Cum să-ți protejezi corect pielea de razele UV. Stai la soare fără griji

cum iti protejezi pielea de razele UV
Cum să-ți protejezi corect pielea de razele UV. Stai la soare fără griji

Cremele și loțiunile de protecție împotriva razelor UV sunt cel mai des utilizate împotriva acestora. Însă știați cum vă puteți proteja mai bine?

Aflați din rândurile următoare care sunt modalitățile prin care vă puteți proteja mai bine pielea de razele UV pe timpul verii. În plus, descoperiți și alte sfaturi care vă vor ajuta să treceți cu bine peste o zi călduroasă de vară, petrecută pe plajă.

 

Cum să-ți protejez pielea de razele UV pe timpul verii

Expunerea la ora potrivită

Conform recomandărilor din partea dermatologilor, nu ar trebui să ne expunem la soare între orele 10.00-16.00, pentru că aceasta este perioada în care razele ultraviolete   sunt cele mai puternice. Acestea sunt de tip A (cunoscute drept “ UVA ”), cele mai periculoase, pătrunzând în straturile de adâncime ale pielii.

Chiar și în zilele în care soarele nu își face apariția sau în anotimpul rece, acestea raze UV ne pot afecta pielea, fiind încă până la 50% mai puternice ca  razele ultraviolete de

tip B (cunoscute drept “ UVB ”).

Prin urmare, cel mai bine ar fi să evităm acestea ore precizate mai sus. În cazul în care este necesar să ieșiți în acest interval orar, o modalitate de a vă proteja poate să fie de a petrece mai mult timp la umbră.

crema de protectie solara

Citeste si: Cum cureți o RODIE. „În mod excepţional, unele persoane pot dezvolta reacţii alergice la sucul de rodie"

Alegerea alimentelor adjuvante

Chiar și alimentația face parte din elementele esențiale care ne ajută să ne protejăm de razele UV. Specialiștii sunt cei care recomandă să consumăm în special alimente bogate în antioxidanți și uleiuri sănătoase. Printre acestea se numără și roșiile, morcovii, legumele cu frunze verzi, semințele de in, peștele și fructele oleaginoase.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Bineînțeles că aceste alimente nu au puterea necesară pentru a ne ajuta în mod direct să ne protejăm de soare, însă cu toate acestea, prin intermediul lor toleranța pielii crește la expunerea la soare, datorită mai multor mecanisme.

Razele UVA sunt cele care au efect de modificare genetică a pielii, mai exact, acestea pot afecta funcțiile celulelor. Însă datorită anumitor antioxidanți, aceștia reușesc să încetinească sau în anumite cazuri, chiar să oprească efectele negative ale acestor raze asupra celulelor pielii.

ce alimente te protejeaza de razele UV

Citeste si: DESCOPERĂ: Cum să folosești vitamina C pentru ten. 4 beneficii pentru piele

Alegerea cremelor de protecție potrivite

Deseori, cea mai utilizată modalitate pe care o folosim pentru a ne feri de razele UV este prin intermediul cremelor și a loțiunilor de protecție solară. Însă nu întotdeauna acestea ne pot feri și de razele de tip UVA.

Acesta este și motivul pentru care specialiștii ne recomandă să alegem o loțiune care deține un spectru mai larg, nu întotdeauna cu cel mai ridicat factor de protecție.

Este mult mai folositor să avem acoperire împotriva acestor raze, și nu doar împotriva razelor de tip UVB. Deoarece acestea din urmă nu sunt atât de periculoase pentru sănătatea pielii, în comparație cu razele UVA.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

protectie solara

Citeste si: Alimente care luptă împotriva ridurilor. Ar trebui să le consumi zilnic!

 

Alte sfaturi care te vor ajuta să stai la soare fără griji

  • Folosiți un produs de protecție solară cu spectru larg, rezistent la apă, cu factor de protecție solară de cel puțin 15.
  • Fiți atenți și la produsele care specifică pe etichetă că au spectru larg de acoperire UV, pentru că acest lucru înseamnă faptul că protejează atât împotriva razelor UVA, cât și a celor UVB. De asemenea, căutați pe etichetă și următoarele ingrediente: oxid de zinc, dioxid de titan, ecamsule, avobenzone, cinoxate, metal anthranilate, octilmetoxicinamat, salicilat de octil, oxybenzone și sulisobenzon. Acestea ar trebui să fie ingredientele unei protecții solare care să vă protejeze cu adevărat. 
  • Totodată, ar trebui să verificați și data de expirare, în cazul în care abia o cumpărați, dar și în cazul în care mai aveți una acasă, din sezonul trecut și vă doriți să o refolosiți. Produsele de protecție solară ar trebui să rămână valabile pentru cel puțin trei ani, acesta fiind termenul maxim. Însă dacă nu sunteți siguri de produs, mai bine îl aruncați.

cand sunt periculoase razele UV

Citeste si: NOTEAZĂ: 7 idei de măști de față făcute în casă în funcție de tipul de ten

  • Cel mai bine ar fi să aplicați  crema  cu aproximativ 15 -30 de minute înainte de a ieși din casă și să o reaplicați la fiecare două ore. De asemenea, dacă înotați sau transpirați mult, ar trebui să o aplicați iar după. Aproximativ 30 ml de loțiune de protecție solară, ar trebui să vă ajungă pentru a acoperi exact așa cum trebuie, tot corpul.
  • Nu uitați că este necesar să folosiți cremă și pentru zona gâtului, a urechilor, a nasului, a mâinilor, a degetelor de la picioare, dar și în spatele brațelor și a picioarelor. În ceea ce privește buzele, le puteți proteja cu balsam de buze. Ar trebui să știți și faptul că apa, nisipul și zăpada sunt cele care reflectă razele soarelui, prin urmare, cresc riscul arsurilor solare.

crema de protectie cu spectru larg

Citeste si: Ți se crapă buzele de la frig? Tratamente simple care te pot ajuta



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Alimente cu proprietati benefice asupra tenului

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies