Cum să tratezi pielea arsă de soare care se decojește, potrivit unui medic dermatolog

Cum să tratezi pielea arsă de soare care se decojește, potrivit unui medic dermatolog
Cum să tratezi pielea arsă de soare care se decojește, potrivit unui medic dermatolog

Dupa ce am petrecut cu totii un an in casa din cauza pandemiei, cat si din cauza ca am avut o primavara foarte racoroasa, multi dintre noi ne dorim sa stam mai mult la soare, acum ca a venit vara.

Cum să tratezi pielea arsă de soare care se decojește, potrivit unui medic dermatolog. Dupa ce am petrecut cu totii un an in casa din cauza pandemiei, cat si din cauza ca am avut o primavara foarte racoroasa, multi dintre noi ne dorim sa stam mai mult la soare, acum ca a venit vara. Daca tu ai stat deja la soare si ai uitat sa aplici crema de protectie solara, probabil ca acum deja suferi de arsuri solare.

Pielea ta inrosita incepe sa se decojeasca, ai senzatii de arsura si mancarimi. Ce poti face intr-un asemenea caz.

Sa ti se decojeasca pielea inseamna sa ti se elimine stratul exterior, pentru a face loc unor straturi noi de piele. In aceassta etapa trebuie sa ai mare grija la a-ti proteja pielea noua de expunerea suplimentara la soare si sa stai cat mai mult la umbra. Daca trebuie totusi sa iesi afara, incearca sa iti acoperi cat mai bine corpul cu haine, inclusiv cu maneca lunga si nu uita de palarie si ochelari de soare.

Asigura-te ca zonele expuse de piele iti sunt protejate cu crema de protectie solara cu SPF 50.

Hidrateaza-ti pielea si corpul

Daca pielea ta se descuameaza, poti sa reduci senzatiile neplacute de mancarime sau usturime pastrand pielea bine hidratata. Poti folosi un gel de Aloe Vera care este foarte calmant si hidratant si poate reduce usturimea provocata de arsura solara. Nu uita sa bei multa apa, ca sa te asiguri ca organismul tau este hidratat din interior.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Nu decoji pielea moarta

Oricat de urat ar arata, nu trebuie sa cedezi tentatiei de a decoji pielea. Aceasta va cadea treptat, in ritmul sau. Daca totusi ti se descuameaza puternic, o poti exfolia delicat folosind un prosop uscat, ca sa indepartezi excesul de piele moarta.

Insa nu trebuie, sub nicio forma, in aceasta etapa, sa apelezi la tratamente agresive. Pielea ta are nevoie de ingrijire delicata in timp ce se reface.

Mentine o temperatura scazuta la nivelul pielii

Daca vrei sa iti calmezi pielea inrosita si arsa, poti sa aplici comprese reci. Inmoaie un prosop de fata in apa rece, aplica pe pielea arsa si lasa sa actioneze timp de 10 minute ca sa scazi temperatura pielii.

In locul gelului de Aloe Vera, poti incerca uleiul de cocos, care este foarte versatil si hidratant.

Incearca bai cu efect calmant

Decat sa faci dus, ai putea sa faci o baie calda. Ai putea sa adaugi in apa tarate de ovaz, cateva picaturi de ulei de lavanda, ori bicarbonat de sodiu. Evita sa folosesti produse intens parfumate. Poti incerca si castravetele racit, ai putea sa aplici felii direct pe piele, ori sa faci o pasta de castravete.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citeste si: Cum tratăm insolația fără medicamente. Tratamente naturiste

Verifica alunitele

s-a terminat descuamarea pielii? Acum trebuie sa iti monitorizezi alunitele. Pielea ta a fost afectata de expunerea excesiva la soare, iar acest lucru poate fi asociat cu un risc mai mare de cancer de piele. Trebuie sa ai grija sa nu mai ajungi iar la arsuri solare si sa urmaresti cu atentie orice pata sau alunita. Acestea pot parea chiar si la zeci de ani dupa un episod de arsura solara.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Secretele de frumusețe la care apelează modelele. Cum să arăți mai tânără, chiar dacă timpul trece

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies