Cum să scapi de pungile de sub ochi

Trucuri pentru pungile de sub ochi
Trucuri pentru pungile de sub ochi

Te trezești dimineața și ai probleme cu pungile de sub ochi? Iată cum poți rezolva asta chiar la tine acasă, fără să ai nevoie de foarte multe creme sau soluții scumpe.

Toate persoanele s-au confruntat cel puțin de câteva ori cu pungile de sub ochi atunci când s-au trezit dimineața, indiferent de vârsta pe care o au, dacă sunt sănătoși sau bolnavi. Acestea pot apărea atunci când nu consumați suficienta apă și pielea voastră devine deshidratată sau nu dormiți suficient de mult încât să vă odihniți așa cum trebuie. Nicio doamnă sau domnișoară nu își dorește să se trezească cu cercuri întunecate sub ochi, însă pe măsură ce îmbătrânim, pielea din jurul acestora va deveni mult mai subțire, așa că există riscul să se acumuleze aceste pungi nedorite.

De asemenea, genetica poate contribui la formarea lor. Iată câteva lucruri care te pot scăpa rapid de ele, iar foarte multe ingrediente sunt chiar la tine acasă.

Miere

Citește și: Cum recunoști ce tip de ten ai și sfaturi pentru îngrijirea lui

Citește și: 10 trenduri de îngrijire și make-up pe care să le încerci în 2024

În cazul în care nu știai, mierea te ajută la reducerea umflaturilor și hidratează pielea în profunzime, deoarece conține antioxidanți și proprietăți antibacteriene perfecte pentru a ajuta pielea de sub ochi. Luați o cantitate mică de miere și masați-o circular sub ochi timp de 15-20 de minute, apoi clătiți cu apă călduță.

Albușuri

Cum să scapi de pungile de sub ochi
Cum să scapi de pungile de sub ochi[Sursa foto: freepik]

Albușurile de ou sunt o sursă naturală de collagen care te pot ajuta la strângerea și fermitatea pielii delicate de sub ochi.

Tot ce trebuie să faci este să separi albușul de gălbenușuri și să-l amestecați până devine spumos, apoi îl aplicați sub ochi și lăsați să se usuce timp de 10-15 minute, ulterior clătiți cu apă caldă.

Pliculețe de ceai verde

Cum să scapi de pungile de sub ochi
Cum să scapi de pungile de sub ochi[Sursa foto: freepik]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Somnul, deshidratarea și alergiile sunt doar câțiva dintre factorii care pot contribui la pungile tale de sub ochi, așa că ceaiul te poate ajuta în această situație. Aveți nevoie de câteva plicuri de ceai verde, deoarece acesta conține antioxidanți puternici și reduce inflamația. Fierbeți pliculețele aproximativ cinci minute, lăsați-l să se răcească, dar nu foarte tare, apoi aplicați pungile sub ochi timp de 10-15 minute.

Zaț de cafea

Cum să scapi de pungile de sub ochi
Cum să scapi de pungile de sub ochi[Sursa foto: freepik]

Tu știai că zațul de la cafea te poate ajuta să scap de pungile de sub ochi? Pur și simplu tot ce trebuie să faceți este să folosiți zațul de la cafeaua de dimineață, pe care îl  lăsați să se răcească și îl aplicați în zona de sub ochi, după care așteptați 10-15 minute și clătiți cu apă rece.

Lingurile

Cum să scapi de pungile de sub ochi
Cum să scapi de pungile de sub ochi[Sursa foto: freepik]

O altă metodă foarte simplă și la îndemâna oricui este să puneți câteva linguri la frigider timp de câteva minute, iar când acestea sunt reci la atingere, plasați-le sub ochi și țineți-le acolo pentru câteva minute. Puteți repeta acest proces de câteva ori pe zi, iar acestea vă vor ajuta în reducerea inflamației.

Lapte

Trucuri pentru pungile de sub ochi
Trucuri pentru pungile de sub ochi[Sursa foto: freepik]

Laptele nu este perfect doar pentru micul dejun, ci te poate ajuta și la pungile nedorite de sub ochi. Înmuiați două dischete demachiante în lapte și puneți-le peste ochii închiși, apoi așteptați 10-15 minute, iar acestea vă va ajuta la reducerea umflaturilor, rezultatele fiind vizibile imediat.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Apă de trandafiri

Trucuri pentru pungile de sub ochi
Trucuri pentru pungile de sub ochi[Sursa foto: freepik]

Apa de trandafiri este folosită de secole pentru proprietățile sale vindecătoare și pentru întinerire, astfel aceasta vă poate ajuta și în reducerea inflamației. Înmuiați două tampoane de bumbac sau dischete demachiante în apă de trandafiri și așezați-le peste ochi timp de 10-15 minute, iar magia nu întârzie să apară.

Gel de aloe vera

Trucuri pentru pungile de sub ochi
Trucuri pentru pungile de sub ochi[Sursa foto: freepik]

Gelul de aloe vera este cunoscut pentru proprietățile sale cicatrizante, astfel că acesta vă va ajuta să scăpați rapid și de pungile nedorite de sub ochi. Datorită vitaminelor pe care le are în compoziție, gelul vă ajuta la reducerea umflăturilor și zonelor închise la culoare. După ce ați utilizat acest gel și ați așteptat până la 15 minute, spălați fața cu apă rece.

Bicarbonat de sodiu

Trucuri pentru pungile de sub ochi
Trucuri pentru pungile de sub ochi[Sursa foto: freepik]

Bicarbonatul de sodiu cu apă, sub formă de pastă, este perfect pentru a va ajuta să scăpați de pungile nedorite de sub ochi și de culoarea ce nu poate fi acoperită cu fond de ten. După ce ați realizat compoziția omogenă, plasați pasta sub ochi și așteptați până la 15 minute, apoi clătiți cu apă rece. Toate aceste produse au proprietăți antiinflamatorii și de regenerare a pielii, astfel că vă puteți reduce în mod eficient aspectul pungilor de sub ochi folosindu-vă de ingrediente pe care le aveți la îndemână. Acum știi cum să-ți începi dimineața în forță și să nu te mai îngrijorezi de aspectul tău fizic. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

10 trenduri de îngrijire și make-up pe care să le încerci în 2024

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies