Clătitele japoneze sunt un deliciu! Pot fi gătite super rapid, după ce înveți tehnica, iar Ingredientele de care ai nevoie, se găsesc peste tot.
Astăzi, toată ziua mănâncă pancakes sau clătite americane. Maxim, pe la vreo 2-3 persoane auzi că fac "crêpes", adică varianta franțuzească a Clătitelor clasice. Deja sunt atâtea țări în discuție, încât parcă acest desert are rolul de a contura globul pământesc, nu de satisface papilele gustative. Ei bine, am zis că dacă tot acoperim deja două continente, să vă ajutăm noi cu varianta asiatică a îndrăgitului desert.
Citeste si: Lava Cake, desertul simplu, demn de stele Michelin!
Clãtitele japoneze sunt cele mai pufoase, moi și gustoase clătite, iar eu (vă vând un pont), le-am folosit inclusiv ca blat pentru prăjituri având în vedere timpul redus de preparare. Mai mult decât atât, aveți nevoie de ingrediente foarte ușor de găsit, modul de preparare este unul simplu, isr secretul constă într-un ingredient pe care toate gospodinele îl au.
Cum prepari cele mai pufoase clătite, clătitele japoneze
Bun, pentru început, Ingredientele de care avem nevoie sunt: 2 albușuri + 1 galbenuș, 2 linguri zahaăr, 2 linguri lapte, 1 linguriță ulei, pentru compoziție, 2 linguri făină, 1/3 linguriță praf de copt, esență de vanilie (sau orice altceva la alegere), 1 lingură ulei( pentru prăjit) un praf sare și... suspans... un praf de drojdie uscată.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Tort Pavlova cu mascarpone și fructe de pădure. Rețeta unui deliciu
Amestecăm gălbenușul cu zahărul, uleiul, laptele și făina și după ce mixăm puțin, incorporăm făina, esența pe care am ales-o, praful de sare, cel de copt și drojdia. După ce combinăm toate Ingredientele, le lăsam deoparte și batem două albușuri cu o lingură de zahăr, până când au o textură pufoasă, ca de norișor pe care aleargă zânele și spiridușii.
Ulterior, combinăm ambele compoziții și le amestecăm cu un mixer de mână, cu mișcări circulare. Se pune câte un polonic de amestec intr-o tigaie antiaderentă și se acoperă cu un capac la foc mic. Căldura va circula prin toată tigaia, iar clătitele se vor umfla datorită acestui fapt, când se rumenesc pe fund, se întorc pe partea cealaltă și se lasă la foc mic, repet, foc super mic, până când se uniformizează culoarea.
Citeste si: 5 rețete super simple de cocktail-uri pentru petrecere
Pentru servit, alegeți ce vă place, însă eu de obicei le mănânc cu mascarpone, gem de căpșune și câteva bucăți de kiwi. Poate încercați și această combinație pentru că vă va cuceri papilele gustative.