Cum se face turtă dulce ca pe vremea bunicii. Rețetă, ingrediente și mod de preparare

Cum se face turtă dulce ca pe vremea bunicii. Rețetă, ingrediente și mod de preparare
Cum se face turtă dulce ca pe vremea bunicii. Rețetă, ingrediente și mod de preparare

Turta dulce este unul dintre deserturile copilăriei, care se prepară chiar după o rețetă păstrată de la bunici. Iată ce ingrediente vă trebuie și cum se face turta dulce.

Dacă vreți să faceți cea mai bună turtă dulce, trebuie să respectați rețeta tradițională, transmisă din generație în generație. Acest desert poate fi copt în forme speciale pentru sărbătorile de iarnă: brăduți, reni, steluțe sau oameni de zăpadă.

Turta dulce, un desert de pe vremea bunicilor

Chiar dacă suntem în ultima zi de Crăciun, asta nu înseamnă că nu puteți prepara încă un desert specific acestei sărbători.

După ce ați pregătit atâtea mâncăruri tradiționale, faceți-vă timp și pentru rețeta de turtă dulce. Este un desert perfect pentru sărbătorile de iarnă, mai ales dacă îl coaceți în forme de brăduți sau oameni de zăpadă.

Turta dulce se prepară imediat, în mai puțin de o jumătate de oră, și este un desert ieftin, pe care îl faceți din doar câteva ingrediente. Marele avantaj este că această prăjitură nu se întărește, ci va fi din ce în ce mai fragedă, odată cu trecerea zilelor.

În plus, nu trebuie să fiți o gosopodină ieșită din comun, pentru a face turtă dulce. Cu această rețetă de la bunici nu aveți cum să dați greș.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Iată care sunt ingredientele de care veți avea nevoie:

  • 320 g făină
  • 100 g unt
  • un ou
  • 200 g miere
  • 200 g zahăr brun
  • un plic zahăr vanilat
  • două linguri mix de condimente pentru turtă dulce: scorțisoară, nucșoară, cuișoare, ghimbir, anason
  • o linguriță bicarbonat
  • un praf de sare

turta dulce

Cum se prepară turta dulce

Într-un vas, amestecați bine condimentele pentru turtă dulce, adică scorțisoara, nucșoara, cuișoarele, ghimbirul și anasonul cu făina și cu bicarbonatul, dar și cu un praf de sare.

Untul se mixează cu zahărul, după care se adaugă oul și mierea și se amestecă toate aceste ingrediente.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Peste ingredientele uscate, se toarnă compoziția de unt și zahăr și se omogenizează. Aluatul obținut se pune pe masa presărată cu făină și se frământă pentru câteva minute. Apoi, înveliți-l în folie alimentară și băgați-l la frigider pentru cel puțin o oră.

Dacă aveți posibilitatea, puteți să faceți aluatul chiar și cu o zi înainte și să-l țineți la rece până coaceți turta dulce. După ce îl scoateți din frigider, întindeți aluatul cu sucitorul pe masa presărată cu făină.

Din aluat, decupați forme de Crăciun. Ideal ar fi să aveți mai multe forme, pentru ca turta dulce să arate spectaculos.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, puneți turta dulce și băgați-o în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 10 minute. Turta dulce se poate decora cu glazură de zahăr și cu diverse bombonele colorate.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies