Cum sa scapi de arsurile gastrice cu ajutorul acestor remedii naturiste

Cum sa scapi de arsurile gastrice cu ajutorul acestor remedii naturiste
Cum sa scapi de arsurile gastrice cu ajutorul acestor remedii naturiste

Arsurile gastrice sunt datorate refluxului gastrointestinal. Sucurile acide din stomac urca in esofag pentru ca sfincterul esofagian inferior nu se inchide la loc dupa ingerarea mancarii si permite urcarea sucurilor acide din stomac in esofag.

Acest lucru cauzeaza acele arsuri ingrozitoare pe care le resimti in capul pieptului. Este un gust acru in fundul gatului, o senzatie de arsura in mijlocul pieptului, o tuse seaca persistenta si o senzatie dureroasa in stomac.

Niciunul dintre remediile farmaceutice nu ajunge la declansatorii imediati sau la cauza fundamentala a refluxului acidic. Unele nu sunt foarte bune nici macar la alinarea simptomelor.

Iata cinci remedii naturale mai eficiente decat medicamentele

Melatonina mai eficienta decat Prilosecul

Cercetatorii brazilieni au efectuat un studiu al pacientilor suferinzi de boala refluxului gastro esofagian (BRGE). In fiecare zi jumatate dintre pacienti au luat 20 mg de omeprazol (Prilosec). Cealalta jumatate a luat un supliment continand melatonina dar si 1-triptofan, vitamina B6, acid folic, vitamina B12, metiona si betaina (trimetilglicina).

Dupa doar 40 de zile, 100% din grupul cu melatonia a avut o disparitie completa a simptomelor lor.

Doar 65.7% din grupul cu Prilosec a simtit o alinare a simptomelor.

Un alt studiu pe 34 de suferinzi de BRGE a observat ca melatonina accelereaza efectul vindecator al omeprazolului si prin aceasta scurteaza durata tratamentului si reduce efectele secundare adverse.

Un studiu de caz publicat in Terapii alternative in Sanatate si Medicina a observat ca o femeie de 64 de ani cu BRGE si-a dorit o alternativa la IPP, deoarece ea deja suferea de osteoporoza.

Doctorul ei a observat ca dupa 40 de zile cu 6 mg de melatonina, ea a fost capabila sa renunte la tratamentul cu IPP fara ca simptomele sa revina.

Citeste continuarea pe pagina 2 >>>



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Cel mai eficient remediu pentru criza de fiere - Scapi de durere in 15 minute

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Venus în Capricorn. Trei nativi sunt afectati grav de acest fenomen - Apar lacrimi de durere

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies