Cum tratăm insolația fără medicamente. Tratamente naturiste

Cum tratăm insolația fără medicamente. Tratamente naturiste
Cum tratăm insolația fără medicamente. Tratamente naturiste

Insolația este una dintre problemele cu care ne confruntăm pe perioada verii. Iată cum se poate trata naturist, fără niciun fel de medicament.

A venit vara și, în sfârșit, ne putem bucura de căldura soarelui. Razele ultraviolete ne pot crea însă foarte multe probleme, iar una dintre acestea este și insolația. Dacă vă confruntați cu această neplăcere, trebuie să știți că vă puteți trata naturist și nu este nevoie să luați medicamente. 

Insolația, principala problemă pe timpul verii

Concediul de vară este așteptat de toată lumea. În sfârșit, ne vom putea relaxa pe plajă, sub razele soarelui și lângă briza mării. 

Medicii ne recomandă însă să avem mare grijă la pericolele care ne pândesc în sezonul cald. Insolația este una dintre cele mai întâlnite probleme cu care ne confruntăm pe perioada verii. 

Chiar dacă se manifestă diferit, de la persoană la persoană, insolația poate deveni extrem de periculoasă, așa că fiți atenți încă de la primele simptome. 

Dar ce înseamnă, de fapt, insolația, din punct de vedere medical? Ei bine, aceasta reprezintă o însumare de situații patologice și fiziologice, care apar atunci când organismul este expus la căldură,

pentru o perioadă prea mare de timp.

Cu alte cuvinte, organismul se supraîncălzește și nu mai este capabil să-și regleze singur temperatura, cu ajutorul propriilor mecanisme. 

În momentul în care pierde cantități mari de lichide și de săruri, organismul uman suferă tulburări hidroelectrolitice și atunci apar diferite reacții, care pot duce chiar și la leșin.  Temperatura normală a corpului uman este de 37 de grade Celsius, în zona centrală, și de 34-35 de grade Celsius la extremități și în zona capului. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Cum prevenim insolatia! Incearca aceste trucuri!

Chiar dacă mâinile și picioarele suportă foarte bine și temperaturile ridicate, creierul este mult mai sensibil la căldură. 

Iată care sunt simptomele insolației: 

  • dureri de cap
  • febră
  • amețeli
  • senzație de slăbiciune a corpului
  • frisoane
  • greață
  • vărsături
  • palpitații
  • tahicardie
  • înroșirea feței
  • crampe musculare
  • delir
  • leșin

Tratamente naturiste pentru insolație

Medicii nu recomandă un tratament intensiv pentru insolație, decât în cazuri extrem de grave. De aceea, fiecare om trebuie să fie pregătit și să știe ce are de făcut, în cazul în care el sau cineva apropiat suferă de insolație. 

Primul pas este îndepărtarea de la soare. Pacientul trebuie să stea într-un loc răcoros. Apoi, hidratarea este extem de importantă.

Beți cât mai multă apă, dar aveți grijă să nu fie foarte rece. 

De asemenea, puneți comprese cu apă rece la mâini și la picioare. În cazul în care nu vă simțiți mai bine, încercați și câteva tratamente naturiste, care vor da roade, cu siguranță. 

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

De exemplu, consumați extract de muguri de coacăz negru, câte 2 ml, la fiecare două ore. Și extractul din scoarță de salcie este benefic în caz de insolație. Consumați 2 ml, o dată pe zi. 

Dacă aveți dureri de cap, luați extract de muguri de arin negru. Acesta tonifiază sistemul vascular arterial și vă scapă de dureri. Puneți 2 ml în apă și beți lichidul înainte de masă.  În

cazul în care aveți probleme digestive, vă ajută extractul din muguri de smochin. Veți consuma câte 2 ml, de 3 ori pe zi.

Citeste si: Remediul vechi de 3000 de ani care ajută la vindecarea multor afecțiuni

Și ceaiurile vă pot fi de folos, în cazul în care faceți insolație. Cele mai bune sunt gălbenelele, frunzele de urzică, păpădia, scoarța de salcie, frunzele și fructele de afin, aloe vera sau ceaiul verde. 

Vă puteți simți mai bine și dacă faceți o baie călduță și veți adăuga o cană de bicarbonat de sodiu în apă. Dacă aveți arsuri pe piele, alinați-vă usturimea cu iaurt, lapte degresat, gel de aloe vera, propolis sau cu ulei de măsline, de lavandă sau de cocos. 



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Sebastian este mărul discordiei! Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies