Cum se poartă ia românească, simbolul național, într-o ținută modernă. Sfaturi pentru o super apariție

ia romaneasca
ia romaneasca

Află din acest articol cum să porți ia tradițională românească, astfel încât să fii în pas cu moda și să arăți splendid.

Ia românească este mai mult decât o simplă piesă vestimentară. Este un simbol al tradiției și culturii românești, având o istorie îndelungată și o semnificație profundă. Fiecare ie este unică, broderiile și motivele sale variind de la o regiune la alta. Deși de cele mai multe ori acest articol vestimentar este purtat la evenimente speciale, poate fi integrat cu ușurință și în ținutele de zi cu zi. Descoperă în rândurile de mai jos cum poți integra ia tradițională într-o ținută modernă, dar și cu ce încălțăminte se potrivește mai bine acest articol vestimentar valoros al țării noastre.

Ia, simbol al tradiției românești 

Citește și: Nuanțe de ruj perfecte pentru ochii verzi. Ce culori îți scot ochii în evidență

cum se poarta ia romaneasca
Cum se poartă ia românească[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să îți menții bijuteriile false strălucitoare: 7 pași simpli și practici pentru curățare

Ia este definitorie pentru țara noastră și nu doar că acest articol vestimentar este unic, ci poate fi considerat o operă de artă.

Orice ie are o broderie aparte, care de cele mai multe ori are și o simbolistică. Ia românească se sărbătorește pe data de 24 iunie, o zi în care multe femei aleg să poarte o ie, transmițându-și aprecierea pentru tradițiile românești. Indiferent de ocazie, purtarea iei aduce un omagiu tradiției și culturii românești, oferind în același timp un look original și elegant.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Cum să integrezi ia tradițională într-o ținută modernă

Deși poate părea o provocare să integrezi o haină tradițională într-o ținută modernă, nu este deloc greu și chiar poți obține un rezultat foarte bun.

Ie și blugi

O combinație clasică și mereu actuală este cea dintre ie și jeans. Indiferent de modelul de blugi pe care îl alegi, această combinație te va avantaja, dacă alegi perechea de blugi care să îți stea bine.

Evită totuși blugii colorați și optează mai degrabă pentru blugi albastri, negri, gri sau albi. Pentru un look confortabil sau casual, completează ținuta cu o pereche de pantofi de

tip loafers sau platforme.

 

Ie și fustă

cum se poarta ia
Cum se poartă ia[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rebecca, primele declarații după descalificarea din „Casa Iubirii”: „Nu regret nimic” Ce planuri are bruneta după părăsirea emisiunii- kanald.ro

Citește și: O româncă de 42 de ani a fost ucisă "din curiozitate" de un tânăr de 17 ani. Femeia avea doi copii- stirilekanald.ro

Ia poate fi combinată cu diverse tipuri de fuste, de la cele mini, la midi sau maxi, în funcție de preferință. Totuși, cel mai bine va arăta ia tradițională românească, alături de o fustă din denim sau pentru un look feminin și modern, alături de o fustă plisată. În funcție de eveniment, o pereche de pantofi stiletto sau o pereche de sandale vor arăta splendid și te vor face să arăți stylish.

Ie și pantaloni scurți

Există multe tipuri de ii destinate sezonului de vară, având un material extrem de lejer. Așadar, poți integra cu ușurință ia într-o ținută de vară, care poate fi compusă chiar din pantaloni scurți. O ie purtată cu pantaloni scurți din bumbac sau denim poate crea un look fresh și tineresc. Pentru un aspect relaxat, alege să combini aceste articole vestimentare cu o perechede sandale sau espadrile.

De asemenea, o pălărie din paie va arăta excelent.

Cu ce încălțăminte poți să porți ia românească

tinute ia romaneasca
Ținute ia românească[Sursa foto: freepik]

Există o mulțime de tipuri de încălțăminte pe care o poți purta atunci când alegi să introduci în ținută o ie românească. În cazul în care alegi să porți ia tradițională în zilele toride de vară, cu siguranță cea mai bună alegere sunt sandalele cu talpă joasă sau cu platformă.Cizmele de cowboy, fie că sunt lungi sau scurte, au luat cu asalt ultimele tendințele în modă. Într-o ținută cu ia românească, o pereche de astfel de ghete va arăta incredbil.: Dacă dorești să adaugi un strop de eleganță, pantofii cu toc sunt alegerea potrivită. Aceștia pot transforma o ținută simplă într-una sofisticată și rafinată. Evită să asociezi ia românească cu teneși sau sneakers foarte sport, fiindcă cele două stiluri nu se potrivesc.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Secretele unei garderobe ordonate: Sfaturi esențiale pentru organizare

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Prin ce a trecut Kate Middleton la începutul relației cu Prințul William. Momentul în care s-a simțit „umilită” de comportamentul soțului ei: "Suportase ani la rând"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Al treilea date dintre Sebastian și Roberta a fost plin de peripeții! „Na reacții pe ea” Sebastian a reușit să o enerveze pe Roberta încă de la început

A fost împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni


Cookies