Cum se face corect pregătirea tenului înainte de machiaj vara. Produsele pe care e ideal să le aplici

machiaj vara
machiaj vara

Orice doamnă își dorește să aibă un machiaj impecabil, însă acest lucru este imposibil fără pregătirea tenului în prealabil. În special vara, tenul are nevoie de o îngrijire specială. Află din acest articol care sunt pașii pentru pregătirea tenului înainte de machiaj, pe timpul verii.

Este recomandat ca în sezonul estival, doamnele să poarte un machiaj mai lejer, pentru a nu încărca tenul. Cu toate acestea, este important ca indiferent de machiajul pe care îl porți, să îți pregătești tenul, astfel încât să fie hidratat și strălucitor.

Pregătirea tenului înainte de machiaj vara

Citește și: Unt de mango sau unt de shea. Care este mai bun?

ingrijirea tenului vara
ingrijirea tenului vara

Citește și: Secretele de frumusețe la care apelează modelele. Cum să arăți mai tânără, chiar dacă timpul trece

Pregătirea corectă a tenului înainte de aplicarea machiajului este esențială pentru a obține un look proaspăt și rezistent. Iată câțiva pași pe care trebuie să îi respecți:

Curățearea tenului

Înainte de a începe să te machiezi, este foarte important să te asiguri că tenul este curat și că nu mai ai impurități.

Așadar, folosește un gel de curățarea potrivit tipului tău de ten. Curățarea tenului nu doar că este importantă pentru a nu avea probleme la nivelul pielii, dar și pregătește pielea pentru absorbția produselor următoare.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Aplicarea unui toner

Tonerul este un produs tot mai folosit în ultima perioadă, datorită beneficiilor pe care le aduce pentru piele.

Există diverse tipuri de toner, în funcție de nevoile tenului tău. Aplică pe o dischetă câteva picături de toner și lasă-l să intre în piele.

Hidratare

Vara, tenul se poate usca de la soare. Așadar, hidratarea este esențială, indiferent de sezon. După ce ți-ai demachiat tenul în totalitate, poți folosi un ser cu acid hialuronic, pentru ca tenul să fie hidratat corespunzător.

Astfel, te asiguri că fondul de ten sau BB cream-ul pe care îl folosești, se vor așeza uniform pe piele.

Serurile, ideale pentru un ten cu aspect sănătos

pregatirea tenului inainte de machiaj
pregatirea tenului inainte de machiaj[Sursa foto: freepik]

Pe piața cosmeticelor există foarte multe tipuri de seruri, cu diverse ingrediente: ceai verde, niacinamide, acid salicilic, retinol, vitamina C și multe altele. Tot ce trebuie să faci este să descoperi de ce ingrediente are nevoie tenul tău, pentru a arăta sănătos și pentru a fi hidratat în totalitate.

Ce fel de cremă se aplică înainte de machiaj

ingrijirea tenului
ingrijirea tenului[Sursa foto: freepik]

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie- stirilekanald.ro

Pentru ca produsele de machiaj pe care le folosești pe ten să arate bine, este nevoie ca tenul să fie hidratat. Așadar, este esențial să folosești produsele adecvate pentru hidratare. Înainte să te machiezi, alege o cremă hidratantă, cu cât mai puțin alcool și cât mai multe ingrediente naturale. De asemenea, în special vara, este esențial să folosești o cremă cu factor de protecție, ca ultim pas de îngrijire, înainte de aplicarea machiajului.

Unele dintre acestea au și rol de hidratare și sunt foarte folositoare. Alege un produs cu SPF de cel puțin 30, care să ofere protecție împotriva razelor UVA și UVB. Optează pentru o formulă ușoară, care să nu încarce pielea și să se absoarbă rapid.

Recomandări de la specialiști de care să ții cont înainte de machiaj

Specialiștii în machiaj știu foarte bine faptul că nu doar tehnica și produsele de machiaj sunt importante pentru ca look-ul să arate bine, ci și pregătirea tenului. După ce ai folosit rutina de mai sus, asigură-te că folosești primer. Acest produs are nu doar rol de hidratare a tenului, ci și pentru rezistența machiajului. Dacă ai tenul gras, alege un primer matifiant, pentru a controla excesul de sebum și pentru a preveni luciul inestetic. Pentru tenul uscat sau normal, optează pentru un primer hidratant. Un alt sfat este să folosești doar produse adaptate tipului tău de ten și nevoilor tale, pentru ca pielea să fie sănătoasă și aspectul machiajului să fie unul frumos. De asemenea, este recomandat să adopți un machiaj lejer pe timpul verii.

 

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Cum să miroși bine pe întreaga durată a zilei

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România

Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Situație incendiară în ”Casa iubirii”. „Vreau să-mi explici pozele!” Andreea Mantea îl va lua la întrebări pe Antoni, în ediția de luni, 9 septembrie, de la 10:00 si 16:30, la Kanal D

Daniel a dispărut fără urmă. A plecat cu mașina de acasă și nu s-a mai întors


Cookies