Ştiinţa grupelor sanguine permite alegerea unei alimentaţii adecvate pentru prevenirea unor boli, încetinirea îmbătrânirii, tratarea obezităţii.
GRUPA B
Există asemănări între Grupa B şi Grupa 0 în privinţa reacţiei la glutenul din grâu, care determină încetinirea metabolismului. Dacă mâncarea nu este eficient digerată şi nu este folosită drept „combustibil” pentru nevoile energetice, ea se depozitează sub formă de grăsime. Persoanele cu grupa B îşi pot controla cu uşurinţă greutatea aplicând dieta specifică acestei grupe, deoarece nu întimpină nici o barieră fiziologică, cum ar fi probleme hormonale sau digestive.
Alimentele care trebuie evitate, deoarece favorizează creşterea în greutate pentru grupa B: porumb, grâu, linte, arahide, seminţele de susan. Aceste alimente afectează buna funcţionare a metabolismului, ducând la oboseală, retenţie hidrică şi hipoglicemie. Deci, persoanele cu grupa B care vor să slăbească trebuie să evite cu siguranţă grâul şi produsele derivate. Cele normoponderale nu au aceste restricţii.
Alimente benefice care favorizează scăderea în greutate pentru grupa B: legume verzi, carne slabă, ficat, produse lactate (cu conţinut mic de grăsimi), ouă, ceai de lemn dulce.