Lava cake este unul dintre deserturile cele mai rafinate, atât din punct de vedere al aspectului, cât și al gustului. Iată cum trebuie să preparați această minune de prăjitură, ca să vă iasă exact ca la carte.
Dacă ați gustat măcar o dată lava cake, atunci cu siguranță v-ați dat seama că este prăjitura ideală, mai ales pentru iubitorii de ciocolată. Noi vă învățăm toate secretele acestei rețete, ca să obțineți desertul perfect, preparat exact ca la restaurant.
Lava cake, vulcanul delicios de ciocolată
În bucătăria românească, celebra lava cake este cunoscută sub denumirea de vulcan de ciocolată. Și pe bună dreptate.
Cel mai important aspect al acestei rețete este calitatea ciocolatei. Nu cumpărați ciocolată de menaj sau orice fel de ciocolată ieftină. Lava cake merită să investiți mai mulți bani într-o ciocolată scumpă, aromată și de foarte bună calitate.
Ciocolata trebuie să aibă cel puțin 70% cacao.
Aceasta trebuie tăiată cu un cuțit, iar apoi se topește la bain-marie. Amestecați mereu în ciocolată, până când se va topi în totalitate. Doar așa veți obține o cremă lucioasă, perfect topită.
Aveți grijă și să nu cumva să adăugați prea multă făină, pentru că veți obține o prăjitură cu ciocolată, care nu o să mai aibă nimic în comun cu lava cake. Acest desert trebuie să fie bine copt la exterior, iar ciocolata să curgă atunci când tăiați prăjitura.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ca să preparați lava cake, veți avea nevoie și de forme speciale. Puteți folosi forme din ceramică, din silicon sau din aluminiu, cele de unică folosință. Acestea se ung foarte bine cu unt, înainte de a turna în ele compoziția.
Ingrediente:
- 150 g de ciocolată (trebuie să aibă cel puțin 70% cacao?
- coaja de la o jumătate de portocală
- 40 g de unt (cu cel puțin 82% grăsime)
- 30 g de zahăr
- două ouă
- 30 g de făină
Cum se prepară lava cake
Lava cake este o prăjitură care se face foarte simplu, iar dacă țineți cont de sfaturile de mai sus, nu aveți cum să dați greș. Într-un castron, bateți foarte bine untul cu zahărul, cu ajutorul unui mixer.
Ca la majoritatea prăjiturilor, untul trebuie să fie la temperatura camerei. Trebuie să obțineți o compoziție care să aibă o consistență de spumă.
Topiți ciocolata la bain-marie, iar după aceea adăugați în ea coaja rasă de portocală. Lăsați puțin ciocolata să se răcească, după care o turnați peste compoziția de unt și ouă.
Amestecați ușor, până omogenizați toate ingredientele. Făina se pune la final, dar aveți grijă să amestecați bine, ca să nu vă rămână cocoloașe.
Apoi nu mai aveți de făcut decât să turnați aluatul în formele speciale, pe care le-ați uns cu unt și le-ați tapetat cu făină înainte. Băgați prăjiturile în cuptorul preîncălzit și lăsați-le pentru aproximativ 8-9 minute.
Lava cake se lasă puțin în forme, să se răcorească, înainte de a o scoate pe un platou. Puteți servi acest desert cu înghețată de vanilie. Cele două arome se potrivesc de minune.