Sărbătorile bat la uşa, ceea ce înseamnă că multe dintre noi ne vom înfruptă în curând din mâncărurile preferate gătite special pentru Crăciun.
2. Mănâncă mai rar şi nu mai ciuguli
Limitează-te la trei mese pe zi şi o gustare. Pentru a-ţi păstra nivelurile de foamete/saturaţie în limite normale, nu ar trebui să laşi să treacă mai mult de patru ore între mese. Prea multe persoane ciugulesc şi atunci gustările devin mici-mese. Este foarte greu să-ţi urmăreşţi şi să-ţi calculezi caloriile atunci când manaci la fiecare două ore.
3. Renunta pe cât posibil la alimentele prelucrate
Acestea sunt încărcate cu calorii ascunse, grăsimi şi sare. Evita produsele alimentare “comode”, care sunt ambalate în porţii mici, dar conţîn sosuri grase, sare şi extra grăsimi. Alege alimentele pe cât posibil naturale, cum sunt fructele şi legumele îngheţate, sau un pui făcut la rotisor (fără piele).
citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>