Cum să-ți faci relația să dureze pentru totdeauna

sfaturi relatii
Cele mai bune sfaturi pentru relații

Relațiile de iubire sunt foarte importante pentru fiecare persoană, deoarece ne pot afecta viața de zi cu zi. Majoritatea oamenilor visează la o iubire ideală, care să dureze pentru totdeauna. Acest lucru este posibil, însă doar dacă lucrăm la bunăstarea relației de cuplu.

Există câteva aspecte de care oricine ar trebui să țină cont, dacă își dorește armonie și înțelegere, alături de persoana iubită. Chiar și după trecerea timpului, este esențial ca partenerii din cuplu să știe cum să se raporteze unul la celălalt, dar și la relația pe care o au împreună.

Comunicarea

cum faci sa dureze o relatie
Cum faci să dureze o relație[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Ești speriată de o întâlnire? Cum să te simți mai bine la o primă întâlnire

Unul dintre cele mai importante aspecte atunci când vorbim de relații, este comunicarea. Este nevoie de o comunicare eficientă, pentru ca două persoane să se înțeleagă și mai ales, să formeze un cuplu. Este esențial de știut că partenerul tău nu îți poate citi gândurile. Așadar, trebuie să vorbești despre ceea ce simți sau ceea te deranjează. Dacă vei ține totul în tine, atunci când partenerul va face ceva greșit, vei exploda.

Așa cum este important ca celălalt să știe ce ne supără, trebuie să cunoască și ceea ce ne face fericiți, nevoile și dorințele noastre. Cu cât comunicarea dintre doi parteneri este mai eficientă și mai clară, cu atât relația se îmbunătățește.

Rezolvarea conflictelor

relatie de durata
Relația de durată este posibilă![Sursa foto: Freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citește și: Bărbații adoră aceste 3 trăsături feminine la o femeie

În fiecare relație există momente care aduc tensiune, din cauza certurilor și a problemelor ce apar de-a lungul timpului. Conflictele sunt normale, însă este important modul în care ne raportăm la ele și cel mai important, cum le rezolvăm. În primul rând, nu trebuie să îl învinuim în mod direct pe celălalt, acuzându-l de o anumită situație.

O soluție bună ar fi să propunem o conversație liniștită, de 10 minute, în care partenerul să înțeleagă faptul că ne dorim să îmbunătățim relația. În această discuție, îi vei spune persoanei iubite ce problemă ai sesizat, cum te-a făcut să te simți această situație și cum vrei să se comporte în viitor. Astfel, problema se poate rezolva printr-o discuție clară și eficientă, fără să fie vorba despre degenerări de situații și acuzații, de la care problema poate să se agraveze.
De asemenea, este esențial să îți reglezi tonul atunci când vorbești despre ceva ce te-a deranjat, pentru ca partenerul să nu se simtă ofensat.

Compromisul

În fiecare relație, există momente când partenerii trebuie să recurgă la anumite compromisuri. Totuși, intervin probleme atunci când doar o persoană face astfel de acțiuni și există discrepanțe prea mari între parteneri. În iubire, compromisul este ceva normal. Spre exemplu, uneori este nevoie să faci și ceea ce își dorește partenerul, chiar dacă tu nu ai vrea. Cu toate acestea, este foarte important ca ambele persoane

să fie dispuse să își schimbe planurile sau să îl ajute pe celălalt, chiar dacă uneori aceste situații reprezintă un compromis. Trebuie să îți amintești de fiecare dată că tu și partenerul tău reprezentați o echipă, iar coechipierii se ajută între ei!

Conexiunea

cum sa te intelegi cu partenerul de viata
Cum să te înțelegi cu partenerul de viață[Sursa foto: Freepik]

După perioada îndrăgostirii, de cele mai multe ori intervine rutina. De aceea, este important să păstrăm conexiunea în reații.

Fiecare persoană are propriul limbaj al iubirii și înțelege diferit modalitatea prin care se simte iubită. Așadar, este impotant să știm cum se simte partenerul iubit și care sunt nevoile lui, pentru a avea o conexiune cât mai bună cu celălalt.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Caracterul

Unul dintre cele mai importante sfaturi este acela ca fiecare trebuie să înțeleagă faptul că fericirea partenerului nu est responsabilitatea noastră. Concret, suntem responsabili de propria fiercire și de cele mai multe ori, dacă încercăm să îl schimbăm pe celălalt, este epuizant și nu aducem o schimbare. Este greșit să ne așteptăm ca celălalt să ne facă fericiți, deoarece putem să ne aducem fericirea singuri în primul rând, făcând lucruri care ne fac să ne simțim mai bine.

 

 

 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Cum să fii o femeie de mare valoare. Bărbații vor fi atrași de tine ca un magnet

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies