoarului, iar ulterior începeți să mutați cu grijă înainte și înapoi fermoarul, pentru ca acesta să fie distribuit în mod uniform, dar nu în ultimul rând, nu trebuie să uitați nici să ștergeți orice exces de produs cu o cârpă curată, pentru că articolul vestimentar în cauză să nu se păteze.

Te invitam si maine, pe Kfetele.ro, pentru a descoperi universul nostru de fashion, de la podiumurile de modă globale până la străzile metropolelor, suntem mereu conectați la cele mai recente tendințe.

cum se repara un fermoar
Cum să remediați un fermoar rupt[Sursa foto: freepik]



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

7 genți la modă în 2024. Au cucerit privirile doamnelor de pe întreg globul

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies