Cum să-ți îmbunătățești stilul vestimentar: 7 sfaturi simple de încercat

cum sa iti imbunatatesti stilul vestimentar
Cum să-ți îmbunătățești stilul vestimentar: 7 sfaturi simple de încercat

Stilul vestimentar se poate îmbunătăți la orice vârstă. Însă știai cum se poate face acest lucru?

Află care sunt micile trucuri pe care le poți pune în aplicare, pentru ca ținutele tale să fie îmbunătățite pe zi ce trece mai mult, reușind să te pui în evidență cât mai bine.

 

1. Poartă ținuta potrivită pentru ocazie

Alegerea ținutelor potrivite pentru diferite evenimente este crucială dacă vrei să fii recunoscută pentru stilul tău impecabil.

De exemplu, atunci când te îmbraci pentru muncă, observă cum se îmbracă cei din poziții de conducere. Nu trebuie să îi copiezi, dar analizarea câtorva aspecte cheie din stilul lor poate îmbunătăți considerabil ținuta ta de birou. Gândește-te la asta ca și cum te-ai îmbrăca pentru rolul pe care ți-l dorești și, crede sau nu, acest lucru îi poate face pe superiorii tăi să te ia mai în serios, și îți poate spori șansele de promovare! Când ieși, ia în considerare și decorul și îmbracă-te în conformitate cu acesta.
De asemenea, ține cont de tipul de eveniment – de exemplu, pentru o petrecere corporativă sau un eveniment formal, alege rochii lungi.

Citește și: Descoperă-ți feminitatea. Obiceiurile doamnelor care emană eleganță

stil vestimentar potrivit pentru tine
Cum să-ți îmbunătățești stilul vestimentar: 7 sfaturi simple de încercat[Sursa foto: freepik]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citește și: Îngrijirea ochelarilor: Cum să îți păstrezi lentilele și ramele în stare perfectă

2. Nu te sfii să porți haine colorate

Culorile neutre sunt excelente pentru a combina și asorta ușor, dar adăugarea câtorva piese colorate poate aduce un plus de originalitate oricărei garderobe! Dacă vrei să-ți îmbunătățești stilul vestimentar, încearcă să experimentezi cu câteva culori care să reflecte personalitatea ta. La început, poate fi puțin incomod și neobișnuit să alegi articole colorate, mai ales dacă nu ești obișnuită să le porți.

Totuși, poate fi foarte distractiv să integrezi culori noi în ținutele tale zilnice.

3. Ai grijă de pantofii tăi

Pantofii sunt o parte esențială a stilului tău. Alegând cu atenție pantofii, poți transforma o ținută casual într-o ținută elegantă sau poți face o ținută formală să pară mai relaxată, în funcție de ce ai nevoie! Dacă nu vrei să aduni prea multe perechi de pantofi, investește în două perechi de calitate: una pentru ocazii speciale și alta pentru uzul zilnic.

Astfel, le poți combina cu diverse ținute pentru a te adapta la orice situație. În plus, nu uita că șosetele pot influența foarte mult aspectul pantofilor tăi, așa că asigură-te că ai o selecție variată, de la șosete ascunse la modele trendy.

garderoba capsula
Cum să-ți îmbunătățești stilul vestimentar: 7 sfaturi simple de încercat[Sursa foto: freepik]

4. Cumpără de bună calitate

Pentru a-ți dezvolta un simț vestimentar bine definit, începe prin a căuta articole de înaltă calitate.

Investind în piese de calitate, vei observa o diferență considerabilă în aspectul tău general. Aceste articole nu doar că sunt mai durabile, dar materialele superioare oferă și o senzație de „calitate”, adăugând instantaneu mai multă sofisticare întregii tale ținute.

Citește și: Bianca îi pune la zid pe Giuly și Robert: "Calci pe cadavre pentru bani..." Care ar fi planul celor doi concurenți din ''Casa iubirii''? Aflați ce se va întâmpla joi, 12 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D - kanald.ro

Citește și: "S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică din Timișoara ucisă la Constanța. Un copilaș de doar 5 ani, rămas fără mamă- stirilekanald.ro

5. Asigură-te că ai o mărime potrivită

Dacă hainele nu se potrivesc bine, pot părea neglijente și pot transmite impresia că nu îți pasă de tine. Pentru a-ți construi un stil vestimentar excelent, este important să te asiguri că hainele se așează corect pe tine. Întotdeauna încearcă articolele înainte de a le cumpăra. Caută o potrivire care să nu fie nici prea strânsă, nici prea largă, și care să evidențieze trăsăturile tale într-un mod care să le complimenteze, nu să le eclipseze. O potrivire bună poate face o diferență semnificativă în felul în care arăți și te simți în hainele tale.

cum sa creezi un stil vestimentar
Cum să-ți îmbunătățești stilul vestimentar: 7 sfaturi simple de încercat[Sursa foto: freepik]

6. Începe cu elementele de bază

Dacă abia începi să îți dezvolți stilul personal, s-ar putea să ți se pară un pic complicat la început. Începe cu elementele de bază. A avea câteva piese esențiale pe care le poți integra în orice ținută este crucial pentru garderoba ta. Acestea pot include cămăși din bumbac în culori neutre, cardigane și pulovere care se potrivesc cu orice. Modelele în carouri sunt și ele opțiuni versatile cu care poți experimenta până când te simți pregătit să explorezi stiluri mai îndrăznețe.

7. Accesorizează

Accesorizarea poate transforma complet aspectul tău, iar găsirea articolelor care îți plac este una dintre cele mai bune modalități de a-ți perfecționa stilul vestimentar. Adăugarea unor accesorii simple, precum ceasuri elegante sau curele rafinate, poate face ca ținuta ta să arate mult mai bine.

cum sa ai un stil vestimentar
Cum să-ți îmbunătățești stilul vestimentar: 7 sfaturi simple de încercat[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Îngrijirea ochelarilor: Cum să îți păstrezi lentilele și ramele în stare perfectă

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Detalii cutremurătoare despre crima care a șocat o lume întreagă! Cum și-a găsit sfârșitul Kristina Joksimovic, fostă Miss Elveția?

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Birkan Sokullu, actorul care joacă rolul principal Han în serialul “Vinovați de iubire”, în cele mai tandre ipostaze alături de iubita sa, pe insula Mykonos

„Patru cuie cu patru scânduri" Primele declarații ale Șacalului sunt terifiante! Filmul tragediei pas cu pas


Cookies