Cum să scapi de înțepăturile țânțarilor. Efectele neștiute ale uleiurilor esențiale

Cum să scapi de înțepăturile țânțarilor
Cum să scapi de înțepăturile țânțarilo

Află care sunt uleiurile care te scapă de înțepăturile țânțarilor.

Odată cu sosirea anotimpului card, unele dintre cele mai enervante insecte care apar sunt țânțarii. Fie că ai nevoie să te duci până la magazinul din colț sau vrei pur și simplu să faci o plimbare prin parc, țânțarii îți pot da mari pe cap. Deși adesea mușcătura lor este una inofensivă, aceasta poate provoca complicații. Mai mult decât atât, pe lângă faptul că arată inestetic, mușcăturile de țânțari provoacă mâncărimi și disconfort.

Din fericire există numeroase tratamente împotriva mușcăturilor de țânțari. Pe lângă creme, spray și unguente pe care le găsiți la farmacie, puteți să vă faceți acasă propriul remediu împotriva micilor insecte enervante.

Uleiurile care te scapă de înțepăturile țânțarilor

Citeste si: Uleiul de ricin: cum sa faci o masca faciala

Uleiurile care te scapă de înțepăturile țânțarilor
Uleiurile care te scapă de înțepăturile țânțarilor[Sursa foto: pixels]

Citeste si: Medicul Tudor Ciuhodaru ne atenționează cu privire la înțepăturile de țânțari

Pe lângă cunoscutele ingrediengte ca fulgii de ovăz, mierea sau bicarbonatul de sodiu, există multe uleiuri care ne vin le hac țânțarilor. Iată care sunt uleiurile cu care trebuie să te dai pe corp înainte de a ieși din casă:

Uleiurile de mentă

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Uleiul de mentă are multiple benedicii. Acesta creează o senzație de răcoare și ajută la arsuri, înțepături sau mâncărimi cauzate de mușcăturile de țânțari, acționând ca un antimicrobian.  Totodată, este foarte important să nu aplicați uleiul de mentă pe pielea ruptă deoarece aceta o poate agrava. Uleiul de mentă poate fi folosit doar pe mușcăturile de țânțari și alte surse ușoare de iritație.

Uleiul de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai ajută la prevenirea dezvoltării bacteriilor și a altor microbi din mușcăturile de insecte. Este un aliat împotriva mușcăturilor de țânțari, reducând umflarea și mâncărimea pielii.

Uleiul de lavandă

Pe lângă efectele sale de îmbunătățire a stării de spirit și calmare, uleiul de lavandă ajută la reducerea mâncărimii cauzate de înțepăturile de țânțari, dar și de alte insecte ca albinele și furnicile de foc.

Uleiul de lămâie

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Uleiul de lămâie este foarte bun pentru reducerea inflamației cauzate de mușcătura de țânțari. De asnenea, are efete antimicrobiene care ajută la prevenirea răspândirii unor boli transmise de insecte.

Uleiul de mușețel

Adesea folosit pentru calmarea oricărei afecțiuni, uleiul de mușețel poate fi folosit și pentru a calma senzația de mâncărime cauzată de mușcăturile de țânțari. De asemenea, proprietățile lui inflamatorii ajută în cazul reacțiilor alergice ușoare, precum și al mâncărimilor și arsurilor asociate cu majoritatea mușcăturilor și înțepăturilor de insecte.

Cum se folosesc aceste uleiuri

Citeste si: 5 plante care țin țânțarii la distanță. Ce ierburi te feresc de mușcăturile țânțarilor

Toate aceste uleiuri esențiale pot constitui un aliat de nădejde în lupta cu micile insecte enervante. Pentru ca ele să-și facă efectul dorit și să nu îngreuneze mai mult situația este foarte important de știut cum să le aplicați. Astfel, aplicați uleiurile esențiale direct pe zona afectată, conform recomandărilor unui medic sau specialist. Citiți înainte instrucțiunile care însoțesc fiecare ulei în parte și în cazul în care apar reacții alergice apelați imediat la ajutorul medicului.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Cine este Naomi Hedman, iubita lui Florin Ristei. "Câștigă în două zile, cât câștig eu într-o lună și gata"

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies