Cum se fac bananele caramelizate. Se servesc în special la micul dejun

Cum se fac bananele caramelizate. Se servesc în special la micul dejun
Cum se fac bananele caramelizate. Se servesc în special la micul dejun

Bananele caramelizate se servec mai ales la micul dejun. Este o rețetă extrem de simplă, dar foarte gustoasă, în același timp.

Dacă v-ați săturat de un mic dejun clasic și vreți să încercați ceva delicios, care să vă dea energie pentru întreaga zi, noi vă sărim în ajutor, cu o rețetă divină! Bananele caramelizate sunt absolut delicioase și reprezintă o variantă perfectă pentru prima masă a zilei. 

Banane caramelizate, un altfel de mic dejun

Nu mai știți ce să mâncați la micul dejun? Bananele sunt ideale, dar parcă simple nu vă fac prea tare cu ochiul, nu-i așa? Atunci dați-le o altă savoare și în doar câteva minute, veți avea pe masă cel mai bun mic

dejun. 

Vorbim despre bananele caramelizate. Cu siguranță ați auzit de ele, dar poate nu le-ați gustat simple, ci doar în prăjituri sau în torturi. 

Ce poate fi mai ușor și mai gustos decât banane dulci și aromate, învăluite într-un caramel delicios? Aveți nevoie doar de banane, zahăr și de unt. Dacă vă place scorțișoara, o puteți adăuga peste banane, pentru o aromă și mai intensă. 

De asemenea, puteți folosi esență de rom sau de migdale. Și nucile merg bine peste bananele caramelizate. Totul ține de preferințele fiecăruia. Important este să vă rupeți din timpul dumneavoastră măcar 10 minute dimineața, ca să vă preparați un mic dejun gustos.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Ingrediente:

  • 400 de grame de banane (cam 4 banane mai mari)
  • 100 de grame de zahăr
  • 30 grame de unt
  • 100 de mililitri de apă
  • zeamă de lămâie 
  • scorțișoară

Cum se prepară bananele caramelizate

Decojiți bananele și apoi tăiați-le în felii nici prea groase, dar să nu fie nici foarte subțiri. Într-o cratiță, puneți zahărul și lăsați-l să se caramelizeze. 

Aveți grijă să nu se ardă. Trebuie doar să devină auriu. Apoi puneți untul peste zahăr și amestecați foarte bine. Începeți să adăugați și apa, puțin câte puțin, și lăsați-o să se evapore. 

În acest timp, veți observa că zahărul se va topi. De-abia atunci puneți în tigaie feliile de banane și adăugați și zeama de lămâie, dar și scorțișoara. 

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Bananele se lasă aproximativ 5 minute pe fiecare parte, ca să se caramelizeze bine. Când sunt gata, scoateți bananele pe o farfurie și lăsați-le să se răcească. 

Nu serviți din ele cât timp sunt fierbinți, pentru că riscați să vă ardeți și oricum nici nu veți simți așa cum trebuie gustul acestui desert. 

Bananele caramelizate pot fi servite la micul dejun, alături de un iaurt dietetic, un iaurt cu fructe sau cu cereale sau, de ce nu, le puteți folosi drept umplutură pentru clătite. 



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Sibel Taşçıoğlu, actrita din serialul „O dragoste”, vizitează România pentru un motiv surprinzător

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies