Cum sa scapi de cearcane. Avem cele mai bune remedii

Cum sa scapi de cearcane. Avem cele mai bune remedii
Cum sa scapi de cearcane. Avem cele mai bune remedii

Cearcanele, cat si pungile de sub ochi, pot aparea ca urmare a unei predispozitii genetice pe care o ai tu

Cearcanele, cat si pungile de sub ochi, pot aparea ca urmare a unei predispozitii genetice pe care o ai tu, insa de cele mai multe ori apar ca urmare a unui stil de viata neechilibrat. In aproape toate cazurile aceste sunt favorizate de o alimentatie saraca in antioxidanti. Daca nu mananci fructe si legume proaspete si nici nu consumi suficiente lichide, cel mai probabil acesta este motivul pentru care ai cearcane.

Un alt factor care contribuie la aparitia lor este, evident, un somn insuficient.  Exista insa solutii care ajuta la diminuarea lor desi eliminarea lor completa nu este posibila. O parte din aceste solutii vizeaza schimbarea stilului tau de viata, care va avea efecte benefice si pe alte arii. Pe langa asta, exista bineinteles diverse creme si tratamente de aplicare locala care imbuntatatesc aspectul pielii in zona ochilor.

Cum sa scapi de cearcane. Avem cele mai bune remedii
Cum sa scapi de cearcane. Avem cele mai bune remedii[Sursa foto: PixaBay]

Suplimentele si cremele cu colagen

Daca alegi sa optezi pentru suplimente si creme cu colagen, vei avea parte de un puternic efect anti-aging. Acestea ajuta la refacerea zonei din jurul ochilor. Un ser cu retinol este la fel de eficient. Retinolul este un derivat al vitaminei A ce activeaza celulele si le ajuta sa se refaca prin stimularea productiei de colagen. Pe langa retinol, mai poti folosi creme cu peptide, vitaminele C si E, cafeina si acidul hialuronic.

Creme cu protectie solara si ochelari de soare

Acestea previn efectul nociv al razelor UV si implicit deshidratarea si imbatranirea pielii din jurul ochilor. In plus, ochelarii de soare sunt foarte chic si te vor face sa te simti in trend cu moda. Aspectul lor este atat functional, cat si estetic. Utilizarea ochelarilor de soare in combinatie cu o crema cu factor de protectie mare reprezinta un combo pefect in orice anotimp.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Redu consumul de sare

Sarea in exces poate sa duca la deshidratarea pielii si poate sa induca retentia de lichide in corp, ceea ce agraveaza aspectul inestetic al pungilor de sub ochi si al cearcanelor. Pe langa asta, excesul de sare dauneaza corpului si din alte puncte de vedere si iti poate aduce probleme de sanatate.

Asadar, ai grija ce mananci.

Evita sa bei alcool

Consumul de alcool produce deshidratare si inflamatie in organism si, implicit, in zona ochilor. Asadar, daca iti doresti sa diminuezi aspectul cearcanelor tale, evita sa bei alcool. Un pahar de vin rosu este de ajutor corpului gratie antioxidantilor sai insa consumul excesiv poate lasa urme inestetice pe chipul tau.

Cum sa scapi de cearcane. Avem cele mai bune remedii
Cum sa scapi de cearcane. Avem cele mai bune remedii[Sursa foto: PixaBay]

Dormi cu fata in sus

Odihna te ajuta enorm sa iti imbunatatesti aspectul cearcanelor insa, pe langa cantitatea somnului, mai conteaza si pozitia in care dormi. Daca tinzi sa dormi doar cu fata in perna, mai rau vei face. Incearca sa iti schimbi pozitia de somn si sa dormi pe spate cu capul putin ridicat, astfel incat sa reduci retentia de lichide.

Citeste si: Mic ghid de frumusețe pentru femei. Este tot ce ai nevoie

Citeste si: Alimente pe care le poți transforma în produse de îngrijire a pielii

 



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Situația pe care Bogdan a vrut să o lămurească cu Denisa în Camera Roșie. De ce s-a enervate tânăra? „Bogdan, oprește-te că te duci în alt film!”

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Perle amuzante de la Bacalaureat 2024. Ce au scris elevii la Română, la subiectul III, la BAC 2024

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies