Ce culori nu se poartă la nuntă. Nuanțele pe care e de preferat să le eviți, conform unor vechi superstiții

tinuta nunta
Ținută nuntă

Odată cu venirea sezonului estival, începe și sezonul nunților. Indiferent dacă ești domnișoară de onoare, nașă sau un simplu invitat, este important să porți o ținută adecvată, deoarece acest eveniment este unul cu o încărcătură imensă pentru miri. Află din acest articol ce culori să eviți să porți, dacă ești invitată la o nuntă.

Nunta este un moment foarte important în viața unei familii. Alegerea ținutei pentru o nuntă trebuie să fie făcută cu grijă și respect față de miri și tradițiile evenimentului. Pentru o mireasă, rochia este cea mai importantă și de aceea și invitații trebuie să respecte anumite reguli. Există unele nunți la care mirii impun un dress code sau le recomandă invitaților să se îmbrace în aceeași culoare precum ei.

Totuși, în cazul în care aceste aspecte nu sunt specificate, trebuie să te raportezi la faptul că unele culori nu trebuie luate în calcul atunci când îți alegi ținuta. Descoperă în rândurile de mai jos care sunt culorile pe care nu trebuie să le porți sub nicio formă la o nuntă.

Ce culori e recomandat să nu porți la nuntă

În special pentru doamne, sezonul nunților poate fi stresant, deoarece trebuie să aibă în garderobă diverse rochii elegante.

La o nuntă, mireasa este mereu în centrul atenției, așa că și modul în care se prezintă invitații este important. Culori precum roz, verde, albastru, mov sau maro sunt variante foarte frumoase și potrivite pentru o nuntă. Iată ce culori trebuie să eviți pentru ținuta ta:

Culorile stridente

Citește și: Ce să porți într-o croazieră

ce culori nu se poarta la nunta
Ce culori nu se poartă la nuntă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să te îmbraci la un concert. 7 piese vestimentare care nu trebuie să lipsească

Culorile foarte stridente, cum ar fi neonul sau nuanțele foarte aprinse de galben, portocaliu sau roz, pot fi considerate nepotrivite pentru o nuntă. Aceste nuanțe pot distrage atenția atât în timpul evenimentului, cât și ulterior, în fotografii. De asemenea, o vor pune într-o lumină proastă pe mireasă.

În general, este recomandat să optezi pentru culori mai blânde și mai neutre.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Culori metalice

Chiar dacă pot fi deosebite, este recomandat să eviți culorile metalice la o nuntă, deoarece ies foarte mult în evidență. Auriul sau argintiul pot fi considerate prea strălucitoare și pot concura cu rochia miresei, mai ales dacă aceasta are detalii din aceste nuanțe.

Culori similare cu alb

de ce nu se poarta alb la nunta
De ce nu se poarta alb la nuntă[Sursa foto: freepik]

Fie că vorbim de bej sau culoarea șampaniei, este ideal să eviți aceste nuanțe, deoarece sunt foarte asemănătoare cu albul și ținuta ta va semăna cu cea a miresei. De asemenea, este important să te informezi de dinainte cu culoare vor purta domnișoarele de onorare, iar dacă nu ai acest rol, trebuie să eviți nuanța respectivă, pentru a nu fi confundată cu ele.

Poți purta rochie neagră la nuntă?

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025- stirilekanald.ro

Cu toate că avantajează majoritatea siluetelor, este de evitat să purtăm negru la o nuntă, fiindcă această nuanță este asociată cu doliul și tristețea.

Așadar, negrul este o culoare nepotrivită pentru un eveniment fericit. În diverse culturi, purtarea negrului la o nuntă este văzută ca un semn de lipsă de respect sau chiar de ghinion, sugerând faptul că cine poartă negru nu se bucură pentru celebrarea iubirii dintre cei doi miri. Totuși, nu este la fel de rău ca purtarea unei ținute albe.

De ce nu e bine să te îmbraci în alb la nuntă 

ce culori sa eviti la nunta
ce culori să eviți la nuntă[Sursa foto: freepik]

În tradițiile de nuntă din multe culturi, albul este rezervat exclusiv miresei. Aceasta este o culoare asociată cu puritatea și inocența și simbolizează începutul unei noi vieți. A purta alb la o nuntă, dacă nu ești mireasa, poate fi considerat un gest lipsit de respect, furând astfel atenția de la cea care ar trebui să fie în centrul atenției. De asemenea, tradiția spune că purtarea albului de către o altă femeie poate aduce ghinion mirilor. Chiar dacă nunta este una atipică și mireasa alege să nu aibă rochia albă, este bine să eviți și tu să porți alb, pentru anu fi confundată cu mireasa.

 

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Cea mai puternică rugăciune pentru căsătorie. La ce sfinți să te rogi pentru găsirea sufletului pereche

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Cu ce probleme se confruntă Geta Sterp în sarcină? „Am o problemă foarte gravă. Ce mă fac? Atât de nervoasă am fost la un moment dat.”

Simge Selçuk, actrița care joacă rolul Nebahat în serialul Totul pentru familia mea, apariție uluitoare în mediul online! Iată la ce schimbare spectaculoasă de look a recurs celebra actriță 

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies