Exista cateva trucuri pe care trebuie sa le stii atunci cand vopsesti oua de Paste.
Iata tot ce trebuie sa stii:
- cumpara oua proaspete! Insa pentru a verifica acesta lucru este bine sa le scufunzi in apa. Cele vechi se vor ridica la suprafata, cele proaspete vor cadea la fund
- dupa ce ai verificat prospetimea oualor, lasa-le 2-3 zile in frigider, inainte de fierbere, pentru ca sa curati mai usor coaja si sa nu fie lipicioase.
- pentru a nu se sparge in timpul fierberii, scoate-le din frigider cu o seara inainte. Este bine sa stea la temperatura camerei minim 4 ore.
Citeste si: Prăjitura "Noaptea de Paște"! Un desert special de sărbătoare
Citeste si: Ce să pui în apa în care fierbi ouăle de Paște, ca să se curețe foarte repede și frumos
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
- ouale se spala cu apa si detergent si apoi se clatesc cu o solutie din apa si otet in cantitati egale, pentru a se prinde cat mai bine culoarea
- intr-o oala mare, dar putin adanca se pun ouale la fiert intr-un singur strat, in apa rece. Fierbe-le 12-15 minute pentru a fi tari!
- daca nu iti place sa pictezi ouale cu vopsea de la magazin, alege o varianta naturala. Poti obtine oua rosii daca le fierbi in zeama de coaji de ceapa rosie sau in zeama de sfecla. Oua frumos colorate obtii si cu ajutorul morcovilor, portocalei, spanacului si cafelei.
- daca oreferi vopseaua de la magazin, in afara de instructiunile de pe plic, trebuie sa stii ca la aceasta se adauga si otet la fierbere
- dupa ce ai colorat ouale, unge-le cu putin ulei, pentru luciu.