Pufoase, aromate şi uşor de preparat, gogoşile sunt un desert excelent în această perioadă pentru persoanele care ţin post.
Ingrediente:
1 kg făina de grâu
4-5 linguri zahăr
1 cubuleţ mic de drojdie (40 g)
1 pliculeţ cu zahăr vanilat
1 linguriţe cu esenţă de rom coaja rasă de la o lămâie
100 g zahăr pudră
400 g dulceaţă sare
Mod de preparare
Cerni făina într-un castron.
În mijlocul ei faci o adâncitură şi acolo torni amestecul făcută din drojdia sfărâmată, frecată cu zahăr, cu 3 linguri de făină şi 100 ml apă călduţă. Presari amestecul cu puţină făină şi acoperi vasul cu un şervet mai gros. Pui vasul într-un loc cald. După ce amestecul a mai crescut, adaugi în vas apă călduţă şi amesteci pentru a cuprinde toată făina. Pui sarea, zahărul vanilat, coaja de lămâie şi romul, apoi frămânţi un aluat potrivit de tare.
Laşi aluatul la dospit cel puţin 30 de minute, acoperit, la loc cald.
Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>
Ingrediente: 1 kg făina de grâu 4-5 linguri zahăr 1 cubuleţ mic de drojdie (40 g) 1 pliculeţ cu zahăr vanilat 1 linguriţe cu esenţă de rom coaja rasă de la o lămâie 100 g zahăr pudră 400 g dulceaţă sare
Citeste mai mult: adev.ro/pitxj2
Pufoase, aromate şi uşor de preparat, gogoşile sunt un desert excelent în această perioadă pentru persoanele care
ţin post.
Citeste mai mult: adev.ro/pitxj2
Pufoase, aromate şi uşor de preparat, gogoşile sunt un desert excelent în această perioadă pentru persoanele care ţin post.
Citeste mai mult: adev.ro/pitxj2