Îngrijirea ochelarilor: Cum să îți păstrezi lentilele și ramele în stare perfectă

ingrijirea ochelarilor
Îngrijirea ochelarilor: Cum să îți păstrezi lentilele și ramele în stare perfectă

Îngrijirea ochelarilor de vedere și nu numai, este extrem de importantă. Însă știați cum o puteți face, pas cu pas?

Aflați din rândurile următoare, care sunt factorii principali pe care ar trebui să îi evitați, dar și să îi puneți în practică, pentru a vă asigura că ochelarii vor avea o viață mai lungă de dus.

 

1. Evitați căldura

Ochelarii și căldura sunt un scenariu catastrofal. Schimbările rapide de temperatură pot cauza contractarea și extinderea sticlei ochelarilor, ceea ce poate provoca o imagine distorsionată.

Acest lucru se datorează sensibilității ochelarilor la temperaturi ridicate. În timp ce unii optici pot ajusta ramele pentru a se potrivi cu fața, căldura poate provoca daune permanente dincolo de orice punct de întoarcere, mai ales în materialele care nu sunt rezistente la uz.

Citește și: Găsește-ți stilul: 5 elemente de garderobă care sunt mereu la modă

cum se pastreaza mai bine lentilele ochelarilor
Îngrijirea ochelarilor: Cum să îți păstrezi lentilele și ramele în stare perfectă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce culori nu se poartă la nuntă. Nuanțele pe care e de preferat să le eviți, conform unor vechi superstiții

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

2. Scoateți cu două mâini

În timp ce tehnica corectă de scoatere a ochelarilor poate părea atât de obișnuită încât nu te obosi să-ți acorzi o clipă, de fapt este foarte importantă pentru menținerea lentilelor tale prețioase în stare bună.

În cazul în care ne scoatem ochelarii cu o singură mână, doar un braț lateral se deschide, ceea ce poate duce la slăbire și rupere a ramelor.

cum cureti ochelarii de soare
Îngrijirea ochelarilor: Cum să îți păstrezi lentilele și ramele în stare perfectă[Sursa foto: freepik]

3. Depozitați numai în carcasă

Indiferent dacă ochelarii tăi au un tratament anti-zgârieturi, nu îi depozitezi niciodată în cutia lor originală. Acesta este un sfat simplu, dar esențial în ceea ce privește calitatea ochelarilor pe care îi purtați.

Scopul nostru este să evităm obiceiul de a-i arunca, deoarece acest lucru va duce inevitabil la zgârieturi. Astfel, vă recomandăm să rămâneți în siguranță și să ii păstrați în siguranță.

cum cureti ochelarii de vedere
Îngrijirea ochelarilor: Cum să îți păstrezi lentilele și ramele în stare perfectă[Sursa foto: freepik]

4. Curățați

Acest sfat este mai important acum decât în alte momente. În zilele noastre incerte, este esențial să ne păstrăm atât mâinile curate, cât și ochelarii.

Vă recomandăm să vă curățați ochelarii zilnic, deoarece credem că este mai bine să fii sigur decât să-ți pară rău. Asigurați-vă că vă curățați mâinile înainte de a vă pune ochelarii este primul și cel mai important lucru pe care trebuie să-l faceți.

Clătiți mai întâi

Asigurați-vă că vă clătiți ochelarii cu apa călduță de la robinet înainte de a începe curățarea lentilelor. Nu folosiți apa fierbinte.

Pentru a preveni zgârieturile nedorite, clătiți ochelarii înainte de curățare pentru a elimina orice particule de praf sau resturi rămase pe lentile.

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie- stirilekanald.ro

Aplicați lichid de spălat vase

Pentru fiecare lentilă, recomandăm și o cantitate mică de lichid de spălat vase. Asigurați-vă că utilizați mărci care nu au loțiuni în produsele lor. Săpunul de vase poate fi aplicat și în vârful degetelor.

Curățați toate părțile ochelarilor

Curățarea doar a lentilelor ochelarilor nu este suficientă. Veți dori să vă asigurați că fiecare milimetru din ochelari este curat și îngrijit. Asigurați-vă că luați în considerare toate posibilitățile, de la tâmplele care se sprijină în spatele urechilor până la tampoane pentru nas. O altă zonă crucială pe care nu trebuie să o ratați este partea dintre ochelari și rama, deoarece este o zonă în care se pot acumula praful, resturile și uleiurile de piele.

Clătire finală

Clătiți ochelarii din nou după ce i-ați curățat în mod corespunzător. Asigurați-vă că spălați toate urmele de săpun în timp ce le clătiți cu apă călduță de la robinet. Odată ce clătirea este terminată, ochelarii tăi se vor mânji și vor necesita o altă curățare dacă nu îndepărtați tot săpunul.

E timpul să se usuce

În această etapă, este important să vă uscați ochelarii cu un prosop fără scame. Opțiunile includ folosirea unui prosop de bumbac pentru a curăța sticla valoroasă sau un prosop de vase care nu a fost spălat cu balsam de rufe, deoarece acest lucru poate provoca pete semnificative. Deoarece murdăria și resturile prinse în prosop sunt ușor de cauzat pete, dungi și zgârieturi, asigurați-vă că prosopul este perfect curat înainte de a începe să curățați.

cum se pastreaza mai bine ramele ochelarilor
Îngrijirea ochelarilor: Cum să îți păstrezi lentilele și ramele în stare perfectă[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Ce culori nu se poartă la nuntă. Nuanțele pe care e de preferat să le eviți, conform unor vechi superstiții

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Probleme de sănătate pentru Angela Rusu. Ce a pățit și cum se simte acum artista

Ce părere au avut copiii lui Bebe Cotimanis și ai iubitei sale despre relația dintre ei? „Vă împăcați, vă certați, noi nu avem treabă, noi suntem surori.”

Situație incendiară în ”Casa iubirii”. „Vreau să-mi explici pozele!” Andreea Mantea îl va lua la întrebări pe Antoni, în ediția de luni, 9 septembrie, de la 10:00 si 16:30, la Kanal D

Daniel a dispărut fără urmă. A plecat cu mașina de acasă și nu s-a mai întors


Cookies