Cum te ajuta rodia sa amani imbatranirea pielii

Cum te ajuta rodia sa amani imbatranirea pielii
Cum te ajuta rodia sa amani imbatranirea pielii

Ca sa te protejezi de razele UV, crema cu protectie solara nu trebuie sa lipseasca din casa ta.

Cum te ajuta rodia sa amani imbatranirea pielii. Ca sa te protejezi de razele UV, crema cu protectie solara nu trebuie sa lipseasca din casa ta. Asta nu inseamna insa ca este singurul factor cu rol important in procesul de imbatranire a pielii, in speta prevenirea acestui fenomen si amanarea lui cat mai mult. Daca iti doresti sa iti aduci un plus de sanatate pielii tale, poti incerca sa o faci din interior spre exterior.

Asta inseamna, in termeni foarte simpli, sa introduci rodia in alimentatia ta. Este delicioasa, poti face suc proaspat din ea sau o poti consuma in ocmbinatie cu iaurt si cereala, ori chiar o prajitura. Consumul de rodie aduce organismului un aport bogat de antioxidanti.

Cum te ajuta rodia sa amani imbatranirea pielii
Cum te ajuta rodia sa amani imbatranirea pielii[Sursa foto: PixaBay]

Beneficiile rodiei pentru sanatate

Rodia are un puternic efect antiinflamator si are puterea de a incetini reproducerea celulelor maligne, putand ajuta chiar in controlul cancerului de san.

In plus, contribuie la echilibrarea tensiunii arteriale, amelioreaza durerile articulare si reduce riscul afectiunilor cardiovasculare. Rodia mai poate sa lupte impotriva infectiilor fungice si bacteriene si contribuie la imbunatatirea functiilor cognitive si a memoriei.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Cum te ajuta rodia sa amani imbatranirea pielii
Cum te ajuta rodia sa amani imbatranirea pielii Cum te ajuta rodia sa amani imbatranirea pielii [Sursa foto: PixaBay]

Cum lupta rodia impotriva razelor UV

Este foarte important sa consumam antioxidanti, intrucat acestia ajuta la protejarea pielii impotriva fotoimbatranirii prin absorbtia razelor UV. Multe fructe contin antioxidanti, insa rodia le depaseste in cantitate. Extractul concentrat de rodie poate sa sporeasca fotoprotectia pielii. Cu alte cuvinte, celulele pielii tale devin mai puternice in fata efectelor nocive ale razelor UV. Extractul de rodie creste rezistenta pielii semnificativ. Si beneficiile nu se opresc aici. Odata ce te-ai expus la soare, risti sa suferi modificari pigmentare.

Daca optezi insa pentru administrarea unui supliment oral cu extract de rodie, poti ajuta la reducerea hiperpigmentarii induse de soare. In plus, un alt beneficiu este ca extractul de rodie creste rezistenta la schimbarile din microbiomul pielii, ceea ce joaca un rol important pentru sanatatea pielii, comunicand cu sistemul imunitar si protejand de factorii de stres externi.

Citeste si: Ce trebuie să mănânci pentru o piele tânără. 6 alimente pe care să le incluzi în dieta ta zilnică

Citeste si: Cum să-ți protejezi corect pielea de razele UV. Stai la soare fără griji

 



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu au rămas fără bani în vacanță. Ce au făcut cei doi soți în miez de noapte? „Nu sunt bancomate.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies