Cum să treci mai rapid peste o despărțire. Care sunt semnele că relația ta nu mai funcționează?

despartire
Despărțire

Indiferent de longevitatea sau intensitatea relației, orice despărțire este dureroasă. Pentru a nu te afecta acest eveniment nefericit, în celelalte aspecte ale vieții, trebuie să știi cum să faci față situației. Află din acest articol cum poți să treci mai ușor peste o despărțire.

 

De-a lungul vieții ne putem confrunta cu relații eșuate sau cu povești de dragoste care se sting, din diverse motive. Cu toate că nimeni nu își dorește să pună punct unei relații, uneori această decizie poate fi chiar cea mai bună. Descoperă în rândurile de mai jos cum poți face față mai bine unei astfel de situații, dar și care pot fi semnele că relația ta nu mai funcționează.

Semnele că povestea dintre voi doi va lua sfârșit

Citește și: Top 5 locuri unde poți întâlni un bărbat serios: Găsește partenerul ideal pentru căsătorie

despartire in cuplu
despartire in cuplu[Sursa foto: freepik]

Citește și: 5 indicii că mariajul tău ar putea fi compromis de cineva de la birou

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

De cele mai multe ori, înainte ca relația de cuplu să ajungă la final, există câteva semne care sugerează că ceva nu este în regulă. Este foarte bine să analizezi aceste situații, pentru a prevesti momentul și pentru a fi ceva mai pregătită pentru despărțire. Iată care sunt câteva semne ce prevestesc o posibilă despărțire:

  • Nu te mai simți atrasă de el din punct de vedere fizic
  • Nu îți mai dorești să îi împărtășești diferite aspecte din viața ta
  • Ai observat că nu mai este atât de drăgăstos cu tine
  • Începi să îi ascunzi lucruri, pentru că nu mai poți avea încredere în el
  • Te simți mai bine în absența lui, decât în prezența lui

Cum treci mai ușor peste o despărțire

recuperare dupa despartire
Recuperare după despărțire[Sursa foto: freepik]

Se spune că femeile suferă mai mult după o despărțire, deoarece pun mai mult suflet, însă acest aspect depinde de la persoană la persoană și de la relație la relație. Este normal ca mai ales după ce o relație de lungă durată să se termine, să suferi enorm. Deși este bine să fii sinceră cu sentimentele tale, nu ar fi bine pentru tine ca suferința să dureze o eternitate, fiindcă viața ta merge înainte chiar și după o despărțire.

Caută sprijin

Oamenii nu pot trece peste momente grele din viața lor, fără ajutorul persoanelor apropiate. Este recomandat ca după o despărțire să vorbești cu cei mai buni prieteni sau cu familia. Chiar dacă poate nu își oferă sfaturi care te vor face să te simți mai bine, simpla lor prezență îți va alina suferința.

Găsește-ți un hobby

Este important ca fiecare persoană să aibă măcar un hobby ce le adcue bucurie în viață. În momentul când treci printr-un moment greu, este recomandat ca mintea ta să fie ocupată. Așadar, un hobby te va face să te gândești mai puțin la ceea ce se întâmplă în viața ta. De asemenea, te va ajuta să te relaxezi.

Citește și: FOTO| Celebra Pinar Deniz, protagonista serialului Secrete de familie, s-a căsătorit cu alesul inimii sale, chipeșul actor Kaan Yıldırım! În ce țară și-au unit destinele cei doi îndrăgostiți și ce ținute superbe au purtat la nuntă - kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

Nu încerca să învinuiești pe cineva

cum treci peste o despartire
cum treci peste o despartire[Sursa foto: freepik]

De cele mai multe ori după o despărțire se caută un vinovat. Indiferent de situație, este recomandat să te detașezi de ce s-a întâmplat și să îți dai seama că nu mai contează a cui e vina. Indiferent că ai crede că este vina ta sau a partenerului, evită să ai o astfel de gândire, pentru că ceea ce faci este doar să te concentrezi pe energia negativă.

Nu îți fie teamă să cunoști oameni noi

În mod evident, nu poți imediat după ce te-ai despărțit să îți cauți un nou partener, pentru că încă nu te-ai vindecat de problema fostei relații. Cu toate acestea, după o perioadă, este recomandat să cunoști oameni noi și să nu îți fie frică de noi aventuri. Fii deschisă și lasă lucrurile să curgă în mod natural!

Nu îți mai contacta fostul partener

Unele persoane ajung să sufere mai mult din cauza faptului că nu se pot detașa de fostul partener, încercând să îl contacteze sau să îl tot urmărească pe rețelele de socializare. Lasă trecutul în urmă!



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

25 de întrebări pe care să i le pui partenerului tău înainte să vă căsătoriți

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Horoscop zilnic, 20 septembrie 2024: Trei zodii își schimbă viața radical. Acestea au noroc în carieră și întâlnesc o persoană specială

Care sunt cele mai ambițioase zodii. Reușesc tot ce își propun!

Ea este noua iubită a lui Ionuț de la Casa Iubirii! Cum au fost surprinși fostul concurent și frumoasa șatenă, chiar de ziua ei

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies