Cum să-ți revitalizezi rutina de îngrijire a pielii în sezonul de primăvară

Cum să-ți revitalizezi rutina de îngrijire a pielii în sezonul de primăvară
Cum să-ți revitalizezi rutina de îngrijire a pielii în sezonul de primăvară

Odată cu acest anotimp al primăverii și cu schimbarea temperaturii, trebuie să existe schimbări și în rutina noastră de îngrijire a pielii. Însă știați care sunt acestea?

Aflați din rândurile următoare care este mai exact rutina de îngrijire a pielii, în sezonul de primăvară. În plus, descoperiți și care sunt doar câteva dintre sfaturile oferite, pentru a ne asigura că ne îngrijim pielea așa cum trebuie, în această perioadă.

 

Rutina de îngrijire a pielii în sezonul de primăvară

Cum să-ți revitalizezi rutina de îngrijire a pielii în sezonul de primăvară[Sursa foto: Freepik]

Odată cu venirea primăverii, renașterea trebuie să aibă loc și în rutina noastră de îngrijire a pielii. Așadar, revitalizarea pielii trebuie să fie prioritatea noastră, atunci când vine vorba despre îngrijire. Prin urmare, un prim pas ține de  exfoliere, în care vom utiliza un exfoliant potrivit pentru tipul nostru de piele. În urma procesului de exfoliere, se vor elimina celulele moarte de pe piele, pentru ca aceasta să respire așa cum trebuie.

În plus, odată cu venirea primăverii, trecerea necesită și o schimbare a  produselor hidratante   aplicate. Prin urmare, se recomandă trecerea de la cremele grase, la cele care oferă pielii o hidratare mult mai lejeră. Se pot utiliza chiar și anumite seruri bogate în substanțe active.

De asemenea, din rutina de îngrijire a pielii, în perioada primăverii, nu trebuie să lipsească nici  SPF -ul. Se

pare că indiferent de anotimpul în care ne aflăm, trebuie să protejăm pielea de razele UV, folosind o cremă cu protecție solară, dimineața în special. Nu trebuie să uităm nici de o dietă potrivită, odihnă pe măsură și hidratare.

rutina de ingrijire
Cum să-ți revitalizezi rutina de îngrijire a pielii în sezonul de primăvară[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cele mai noi tendințe în modă pentru primavara anului 2023

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

 

Alte sfaturi pentru îngrijirea pielii în această perioad ă

Exfolierea

Pentru a te asigura că vei avea un aspect sănătos al pielii, important este să începi cu începutul, motiv pentru care, primul pas constă în exfoliere. Așadar, poți începe sesiunile de exfoliere, cu ajutorul anumitor scraburi, pe care să le folosești o dată pe săptămână.

Astfel, vei înlătura toate celulele moarte, particulele de praf sau sebumul în exces.

Hidratarea

Odată ce exfolierea a avut loc, nu trebuie să uităm nici de hidratare, măcar o dată sau de două ori pe zi. În cazul în care ai o piele foarte uscată, se recomandă să se folosească anumite uleiuri hidratante, aplicate după fiecare duș, iar pentru o piele normală, se recomandă o cremă sau o loțiune hidratantă.

Protecția solară

În ciuda faptului că razele soarelui nu sunt atât de puternice în acest anotimp, pielea trebuie ferită de expunerea la radiații. Prin urmare, odată cu venirea primăverii se recomandă ca pe lângă exfoliere și hidratare, să utilizăm și o cremă pentru protecția solară. Această cremă se recomandă să o utilizăm, în special, în zilele călduroase de primăvară, însă o putem folosi în fiecare zi, pentru a ne asigura că pielea noastră este protejată așa cum ar trebui.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

rutina de ingrijire piele primavara
Cum să-ți revitalizezi rutina de îngrijire a pielii în sezonul de primăvară[Sursa foto: freepik]

Zonele cu probleme

Odată ce s-a stabilit această rutină de îngrijire a pielii și am urmat pașii anteriori, nu ar trebui să ne scape din vedere și zonele în care există anumite probleme. Prin urmare, călcâiele sau coatele pot reprezenta zonele de care nu suntem atât de fericite, iar cum vine sezonul unei noi garderobe, cu fuste, bluze, tricouri și multe alte astfel de obiecte vestimentare care le descoperă anumite părți alte corpului, ar trebui să ne axăm atenția în această direcție.

Astfel, din cauza încălțămintei pe care am purtat-o iarna, pielea tălpilor a avut de suferit, motiv pentru care primăvara are nevoie de o îngrijire mai atentă. Exfolierea poate avea loc și în aceste zone, același fiind cazul și în ceea ce privește hidratarea cu uleiuri sau alte produse speciale pentru aceste zone. Printr-un simplu masaj al acestor zone, probleme se vor îndepărta mai mult decât credeai, deoarece stimulează circulația sângelui, ceea ce înseamnă că te va ajuta.

În plus, așa cum am menționat și mai sus, pe lângă toți acești pași, de luat în considerare este și o dietă potrivită, odihnă pe măsură și hidratare (opt pahare de apă pe zi).

rutina de primavara
Cum să-ți revitalizezi rutina de îngrijire a pielii în sezonul de primăvară[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum păstrezi feminintatea în timpul sarcinii



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Cum ne machiem pentru a ne alungi trăsăturile. Care sunt trucurile pe care trebuie sa le incerci?

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies