Plăcinta cu brânză dulce și stafide este unul dintre deserturile tradiționale, cu care am fost obișnuiți încă de când eram copii. Iată cum o puteți prepara rapid, în foietaj.
Vreți să faceți o plăcintă cu brânză dulce și stafide, repede și ușor? Atunci încercați rețeta cu foietaj. Nu veți mai avea de ce să vă temeți că foile de plăcintă nu o să vă iasă fragede.
Plăcinta cu brânză dulce și stafide, rețeta rapidă
În mod normal, plăcinta cu brânză dulce și stafide se face cu foi de casă, fragede și aromate. Nu oricine știe însă cum să facă foile ca la carte, motiv pentru care plăcinta poate să nu iasă foarte gustoasă.
De aceea, dacă nu aveți foarte multă experiență în bucătărie și nu vreți să dați greș, încercați rețeta rapidă de plăcintă cu brânză dulce și stafide în foietaj.
Cumpărați un pachet de foi de plăcintă și tot ce mai aveți de făcut este să preparați umplutura de brânză.
Pentru asta, aveți grijă să cumpărați brânză cât mai grasă.
Stafidele pot fi înlocuite cu merișoare, dacă vă plac mai mult. De asemenea, nu uitați să folosiți cât mai multe arome, pentru ca plăcinta să iasă delicioasă.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Iată ce ingrediente vă trebuie, pentru plăcinta cu brânză dulce și stafide în foietaj:
- un pachet de foi de plăcintă
- 5 ouă
- 500 g branză dulce de vaci
- 250 ml lapte
- 200 ml apă minerală
- 100 g unt (trebuie sa aiba cel putin 80% grăsime)
- 120 g zahăr
- un praf de sare
- doua plicuri de zahăr vanilat
- 100 g stafide sau merișoare
- coaja rasă de la o lămâie
- coajă de portocala confiata
Cum se prepară plăcinta cu brânză dulce și stafide în foietaj
Lăsați foile de plăcintă să se dezghețe. Între timp, apucați-vă să pregătiți umplutura de brânză.
Într-un castron, amestecați brânza de vaci cu jumătate din cantitatea de zahăr, cu un plic de zahăr vanilat, cu un praf de sare, cu stafidele sau cu merișoarele, cu coaja rasă de lămâie și cu coaja de portocală confiată.
Separat, într-o crăticioară, topiți untul pe foc mic.
Laptele și apa minerală se adaugă la final și se amestecă foarte bine toate aceste ingrediente.
Desfaceți foile de plăcintă. Ar trebui să aveți 12 foi într-un pachet. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, începeți să așezați foile.
Puneți prima foaie, puțină umplutură, apoi iar foaie, iar umplutură, și tot așa, până terminați toate foile și toată umplutura de brânză dulce.
După ce ați terminat, turnați deasupra, peste plăcintă, sosul din ouă, lapte și unt. Băgați tava în cuptorul preîncălzit și lăsați plăcinta să se coacă, pentru aproximativ o jumătate de oră.
După ce este gata, lăsați-o să se răcească și după aceea o puteți tăia. Puteți presăra deasupra și zahăr pudră.